HenoK 24.05.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 ....a nie pamietam żadnych z problemów związanych z tym materiałem no może o jednym: w czasie budowy jednego dnia był wiatr i zbierałem mój budulec z całej okolicy. Dziękuję za uwagi. Czekam jednak również na uwagi krytyczne ale dotyczące konkretów występujących w poprawnie wybudowanym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 jak już ktoś napisał: albo zwykły tynk na siatce, albo gkuważać przy wypełnianiu betonem, lepiej mniej warstw za jednym zamachem a częściej (ściana lubi się wyboczyć)reszta bez większego znaczenia no i te wieszanie - mieszkam w "normalnym" domu i naliczyłem z 10 punktów, gdzie coś wisi na ścianie zewn - nie ma co przesadzać z tą fobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.05.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Nadal czekam na zdecydowane "minusy" tej technologii. Jeszcze mogę zmienić technologię na "tradycyjną", cokolwiek to miałoby znaczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 21.06.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 Ja budowałem w tej technologi samodzielnie, jedna uwaga, jeżeli beton z betoniarni to nie zalewaj z pompy. Tylko wiadra, jakiś bloczek, albo mały "dzwig", lub coś w tym rodzaju, albo kilku osiłków i wiadrami. Najlepszym rozwiązaniem było by mieć miksokreta i mieszać sobie beton i lać po 1,5 warstwy co 2 dni, nie ma niebezpieczeństwa rozerwania klocka, ani pływania ściany. Bo wlanie w ściany wiadrami 10m3 betonu to mi się średnio widziało Ja lałem po pół kondygnacji (warstwami, ale za jednym podejściem) z pompy i kilka wypadków miałem - niestety. Niby nie tragedia, ale i tak trzeba było się namachać wiadrami. Szczęście w nieszczęściu że robiłem to jesienią, więc nie było już tak ciepło i beton aż tak szybko nie wiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 W tej technologii wykonałem ściany zewnętrzne domu. Szczegóły w moim dzienniku budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.08.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Wicęcej szczegółów na temat tej technologii w wątku : http://forum.muratordom.pl/post2700807.htm#2700807 Zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 28.08.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Ja budowałem w tej technologi samodzielnie, jedna uwaga, jeżeli beton z betoniarni to nie zalewaj z pompy. Tylko wiadra, jakiś bloczek, albo mały "dzwig", lub coś w tym rodzaju, albo kilku osiłków i wiadrami. Najlepszym rozwiązaniem było by mieć miksokreta i mieszać sobie beton i lać po 1,5 warstwy co 2 dni, nie ma niebezpieczeństwa rozerwania klocka, ani pływania ściany. Bo wlanie w ściany wiadrami 10m3 betonu to mi się średnio widziało Ja lałem po pół kondygnacji (warstwami, ale za jednym podejściem) z pompy i kilka wypadków miałem - niestety. Niby nie tragedia, ale i tak trzeba było się namachać wiadrami. Szczęście w nieszczęściu że robiłem to jesienią, więc nie było już tak ciepło i beton aż tak szybko nie wiązał. Co prawda post stary dość ale popełnione chyba wszystkie mozliwe błędy przed którymi przestrzega instrukcja montażu. Wystarczy jedynie przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts