moshica 21.10.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Witam Pytanie do znawców Satela w kwestii konfiguracji-programowania centrali. Mój system załączany jest między innymi z pilota na daną strefę i jest to 1 krotny sygnał dźwiękowy na Syrenie piezo zewnętrznej, potwierdzający uzbrojenie alarmu albo dwukrotny sygnał jako dezaktywacja. Ta sama operacja uzbrajania / rozbrajania możliwa jest z manipulatora LCD i też jest sygnał dźwiękowy niestety na Syrenie. Zależy mi aby sygnał dźwiękowy był potwierdzany tylko z pilota nie manipulatora bo na jego LCD widzę : załączono / wyłączono alarm a nie chcę uzbrajaniem np. w środku nocy budzić sąsiadów. Centrala Integra 32, firmware 1.06 (obecny 1.16) Czy można tak ustawić i gdzie się to realizuje, w DloadX czy Guardx ? Niestety mój instalator wyjechał za pracą, więc jestem zdany na siebie pozdrawiam MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 21.10.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Witam Nie da się tego "prosto" ustawić. Można spróbować uzależnić potwierdzanie uzb/rozb od użycia pilota, pytanie co to za radiolinia i jak długi ma impuls z przekażnika.Może lepiej wywalić to z syreny i dać na jakiś cichszy sygnalizator( np. sygnalizator wewnętrzny). Może jakiś optyczny starczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moshica 21.10.2016 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Mam też sygnalizator w mieszkaniu wewnętrzny, lecz uzbrajanie i rozbrajanie ustawione jest na syrenę zewnętrzną. Z pilota będąc poza domem logiczne że tak ma zostać jak jest ale z manipulatora lcd lepiej byłoby na wewnętrzną przekierować tylko jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts