Najrmnik 23.10.2016 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 WitamJakie są wasze opinie na temat salonu z wysokim sufitem. Jakie są wady i zalety? Zastanawiam się nad projektem http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/ekonomiczny-4#overlayWedług mnie napewno pojawi sie problemem z malowaniem takiego pomieszczenia, z myciem górnych okien, z dobraniem i z instalacja oświetlenia, oraz napewno większe zuzycie ciepła podczas ogrzewania salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 23.10.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Witam Jakie są wasze opinie na temat salonu z wysokim sufitem. Jakie są wady i zalety? Zastanawiam się nad projektem http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/ekonomiczny-4#overlay Według mnie napewno pojawi sie problemem z malowaniem takiego pomieszczenia, z myciem górnych okien, z dobraniem i z instalacja oświetlenia, oraz napewno większe zuzycie ciepła podczas ogrzewania salonu.Planuję taki, trochę z przymusu, bo muszę choć część dachu mieć o nachyleniu 35st. Myślę jednak, że to świetnie wygląda, daje wrażenie przestrzeni. Widziałem dwa takie salony, w obu był sufit skośny wykończony drewnem. Dla mnie rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Najrmnik 24.10.2016 02:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Planuję taki, trochę z przymusu, bo muszę choć część dachu mieć o nachyleniu 35st. Myślę jednak, że to świetnie wygląda, daje wrażenie przestrzeni. Widziałem dwa takie salony, w obu był sufit skośny wykończony drewnem. Dla mnie rewelacja! Jakie były opinie ludzi którzy uzytkują taki salon wspominali coś o wadach? Jak wyglądała kwestia z oświetleniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 31.10.2016 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Wady... Nie rozmawialiśmy o tym. Myślę, że od czasu do czasu trzeba to pomalować, czy polakierować. W jednym z tych salonów oprócz krokwi widoczne były belki na poziomie końca ściany. Taki niby sufit. Te belki były częścią więźby. Lampy zwisały z tych belek. W tym drugim nie wiem, bo byłem w dzień. Trudno mi powiedzieć czy każdemu się to spodoba ale ja byłem zachwycony. Przestrzeń plus to drewno na skosach daje bardzo fajny efekt. Edytowane 1 Listopada 2016 przez ppar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 04.11.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Jedno jest pewne, że pająki tam swoje sieci rozciągną. Jak ktoś nie ma uprzedzeń do tych zwierzątek, to nawet można pochwalić się przed znajomymi, że hodujemy sobie w domu (a nie w akwarium) takie żyjątko, które jest pożyteczne - można mu nadać nawet jakieś imię Tylko trzeba kontrolować, żeby nie poczuł się na tyle dobrze i rodziny pod sufitem nie założył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 04.11.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Ja rozpoczynam za jakiś czas budowę takiego projektu (Ekonomiczny 2). Dla mnie właśnie wielkim plusem jest taki wysoki sufit ... Daje to wrażenie przestrzeni a dodatkowe górne okna jeszcze dają dodatkowe naświetlenie. Minusy ? Gorzej napewno się maluje i później myje te okna , ale są przcież wysokie drabiny Dodatkowo zapewne więcej idzie na ogrzewanie , bo kubatura większa ... Jak się wysoki sufit nie podoba to przy adaptacji projektu zawsze można obniżyć sufit , ale według mnie to właśnie spory plus że jest wysoki sufit i sam projekt wyróżnia się od innych "zwykłych" projektów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 11.11.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Ja rozpoczynam za jakiś czas budowę takiego projektu (Ekonomiczny 2). Dla mnie właśnie wielkim plusem jest taki wysoki sufit ... Daje to wrażenie przestrzeni a dodatkowe górne okna jeszcze dają dodatkowe naświetlenie. Minusy ? Gorzej napewno się maluje i później myje te okna , ale są przcież wysokie drabiny Dodatkowo zapewne więcej idzie na ogrzewanie , bo kubatura większa ... Jak się wysoki sufit nie podoba to przy adaptacji projektu zawsze można obniżyć sufit , ale według mnie to właśnie spory plus że jest wysoki sufit i sam projekt wyróżnia się od innych "zwykłych" projektów ... Użytkujemy dom z wysokim, dwukondygnacyjnym salonem od 4 lat. Praktycznie prawie same plusy. Prawie. Ma właśnie jedną wadę odczuwaną od czasu do czasu. Przy myciu trzeba się nieco pogimnastykować, drabina+myjka na kiju i po sprawie. A jak już będę miał problemy z wchodzeniem na drabinę, to po prostu zamówię mycie okien w jakiejś firmie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartinS. 11.11.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Hej Mamy tzw wysoki salon (wysokosc wew 4,25m w szczycie) Nie wyobrazamy sobie innego, czyli de facto plaskiego i nizszego sufitu. Salon ma 45m2 i ta wysokosc robi wrazenie przestrzeni. Kazdy kto pierwszy raz nas odwiedza mowi: "wow, ale wielki salon". Skos ma nachylenie 25 stopni. Jesli chodzi o oswietlenie to zastosowalismy napinany sufit z funkcja sciemniania i to tez robi "wow" u naszych gosci. Ponizej fotki pogladowe: Aha: zero pajakow itp. W ogole nie ma z tym problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts