Monika Malinowska 10.08.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Proszę o pomoc w podjęciu decyzji jaki gres jest najlepszy do salonu. Chciałabym polerowany, w ciepłych barwach. Wiem że produkt ten różni się cenowo w zależności od producenta. Trudno mi więc dokonać wyboru. Może ktoś kto użytkuje takie płytki w swoim salonie pomoże mi i poradzi, czy rzeczywiście muszę kupować ten najdroższy?Malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Malina,przodują w tych wyrobach fabryki z Hiszpanii i Włoch.Podobno Hiszpanie wiodą prym jeśli chodzi o technologię.U nas płytka jest najpierw formowana, następnie wypalana i przez kilkanaście dni polerowana. Mogą się więc zdażyć pewne odchyłki w wymiarach płytki.Hiszpanie natomiast najpierw wypalają a następnie przycinają na wymiar.Różnica w cenie jest również spowodowana jakością surowca i transportem.Jeśli masz dobrego glazurnika z odpowiednim sprzętem do przycinania, szlifowania płytek to wybierz ten tańszy tak od 150 pln do 190 pln pamiętając, że jak gó...na cena to i produkt miernej jakości. A podłogę robisz raczej na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts