Qba30 19.10.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 (edytowane) Przyszedł czas na osadzanie okien dachowych. Niestety przy 4 sztukach dekarz zwrócił mi uwagę na to, że nie będą one zamontowane zgodnie ze sztuką. W czym rzecz- chodzi o to, że po zabudowie poddasza płytą GK dolna część wnęki nie będzie pionowa, będzie trzeba zrobić skos co nie jest zalecane. Okna o wymiarze 78 x 140 nie mogą być zabudowane wyżej (wtedy dolna wnęka by była pionowa) bo nie pozwoli na to jętka- szerokość między nimi będzie zbyt mała. Okna Fakro U5 z jakimś cieplejszym kołnierzem/fartuchem (czy jako to się tam nazywa), grzejnik pod oknem także zjawisko skraplania będzie ograniczone. Poradzicie coś? Sprawa pilna... Tak to wygląda Edytowane 19 Października 2016 przez Qba30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 19.10.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Można zrobić większy węgarek i od niego dać pion. Jak okno wyjdzie ci na murłacie to wstaw mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 20.10.2016 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Z mniejszym oknem będzie problem bo te o wymiarze 78 x 140 już mam na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 20.10.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Będzie jeszcze gorzej, bo zapewne będziesz musiał trochę podmurować pod murłatą, albo obniżyć sufit (żeby sufit doszedł do muru, a nie do murłaty). To dodatkowo pogłębia problem okien zamocowanych "na skraju" ściany kolankowej. U mnie w projekcie też wychodziło pionowo, w praktyce będę miał jakieś 20 stopni skosu. Zobaczymy, jak będzie. Oprócz wstawienia mniejszych okien nic nie da się z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts