emems 09.08.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Jak się ich pozbyć ? Mam gniazdo w ziemi i nieidzie ich zatłuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 09.08.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Weź wieczorem lutlampę i wypal je - tylko sie trochę ubierz, bo niektóre mogą się wkurzyć. Może to niezbyt humanitarny spoób, ale działa - testowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 09.08.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Niehumanitarne to mało powiedziane.Usuwaniem gniazd zajmuje się chyba Straż Pożarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.08.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 U mnie też osy założyły gniazdo Trzeba będzie zadzwonić po strażaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.08.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Generalnie SP zajmuje się usuwaniem gniazd, nie wiem tylko jak dają sobie radę w przypadku gniazd w ziemi. Jeśli zamierzasz walczyć na własną rękę to rób to w chłodny poranek lub wieczór, spryskaj wlot środkami chemicznymi, poustawiaj butelki z resztkami soku ( najlepiej sfermentowane ). To co się nie wytruje od razu powinno złapać się w pułapki. Powtarzaj przez pare dni, unikając okolicy gniazda, potem przekop ziemię i dobrze ubij. A jeśli masz u siebie miododajne rośliny to możesz być pewna że za jakiś czas pojawią sie nowe. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.08.2004 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 U mnie wszystko miododajne.. bom w krainie mlekiem i miodem płynącej mąż przekopał to miejsce i poskakał po tym, ale i tak nic to nied aje a jest to w pobliżu moich truskawek i niemogę ich przyciąć ani opielić a czas nagli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.08.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 a jak ukąsi- to przekrojoną cebulą( uśmierzy ból) obłożyć i wypić wapno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 09.08.2004 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Własnie chcę tego uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.08.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Madzia, podaje metodę niehumanitarną, ale bardzo skuteczną. nalezy zaopatrzeć się w litr benzyny, wieczorem kiedy wszystkie juz wrócą do gniazda wlać do niego paliwo. Zapalic zapałkę i podpalić nie pochylając się nad gniazdem Metodę tą stosuję własnoręcznie, jeszcze żadna z utylizowanych os mnie nie użarła, a jestem uczulona na ich jad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 To samo jeno wczesnym rankiem. Ziemia chłodna mniej energi będą miały jakby się przebiły. Ewentualnie butelka do 1/4 wypełniona kwasem ortofosforowy, szme włażą i już nie wyłążą. Butelkę lub jej zawartość należy wymieniać raz na dzień co by zachowała atrakcyjność konsumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.08.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Kroyena, a skąd Ty wytrzaśniesz taki kwas Mow po ludzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.08.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Ja dodałbym baterie mini rakiet ziemia-osa !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.08.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Niezagęszczony oczywiście. Nazwa handlowa XXXX-Cola. Lecą jak głupie, nażłopią się i wylecieć nie mogą. Kup kilka butelek 0,3 upij odpowiednią ilość i rozstaw naokoło gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.08.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A czy na zachęte do tej coli można podsypać trochę chipsów ? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.08.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Nie z okazji sezonu na jabłka lepiej dolać trochę gęstego soku jabłkowego, szybciej reagują. Powaga, jak na kroyenę i taki temacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 10.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ja też mam nalot os, ale nie zlokalizowałam gniazda. Nie wiem, skąd one sie biorą, w dodatku są strasznie mściwe - jak dostanie na "odczep się" czapką, to wraca wnerwiona z podwójną siłą Czy są jakiś pułapki, czy odstraszacze na osy? Czy ta cola naprawdę działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 10.08.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ja też mam nalot os, ale nie zlokalizowałam gniazda. Nie wiem, skąd one sie biorą, w dodatku są strasznie mściwe - jak dostanie na "odczep się" czapką, to wraca wnerwiona z podwójną siłą Czy są jakiś pułapki, czy odstraszacze na osy? Czy ta cola naprawdę działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.08.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 No wezwałbym Imienia na daremno. Na cole z sokiem jabłkowym osom żałuje. Na piwo bym rozumiał, ale na cole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 10.08.2004 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Po przekopaniu szpadlem niebyło dwa dni . przekopały tunel.. draniugi chyba zastosuje metode a olejem albo benzyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.08.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Mozna w sklepie ogrodniczym kupic taki srodek do rozpylania, u nas dziala skutecznie choc ostatnio po powrocie z urlopu okazalo sie, ze mamy nowe gniazdo i maz przezyl atak jednej takiej wscieklej - uzadlila go 3 razy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts