Martino Z33 20.10.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Witam.Zakupiłem piekarnik do zabudowy Whirlpool akp 785 ix i płyte gazową Płyta gazowa Amica PVC 6410.Po uprzednim podłączeniu płyty przez fachowca do sieci gazowej przewodem elastycznym i włożeniu piekarnika w szafkę piekarnik styka się z tym przewodem elastycznym tylną ścianką i dociska go do ściany ponieważ płyta ma wejście z prawej strony a zawór gazu mam z lewej.Czy jest to niebezpieczne i czy nie nie lepiej było by ten przewód puścić nad piekarnikiem czyli miedzy płytą a nim ? Załączam obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 20.10.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Jesteś pewien że płyta gazowa nie ma też z drugiej strony podejścia pod przyłącze gazu?Węże elastycznie mogą pracować ciągle w temperaturze do 60 stC, myślę, że tak ciepło za piekarnikiem nie będziesz miał. Zrób próbę- rozgrzej na maxa piekarnik, utrzymaj taką temperaturę przez godzinę i zobacz czy za nim jest aż tak ciepło.Jeśli masz obawy to kup długi wąż i puść go po podłodze do przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martino Z33 20.10.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 OK tak zrobię .Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts