Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile razy wyrzucaliscie ekipe z budowy

Recommended Posts

ile razy wyrzucaliście ekipę z budowy. ja jestem na etapie instalacji i pożegnałam juz dwie ekipy, Może jestem zbyt wymagająca albo mam wyjątkowe szczęscie do tak zwanych "Fachowców" . Mam nadzieję że dalej bedzie lepiej. przy okazji szukam dobrej ekipy do tynków, wylewek i wykanczania poddasza z okolic Warszawy

Jestesmy teraz na etapie konczenia stanu surowego otwartego (za dwa tygodnie wiezba). Nasz obecna ekipa jest bardzo solidna, do niczego nie mozna sie przyczepic; pracowici, solidni, terminowi. Ale przed nimi mielismy jeszcze jedna ekipe, zupelny koszmar :evil: Wywalilismy ich na etapie kopania fundamentow. Dodam jeszcze, ze tych partaczy wzielismy z polecenia i mieli dostac 10 tys wiecej za stan surowy. W naszym przypadku drozsza ekipa nie znaczyla wcale, ze bedzie to dobra ekipa. Pozdrawiam.

To była najtrudniejsza decyzja jaką musiałem podjąć. Wykonawca knocił co się dało. Źle zaizolowane fundamenty, schody do skucia, za nisko strop, zrąbana więźba, źle położona dachówka i roboty blacharskie. To ostatnie przechyliło czarę goryczy i wywaliłem ekipę , zatrzymując prawie połowę należności. Za tą kasę zlecę poprawki - w tym przełożenie całego dachu. Na wszystkie awantury i uwagi w tym wpisane do dziennika, mieli jedną odpowiedź "to się zroooobi szefie" Dziś nauczyłem się jednego - jeśli chcesz kogoś wywalić , to zrób to szybko.