BubkiDwa 22.10.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Witam,Jak w temacie. W warunkach zabudoway mam 15,60 m szerokosci. Chce zbudowac wiate. Czy szerokosc wiaty dolicza sie do szerokosci elewacji frontowej domu? I jeszcze jedno pytanie czy jak mam 180 m2 zabudowy, to wiata tez sie do tego zalicza? Czy dotyczy to tylko domu? Bede wdzieczna za wszelka pomoc. PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 22.10.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Jak ta wiata konstrukcyjnie jest połączona z domem to tak. jeśli to jest samonośna konstrukcja to nie. Do obu pytań. Jeśli jest samonośna to traktuje się ją jako osobny budynek. Czyli trzeba budować na zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubkiDwa 22.10.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Dziekuje. A jaka jest minimalna odleglosc wiaty od domu, zeby uznac ja za samonosna konstrukcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.10.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Ma samo stać. Może i być 1 mm od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 22.10.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Jak ta wiata konstrukcyjnie jest połączona z domem to tak. jeśli to jest samonośna konstrukcja to nie. Do obu pytań. Jeśli jest samonośna to traktuje się ją jako osobny budynek. Czyli trzeba budować na zgłoszenie. Nie wprowadzaj w błąd. Wiata do 50m2 nie wymaga ani zgłoszenia ani pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.10.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Pozwolenia na budowę nie wymagaArt. 29 Ust. 1 p.2c " wiat o powierzchni zabudowy do 50m2 ... "Art. 30 - nie wymaga zgłoszenia.Ważna jest definicja wiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts