marcin_budowniczy 09.08.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Czy ktoś wybrał ten projekcik?Czy ktoś widział podobne a jeśli tak to z jakiej pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 10.08.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Marcin, a możesz podać link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 10.08.2004 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 oto link: http://www.wm.com.pl/katalog/domy/B01.html co o nim sądziecie?? w sumie mam działkę (uzbrojoną) + 100 tys. W następnym roku startuje - troszke sie boje ale mam zamiar pod koniec roku 2005 się wprowadzić na dole. Uda się za tą kwote?? Oszczednie notabene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 16.08.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Marcin, nie wiadomo jakie ceny będą za rok... ładny ale maluuutki, a jak masz żonę i dziecko lub dzieci to pomieścisz się w nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 17.08.2004 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 to fakt, ale mimo wszystko o nim myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Domek milutki, ale czy sypialnie na górce nie są za malutkie? Może nie warto stawiać ścianki między sypialnią a garderobą? Czy budujesz z kimś bliżniak czy tylko połowkę? Połówka miałaby jasną łazienkę na poddaszu. Podoba mi się wiatrołap i kuchnia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 19.08.2004 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Co do góy to podane są metry przy h=190cm, ale jeśli zobaczymy powierzchnie podłóg na poddaszu to w rezultacie te sypielnie są większe. Cudów nie ma ale ... zawsze coś.Oczywiście u mnie góra się zmieni diametralne.Projekt tego domu można również zamówić nie jako bliżniak ale jako domek jednorodzinny (bez tej oddzielającej dwa segmenty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 19.08.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Marcin, życzę Ci powodzenia, chociaż ja sama budowałabym większy ... tak przyszłościowo, ale bardzo szanuję ludzi którzy nie porywają się z motyką na słońce... więc raz jeszcze trzymaj się i skrobnij coś od czasu do czasu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 19.08.2004 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Co do góy to podane są metry przy h=190cm, ale jeśli zobaczymy powierzchnie podłóg na poddaszu to w rezultacie te sypielnie są większe. Cudów nie ma ale ... zawsze coś. Oczywiście u mnie góra się zmieni diametralne. Projekt tego domu można również zamówić nie jako bliżniak ale jako domek jednorodzinny (bez tej ściany oddzielającej dwa segmenty). Sam zamierzam wybudować całego bliżniaczka. Martwi mnie tylko brak pomieszczenia gospodarczego (kotłowni), doszukałem się że pod schodami można wygospodarować pomieszczenie na tego typu sprawy, ale czy wejdzie np. piec olejowy ze zbiornikami?? Zastanawia mnie także podpiwniczenie to rozwiązałoby większość moich wątpliwości np. garaż, pralnie+suszarnie, kotłownie, spiżarnie,pom. na duperelki. Na razie jestem na etapie papierologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Podpiwniczenie dobra rzecz, wiem z doświadczenia, ale np rowery już tam nie wejdą, kosiarka itp. Trzeba wygospodarować na to miejsce na działce, pomyśl o tym, często właśnie o takich sprawach się zapomina, stawia się w rezultacie straszaka gdzieś w rogu. Rozumiem, że zmiany w układzie wnętrz diametralne- z dwóch mieszkań jedno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 19.08.2004 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 tzn. tak: Dół podzielony na dwa mieszkania tak jak w projekcie ale góra cała dla mnie Pomyślę w przyszłości o jakimś "straszaku" mam na to miejsce na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.08.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Aaaaaaaaaa rozumiem, co do pralni to podobno warto ją robić na poddaszu : murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28206&highlight=pralnia, miejsca chyba wystarczy? W piwnicy może być większa, na poddaszu bardziej "dostępna". Pod schodami to nie zmieścisz za wiele, a dostęp do pieca i zbiorników powinien być wygodny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalapan 05.09.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Zaciekawił mnie ten projekt jako alternatywa dla mieszkania w bloku - typowego modelu rodzinnego 2+1 . Oczywiście mówię tutaj o perspektywie gdy to jeden ma juz ze 20 lat a 2 ponad 40-tke . Jasna sprawa, że jak się buduje dom w wieku np. 20-kilku , czy 30 lat perspektywa wydaje się być odległa . Ale czas jest nieubłagany . I taki bliźniaczek jest idealnym rozwiązaniem dla rodziny z której za chwile zrobia sie dwie rodziny . Poza faktem, ze powinien być tani w budowie - mieszkanie w takim bliźniaku z dzieckiem dorosłym "za ścianą" - a jednak u siebie daje poczucie komfortu obu stronom . Daje tez poczucie bezpieczeństwa na przyszłość , brak kłopotów typu : a kto mi domu dopilnuje jak wyjadę na wczasy , a kto mi pomoże jak się komus trafi choroba etc ... Ciekaw jestem tego rozwiązania autora tematu : jeżeli "cała góra moja" to jak miałby wyglądać ten projekt w takim wypadku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts