nikt ważny 20.10.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Pan montujący okna stwierdził że klinów nie używa nie wie o co chodzi itd zeby robić na zapiankowanym styrodurze. Jestem w D... Jak rozumiem to ten Pan jest jedną wielką d.... gdzie masz budowę ? Dziwne bo w Jachonie kliny mieli zawsze, może teraz chwilowy brak ile tam jest mniej więcej luzy między podłożem a ościeżnicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.10.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Czy ściany będą na nowo ocieplane? (tak myślę o tym patrząc na docieplenie fundamentów na pierwszych zdjęciach). Jeśli tak, a w po garażu ma powstać pomieszczenie w pełni funkcjonalne, to ja dla siebie przemontowałbym to okno i przesunął do zewnętrznej części ściany uprzednio robiąc odpowiednią podmurówkę lub stosując poszerzenia. Jeśli dobrze widzę, to okno ma dwie części nieotwierane a trzecią rozwierno-uchylną? To by nie pchać się w koszty, podparłbym to okno odpowiednimi klockami/podporami - w /przynajmniej/ czterech punktach - po bokach i pod słupkami. Oczywiście dbając by dół był równy. Inaczej okno opadnie i przestanie się kiedyś zamykać, a w międzyczasie straci na szczelności. No i ten styropian/dur też trzeba dać z głową, by szczelnie było na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 (edytowane) Wawer, tam jest co najmniej 10 cm dziury, i nie mam kasy na przesunięcie tych okien, pomijając fakt, że dalej jest szerzej, bo narożniki są zaokrąglone. Okna są dwa, podzielone mniej więcej 2:3, jeden słupek, w jednym dwa fixy, w drugim fix i balkonowe.Nawet nie wiem, czy już nie zrobili.Tak, będzie robione ocieplenie. Edytowane 20 Października 2016 przez enedue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.10.2016 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 to jak 10 cm to trzeba podmurować na jedną cegłe i dopiero klinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.10.2016 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.10.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Pan montujący okna stwierdził że klinów nie używa nie wie o co chodzi itd zeby robić na zapiankowanym styrodurze. Jestem w D... Jak rozumiem Przegnaj precz tego człowieka. Jak rama może wisieć w powietrzu. Jakbyś na nią niechcący lub chcący nadepnęła to nie byłoby miło. Z resztą ona MUSI być podparta. Tak samo jak montuje się nowe okno, to montażysta daje od dołu "kliny" nie po to tylko aby ustawić okno i zapianować. Inaczej zabierał by te kliny po zaschnięciu piany. Koledzy dobrze radzą i warto ich posłuchać. Ja nie jestem od okien ale tyle o ile o nich wiem - uczę się choćby czytając to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts