Sam Gamgee 09.08.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Czy można mieć wybudowane kiedyś (lata 70-te) szambo bez dna?To znaczy, czy można takie szambo eksploatować teraz?Szczerze mówiąc wątpię, ale ciekaw jestem co WY na to.A jak nie można, to co grozi za posiadanie takiego szamba?Może macie jakieś doświadczenia w tym lekko zalatującym temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.08.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ten zbiornik bez dna o którym piszesz to po prostu nie jest szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sam Gamgee 10.08.2004 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Znaczy sie co, basen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.08.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Sam Gamgee, to tak jakbyś wylewał ścieki prosto w grunt. Nie chciałabym być Twoją sąsiadką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.08.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Spotkałem się w wielu miejscach Wwy z taką sytuacją. Ludzie traktują to jak "dół chłonny" i chwalą sie że wywożą 1/3mce. Oczywiście zatruwasz wody gruntowe i jeśli masz studnie to wiesz co pijesz? Jeśli nie masz możliwości na podłączenie do sieci miejskiej w najbliższym czasie, to lepiej przebuduj to co masz. PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sam Gamgee 10.08.2004 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Nie chodzi o moje szambo tylko sąsiadów. Tutaj w okolicy wiele domów ma takie doły chłonne, ale od kiedy założyli wodociąg, nikt już nie zwraca na to uwagi.Chodzi mi o stan prawny odnośnie posiadania takiego szamba. W okolicy będzie budowana kanalizacja, ale wiem, że wiele domów nie będzie się chciało do niego przyłączyć, bo koszt jest wysoki, a dół chłonie sam, za darmo.Ja mam złoże biologiczne i drenaż, ale jak będzie kanalizacja to się przyłączę. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.08.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Sam Gamgee - najciekawsze w tym wszystkim jest to, że ty deklarujesz chęć podłączenia do kanalizacji lecz nie możesz być do tego zmuszany przez gminę (mając POS nie masz ścieków)a sąsiedzi nie chcą lecz będą zmuszeni do podłaczenia za wyjątkiem tych przypadków gdy technicznie będzie to niewykonalne lub tez zbyt kosztowne (brak spadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.08.2004 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Jak wybudują kanalizę to możesz napisać donosy na sąsiadów do ochrony środowiska.Co do takich szamb to sąsiedzi po małej modernizacji (uszsczelnieniu) nadal mogliby z nich korzystać.Umnie wybudowano na podobnym terenie kanalizą tylko nieliczni siędołaczyli, stara biedna dzielnica, a wodociągi i kan. zarzyczyli sobie około 15 kPLN za dołączenie od posesji.No i zgadnij kto się dołaczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.08.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Sam A okolica Zacisze, czy insza inszość?PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts