Jarecki79 24.10.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Wklejam jak wygląda zabezpieczenie powrotu, szkic jest z buforem Mam dostarczone przez producenta takie dwie przykładowe, gotowe grupy w wersji z zaworem na 55st.C jedna jest na klasycznej pompie IBO - tu mi dali wycenę w detalu 420zł brutto druga jest na energooszczędnej IBO - tu mi dali wycenę w detalu na 600zł brutto jest jeszcze opcja na tanim chińczyku nochi, ale to bym sobie odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 24.10.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Układ otwarty jest OK. To dobra rada, ale tylko gdy pomiędzy kotłem i pionem nie ma żadnej armatury odcinającej. Pewnie na pionie może mieć jakieś zawory, ale może się przed tym zabezpieczyć choćby poprzez opaski zaciągnięte na dźwigniach w pozycji otwartej albo zdjęcie dźwigni i otulenie zaworów. Oczywiście musi uważać, ale ponieważ w układzie zostanie jeszcze naczynie zamknięte i zawory bezpieczeństwa, to ma jakgdyby dubeltowy komfort. Tylko, że on pisze też, że kocioł w piwnicy, a odbiorniki na drugim piętrze. W Polsce przyjęło się nazywanie pierwszej kondygnacji nadziemnej jako parter, a kolejne jako piętra. Ale nawet jeśli to druga kondygnacja, to musi sprawdzić, czy ma pompę o odpowiednio dużej wysokości podnoszenia, bo napali, kocioł się bedzie gotował, a grzejniki zimne. A biedna pompka będzie mielić w miejscu. Pisał o wspólnocie, czyli chałupa wielomieszkalna. Nie znamy tez wysokosci pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.10.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Układ otwarty - to jest jak amen w pacierzu! nie wiem jak można pakować się w układ zamknięty, przy paliwie stałym ?niepotrzebne koszty. http://czysteogrzewanie.pl/wp-content/uploads/2015/03/bufor-schemat-antyladdomat-nilsan.jpg układ nilsan'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smashing 24.10.2016 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Pion wychodzi przewodem kominowym w pokoju , jakieś 4 m od łazienki .Mógłbym go wyciągnąć na nieużytkowy strych tylko niestety nie będę miał do czego podłączyć spustu. W piwnicy też niestety nie mam kratki kanalizacyjnej- LipaMam standardową wysokość sufitu 2,4. Jak na razie grzeję na Olej opałowy , pompka sobie radzi nawet na 1 biegu. Edytowane 24 Października 2016 przez smashing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.10.2016 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 To jest jak jak kapeć w aucie, trzeba zrobić, inaczej nie pojedzie.Wiem, że jakiś cudotwórca wymyślił układ zamknięty pod paliwo stałe ..Gdzie nowoczesność, to nowoczesność, ale czasem nowoczesność to potwierdzenie i zaakceptowanie starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 18.12.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Witam, Jeżeli zainteresowani są Państwo kotłem stałopalnym przeznaczonym do pracy w systemach grzewczych układu otwartego, polecam Logano S111-2 marki Buderus. Dostępny typoszereg kotłów obejmuje moce od 12kW do 45kW. Kocioł przystosowany jest do spalania paliw stałych, np. węgla kamiennego, węgla brunatnego i drewna oraz posiada opatentowany mechanizm obrotowego rusztu, który znacznie ułatwia usuwanie popiołu. Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej produktu: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-na-paliwa-stale/z-zaladunkiem-recznym/logano-s111-2.htmlChętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.Pozdrawiam,________________________________Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts