kemot_p 22.10.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Panowie, prawie dwa lata temu (styczeń 2015) wymieniłem okna w mieszkaniu. Wybraliśmy z pakietem 3-szybowym, dużo cięższe niż poprzednie. Drzwi balkonowe mają opcję otwierania i wychylania. Od pewnego czasu po ustawieniu klamki w pozycji otwieranie nie "załapuje" górne trzymanie i drzwi trzymają się tylko na dolnym zawiasie. Patrząc od góry wydaje mi się, że opadły. Poniżej zdjęcie górnego elementu. Przepraszam za niefachowy język - mam nadzieję że wiecie w czym jest problem i podpowiecie jak to wyregulować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.10.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Znajdź klucz imus nr4 (czasem torx15) Zdejmij osłonkę z dolnego zawiasu (wyciąga się do góry) Zrób 2-3 obroty wkręcając śrubę. Zprawdź* czy działa i czy nie wieje w rogu pod klamką *oczywiście sprawdź, ale chciałem zrobić "4Z " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.10.2016 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Od góry czy z boku zawiasu jest ta śruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.10.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Od góry, tak jak zdejmujesz osłonkę. Jest głęboko ukryta, więc klucz zwykle musisz wkładać dłuższą częścią. http://zrobiszsam.muratordom.pl/galeria/zdjecie_krok-i-regulacja-pionowa-okna-balkonowego,32_479_3117.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.10.2016 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Tak myślałem. Rzeczywiście klucz trzeba włożyć odwrotnie bobjest za krótki. Muszę pójść do garażu po kleszcze, bo palcami tej śruby nie dokrece. Dam znać jak skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 22.10.2016 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Działa Wielkie dzięki za poradę finlandia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.10.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Miałeś prostą sprawę. Na tym forum są znacznie lepsi fachowcy od ekstra trudnych przypadków, ale ja byłem pierwszy a do tego trafiłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 22.10.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Fin. To najczęstsza regulacja. W 99% wystarczy podniesc cale skrzydlo. Przede wszystkim wytlumaczyles w sposob zrozumialy co mi nie zawsze sie udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.10.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 To fakt, ale najczęściej to powodem jest obcieranie pod klamką, a nie "wypinanie" się góry. To by oznaczało, że skrzydło jest odpowiednio/zapobiegawczo/ przeciągnięte na szkleniu, ale okno nie w poziomie zamontowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 23.10.2016 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Na początku myślałem, że to błąd montażu i się zdolowalem, bo firma zrobiła na mnie dobre wrażenie (3 lata wcześniej wymieniali nam drzwi) i planuję wziąć ją do wstawiania okien w domu w przyszłości. A z tego co przy okazji wyczytałem opadanie skrzydła to normalna rzecz przy ciężkich oknach.Pozdrawiam. Edytowane 23 Października 2016 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.10.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 A jak już kręcisz śrubami przy oknie to ustawić sobie możesz jeszcze opcję "zima" na mimośrodach. Czasem opcja zimowa jest zbyt szczelna i ustawia się mimośrodu po środku (wiosna-jesień). A jak zrobi się ciepło to ustawiasz sobie "lato" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts