Alberciczek 19.10.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witajcie - chcę na wiosnę zrobić wychodek. Z postawieniem murów nie ma problemu, bo to nie jakieś trudne do zrobienia w dzisiejszych czasach. Zastanawiam się tylko, jak przymocować dach tego wychodka do murów? Kiedyś mi się coś obiło, że do ścian wkręca się jakieś kotwy i do tego murłaty ( murłata to belka, kantówka przymocowana do ścian? ). Jak takie kotwy się wewntualnie nazywają i wgczego dobiera się ich ewentualną długość? Chyba, żerobi się to w jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alberciczek 22.10.2016 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 No nie mówcie, że taki temat pokonał fachowców z muratora....Nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 23.10.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Trochę śmierdząca sprawa z tym dachem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alberciczek 24.10.2016 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ok. dzięki wszystkim za pomoc. Wiedziałem, że na muratorze mogę polegac...I poległem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 24.10.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Kiedyś nie było muratora i dało radę zrobić... A więc jak sztuką nie jest murowanie to jak już wymurujesz to musisz zalać wieniec i zatopić w nich kotwy. Następnie przykręcasz murłaty wycinasz krokwie a potem sobie wymyśl bo masz pretensje że nikt Ci nie chce pomoc a nawet nie wykonałeś szkicu i nie podałeś czy dach ma być na dwie strony czy na jedną czy chcesz blache, papę, gonty, czy dachówke ? Co do kotew to jakbyś trochę się ruszył i zajechał do hurtowni budowlanej i poszukał na półce to na pewno znajdziesz ... a Co do długości to wystarczy że będzie 10cm zatopione we wieńcu a ilość ich bym Ci podał jakbyś narysował swój wychodek bo nie będę się rozpisywać i wymieniać Ci każdej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 24.10.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 No i nie podał nawet, czy garaż będzie miał w bryle, czy osobny, czy może tylko wiata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts