_arek_ 03.11.2016 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Dokładnie pierwsza oferta była 72zł/m3 druga firma jaka dzwoniłem to 12zł/m3 wykopania i 48zł/m3 przywiezienia i zakopania z zagęszczeniem czyli wychodzi około 36000... Czyli ceny pewnie będą się coś koło tego kształtować.... Do tego dochodzi jeszcze pompowanie wody igłofiltrami podczas pracy z powodu wysokich wód gruntowych, czyli jeszcze parę PLN dojdzie. Więc trzeba pewnie liczyć lekko kolo 40tys. Pod warunkiem, że wszystko pójdzie dobrze i zakończy się na tych 600m3. Z wymianami też różnie bywa, więc pozostanę raczej przy opcji studni i ocieplę płytę ile będzie można z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.11.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Dokładnie pierwsza oferta była 72zł/m3 druga firma jaka dzwoniłem to 12zł/m3 wykopania i 48zł/m3 przywiezienia i zakopania z zagęszczeniem czyli wychodzi około 36000... Czyli ceny pewnie będą się coś koło tego kształtować.... Do tego dochodzi jeszcze pompowanie wody igłofiltrami podczas pracy z powodu wysokich wód gruntowych, czyli jeszcze parę PLN dojdzie. Więc trzeba pewnie liczyć lekko kolo 40tys. Pod warunkiem, że wszystko pójdzie dobrze i zakończy się na tych 600m3. Z wymianami też różnie bywa, więc pozostanę raczej przy opcji studni i ocieplę płytę ile będzie można z każdej strony.Studnie Arek, studnie lub pale. Mostkami się nie przejmuj. Tak przy okazji, musisz się tam budować? Doczytałem, że to pozostałości po zbiorniku wodnym czy też rzece. Mam działkę rekreacyjną w Puszczy Bukowej, przy strumieniu. Podłoże to właśnie nanos. Gorszego paskudztwa chyba nie ma. Raz jest twardy. raz jak bagno i do do głębokości do jakiej nie udało mi się dokopać. Edytowane 5 Listopada 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 07.11.2016 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Posiadać dom w tym miejscu to marzenie mojej żony z dzieciństwa. Jest to właśnie łąka obok domu babci gdzie się bawiła Działkę co prawda dostała od ojca, jednak jak widać to wcale nie taki "miły" prezent. Trzeba coś tu pomyśleć, bo już widzę jak daliśmy ciała robiąc projekt. Musieliśmy zrobić na szybko, więc narobiliśmy baboli. Teraz trzeba to jakoś ogarnąć. A najgorsze w tym wszystkim to właśnie posadowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paypal 08.11.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Piszesz że wymiana gruntu droga. Ile zatem wycenili ci same studnie bez płyty ? Bo z tego Co ja wiem to to jest kwota porównywalna do tego co podałeś za wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts