Michalmon 19.10.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witam, Aktualnie jestem przed ociepleniem dachu. Grubość izolacji jaką przewiduje to 35-40 cm. Niestety ciężko zdecydować mi się czy wybrać piankę czy wełnę. Za pianką przemawia fakt, że moja więźba jest dość skomplikowana (wąskie przerwy pomiędzy jętkami itd.) i łatwiej byłoby nią wypełnić wszystkie szczeliny. Jednakże ma inne minusy. Dlatego wpadłem na pomysł, że można by połączyć oba rozwiązania. Czyli pianki dałbym około 20 cm, a pozostałe 15 to byłaby wełna. Uprzejmie proszę o informację, czy ktoś już tak robił?Czy takie rozwiązanie będzie dobre, czy też nie ma to sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.10.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Chyba chodziło Ci o izolację natryskową. Bo nakrokwiowa jest od drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalmon 19.10.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 No tak, literówka. Chodziło oczywiście o natryskową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo911 19.10.2016 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Jeżeli już chcesz łączyć te dwa rodzaje izolacji, to pianka powinna być od strony wewnętrznej, żeby wełna mogła ze spokojem odparować wilgoć jaka się do niej ewentualnie dostanie. Aczkolwiek raczej trudno będzie zrobić taki układ warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 19.10.2016 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witam, Aktualnie jestem przed ociepleniem dachu. Grubość izolacji jaką przewiduje to 35-40 cm. Niestety ciężko zdecydować mi się czy wybrać piankę czy wełnę. (...) A może docieplenie nakrokwiowe z zastosowaniem łączników np. wkrętów dwugwintowych Twin UD mocujących kontrłaty przez miękką izolację termiczną z wełny SUPERROCK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts