AndrzejC83 18.10.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Witam. Otóż mam taki problem. Próbowałem dziś rozpalić w piecu woda się zagrzała, sterownik uruchomił pompę i ciepła woda dochodzi tylko do miejsca w, którym kończy się przyłącze. Dalej rury są zimne. Woda za to gotuje się w naczyniu i mimo, iż pompa pracuje na pełnej mocy ciepła woda nie płynie dalej. Przyłącze jest na 1 1/2 a na wyjściu ma 3/4 cala i wchodzi do rozdzielacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zybie 18.10.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Sprawdż czy obraca się wirnik pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejC83 18.10.2016 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Tak obraca się. Spuściłem trochę wody na wolnym zaworku rozdzielacza i teraz ciepła woda dopływa do tego miejsca. Napiszę jeszcze że jest to nowa instalacja. Zakładana była latem. Obawiam się, że to wynik zapowietrzenia tylko nie wiem jak sobie dalej z tym poradzić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejC83 21.10.2016 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Sprawa rozwiązana. Pompa zasysała powietrze przez korek odpowietrzający. Zmiana pompy. Odpowietrzenie instalacji wg. instrukcji "pegaziatko" Rozwiązała wszystkie problemu. W domu jest ciepło, nic się nie gotuje, nie bulgocze itp Dziękuję za pomoc. Kocioł wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts