Jarek882 22.10.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Witam! Zacząłem palić w piecu i zauważyłem że strasznie się schładza temp zadana jest 53 stopnie na kotle a spada nawet do 45 stopni histereza jest ustawiona na 1 stopien czyli przy 52 stopniach już kocioł pobiera paliwo i dąży do uzyskania zadanej temp lecz podczas całego procesu zamiast temperatura rosnąć to spada i przypuśćmy spadnie do 45 i wzrasta. Kocioł to Semrau Premium U 19KW i sterownik titanic.Nastawy to Czas podawania 8 sekCzas przerwy 55 sekMoc dmuchawy 7 przysłonieta klapka około połowyCzas przedmuchu 30sekPrzerwa w podtrzymaniu 7minKrotność podawania 2Nastawa CWU 45 stopniNastawa pieca 53 stopnieProszę o pomoc bo nie wiem czemu tak szybko spada mi temp i piec zamiast wiekszość czasu być w podtrzymaniu to jest w pracy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 22.10.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 bo w pracy ma być - to kocioł stałopalny jestmasz zapotrzebowanie na ciepło jakie masz i kocioł uzupełnia stratymożesz skrócić przerwę podawania np do 48sek i podnieść nadmuch jeśli pojawi się niedopalony węgielbęda mniejsze wahania temperatury na kotlenie licz jednak że kocioł będzie stał w podtrzymaniu i nie zużyje opału. tak się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts