Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna firmy VictorySpa

JMaciek

Recommended Posts

Czy ktoś użytkuje wannę tej firmy i może podzielić się swoimi odczuciami?

Interesuje mnie symetryczna wanna akrylowa Curacao 145.

Jak rozwiązać kwestię armatury (jaka firma i model) i jej mocowania?

Pozdrawiam,

Maciek Jot

Jeszcze nie mam ich wanny, ale zdecydowałem się na trochę mniejszy model Martinique z systemem 6 lub Sirocco.

Ta Twoja, to dla dwojga :wink: .

Odnośnie armatury, to wszystko zależy o jakiej myślisz. Jeśli ma być otworowa, to w wannie jest w odpowiednim miejscu wzmocnienie o długości 60 cm i tylko tam można zamocować armaturę, więc dużego wyboru nie ma.

Pobierz sobie z ich strony katalog i tam masz dokładne rysunki wanien.

Jeśli Cię interesuje, to znalazłem gościa, który sprzedaje w dobrych cenach asortyment VICTORY SPA, POOLSPA, KOŁO, SANPLAST, ROCA, KABI, KLUDI, HANSGROHE, DEANTE, FRANKE, DEVO oraz inne.

Robert Wrzesieñ

015 823 01 48 wew. 55

[email protected]

On jest z Rzeszowa, ale wysyła kurierem na cały kraj.

• 2 years później...

Generalnie nie polecam VictorySpa. Zwlaszcza jesli trzeba bedzie wolać serwis lub zestawiac wyposazenie, to kiepski wybor.

Wlascicielem Vspa jest ten sam wlasciciel co w ... PoolSpa.

To dosyc dziwna i niezrozumiala polityka firmy. W Poolspa zawsze wszystko jest ok w Victory czasem .

Najciekawsze , ze wyroby sa niezwykle podobne a mobilnosc Poolspa w stosunku do klienta bije Victory na glowe.

Ja sie kilka razy zawiodlem na Victory i unikam ich. W Poolspa mozna kombinowac z zestawami, podmieniac , zamieniac, dodadawac i odejmowac w Victory zestaw jest zestaw.Cenowo tez bardziej elastyczni sa w Poolspa.

Jesli juz w temacie wanien jestesmy to macie moze jakies doswiadczenia z ta firma http://www.allegro.pl/item184616911_wanna_z_hydromasazem_najwyzszy_model_narozna.html ?

he,he fantastyczne :p :p

Opis wyrobu zabija.

Proponuje naduzyc zupy grochowej , wyjdzie znacznie taniej.

Z ta niezawodnoscia to kadzisz mi dosyc nieprzyzwoicie :D

Z tej firmy radze jednak zrezygnowac , widac , ze to amatorszczyzna dla naiwnych, nawet sama estetyka podpowiada , ze to jakis pogrobowiec Pamosu :)

Firm dobrych jest sporo , wszystko zalezy od tego, czego wymagasz od wanny z hydromasazem? Jakiego hydromasazu poszukujesz. Spa to nie tylko bąbelki to takze zdrowie i relaks. Samo bulgotanie zapewni Ci jedynie zabawe a nie efekt spa.

Lepiej skorzystac z Poolspa/Victory Spa/, Kolo, Rocca nawet Sanplast chociaz mozna u nich miec sporo zarzutow - rozsadne ceny , niezla jakosc pelen zakres systemow masazu. Z wyzszej polki Teiko, Duscholux, Jacuzzi.

Najwazniejsze przy wyborze wanny to zapozanc sie z mozliwosciami i wymaganiami stawianymi wannie.

Dalej trzeba by zrobic zestawienie mozliwosci systemow a jest tego sporo.

-masaz wodny

-masaz powietrzny /dyrdymaly/

-masaz mieszany

-ilosc dysz dla poszczegolnych partii ciala

-dezynfekcja ( jaka?)

-podgrzewacz

-chromatoterapia

- sposob napelniania wanny

itp.

-oswietlenie

-mozliwosci konfigurowania sytemu

-serwis

Z ta niezawodnoscia to kadzisz mi dosyc nieprzyzwoicie :D

Z tej firmy radze jednak zrezygnowac , widac , ze to amatorszczyzna dla naiwnych, nawet sama estetyka podpowiada , ze to jakis pogrobowiec Pamosu :)

Firm dobrych jest sporo , wszystko zalezy od tego, czego wymagasz od wanny z hydromasazem? Jakiego hydromasazu poszukujesz. Spa to nie tylko bąbelki to takze zdrowie i relaks. Samo bulgotanie zapewni Ci jedynie zabawe a nie efekt spa.

Lepiej skorzystac z Poolspa/Victory Spa/, Kolo, Rocca nawet Sanplast chociaz mozna u nich miec sporo zarzutow - rozsadne ceny , niezla jakosc pelen zakres systemow masazu. Z wyzszej polki Teiko, Duscholux, Jacuzzi.

Najwazniejsze przy wyborze wanny to zapozanc sie z mozliwosciami i wymaganiami stawianymi wannie.

Dalej trzeba by zrobic zestawienie mozliwosci systemow a jest tego sporo.

-masaz wodny

-masaz powietrzny /dyrdymaly/

-masaz mieszany

-ilosc dysz dla poszczegolnych partii ciala

-dezynfekcja ( jaka?)

-podgrzewacz

-chromatoterapia

- sposob napelniania wanny

itp.

-oswietlenie

-mozliwosci konfigurowania sytemu

-serwis

Muszę powiedzieć, że sporo czasu poświęciliśmy z Żonką na wybór wanny z hydro masażem.

Ważną sprawą poza względami czysto estetycznymi jest też to jak ten masaż działa. Nas przekonała do siebie wanna Jacuzzi i to właśnie ze względu na masaż.

W większości wanien, które oglądaliśmy masaż (jego siła na największym biegu) był na poziomie bełtania chochelką w zwykłej wannie. Jacuzzi ma moc. Proponuję sprawdzić.

Cena wanien jest wysoka, ale na szczęście będąc kiedyś na bartyckiej natknęliśmy się na pierwszy dzień współpracy polskiego sprzedawcy z firmą Jacuzzi i znaczną okolicznościową obniżkę cen. Oczywiście kupiliśmy od ręki.

No dobrze, nikt tej wanny nie uzytkuje, ale moze macie jakies wlasne opinie co do opcji swiatloterapii. Wydaje mi sie raczej zbeda, to samo dotyczy opcji ozonowania, ktore przy automatycznej dezynfekcji tez wydaje sie niepotrzebne.

Ale moze sie myle :-?

Chromatoterapia to raczej bajer, ponoc pomagajacy sie zrelaksowac. Pewnie tak. Zawsze milej pluskac sie w kolorowej wodzie majac dookola "nastroj" :D

Natomiast ozonowanie to nie to samo co dezynfekcja wanny. Owszem woda ozonowana nie sprzyja powstawaniu przykrego zapachu z hydromasazu ale glownie poprawia krazenie i natlenianie ciala, ma wiec zalety lecznicze.Samo ozonowanie nie zastapi tez dezynfekcji.

• 3 months później...
Generalnie nie polecam VictorySpa. Zwlaszcza jesli trzeba bedzie wolać serwis lub zestawiac wyposazenie, to kiepski wybor.

Wlascicielem Vspa jest ten sam wlasciciel co w ... PoolSpa.

To dosyc dziwna i niezrozumiala polityka firmy. W Poolspa zawsze wszystko jest ok w Victory czasem .

Najciekawsze , ze wyroby sa niezwykle podobne a mobilnosc Poolspa w stosunku do klienta bije Victory na glowe.

Ja sie kilka razy zawiodlem na Victory i unikam ich. W Poolspa mozna kombinowac z zestawami, podmieniac , zamieniac, dodadawac i odejmowac w Victory zestaw jest zestaw.Cenowo tez bardziej elastyczni sa w Poolspa.

Dziś dzwoniłam z zapytaniem do Victory spa i pani absolutnie zaprzeczyła, jakoby firma była prowadzona przez tę samą osobę co Poolspa...

Mam dylemat miedzy wyborem : Poolspa, Victory spa, Riho i Ravak...Chodzi mi o kabinę masażowo-parową. Wszystkie z pozoru są ok...

• 11 months później...