admiralbar 20.10.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Hej, dylemat jest taki - poddasze nieużytkowe, dach 320m2, 2 spadowy 30` i 25`. Dach po pełnym deskowaniu + papa, co do wierzchniego krycia są 2 możliwości :1. Blacho dachówka kładziona siłami własnymi przez ekipę które ma w tym doświadczenie (koszty robocizny symboliczne)2. Dach cementowa (cenowo kosztuje tyle co dobra blacha), ale już za robociznę trzeba zapłacić. A trzeba liczyć ok 40-45 zł/m2 czyli ok 14 tys. Co wybierać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 21.10.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Blachodachówka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 26.10.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 żadna blachodachówka. Widziałem wiele blach szwedzkich, niemieckich czy jak to ludzie opisują "amerykańskich" i na wielu po kilku latach pojawia się rdza. Kupując nigdy nie wiesz czy na co trafisz. Możesz reklamować ale za robociznę często nie oddają. Dachówki cementowej uszkodzonej w jakiś sposób z powodów innych niż uszkodzenia przy transporcie czy montażu nie widziałem nawet po paru ładnych latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 28.10.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Gdzie taką blachę widziałeś ? Na podkarpaciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 01.11.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) Gdzie taką blachę widziałeś ? Na podkarpaciu ? Między innymi na podkarpaciu. Widziałem takie w kraju i za granicą. Chyba mało widziałeś skoro pytasz o takie rzeczy. Możesz montować blachę, nie będę nikogo przekonywał. Wyraziłem swoją opinię jak życzył autor wątku. Edytowane 1 Listopada 2016 przez jarekpolak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.11.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Żywotność aktualnie produkowanej blachodachówki szacuje się na około 20~25 lat natomiast żywotność dachówki cementowej to minimum 60 lat. Do tego inne zalety, o których pisałem wielokrotnie. Blachodachówka to imitacja dachówki a montuje się ją wówczas gdy nie można zamontować oryginału np. na starej więźbie remontowanego dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts