wprus 10.08.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 W związku z wylewkami i zwiekszaniem grubości styropianu (poczatkowo było założenie 4 cm. teraz chcemy 8cm) pojawił sie problem z z futrynami i z drzwiami.Mamy juz kupione drzwi, laminowane. na gwarancji jest napisane ze mozna podciąć max do 5 cm, niestety to jest o jakies 2 cm za malo, bo zeby móc wsadzic 8 cm styropianu trzeba podciąc drzwi o 7 cm.czy ktos podcinał tego typu drzwi o taką ilośc cm i czy sie nie uszkodziły? jest oczywiscie jeszcze wyjście wywalania futryn z tynku, ale to jeszcze wiecej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 10.08.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Uszkodzenia nie będzie. Będzie tylko efekt taki że wytniesz na dole całość ramy która wzmacnia konstrukcję drzwi. Efektem tego może być uszkodzenie takich drzwi po jakimś czasie.Oczywiście zapomnij również o jakiejkolwiek gwaracji.Najlepszym rozwiązaniem było byłoby wykonanie odpowiednich dzrwi na zamówienie. Lub wlejenie od spodu listwy wzmacniającej konstrukcję ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy1719499215 10.08.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Drzwi nie podcinałem, ale sprawdź czy zwiększając grubość wylewki będziesz miał tylko ten jeden problem.Sprawdź jaka bedzie odległość do parapetów, powinno być min 80 cm aby zmieścić standardowe grzejniki i szafki kuchenne, sprawdź jaka wyjdzie ci wysokość stopni na górę i na dół. sprawdź jakie masz drzwi tarasowe (jeśli masz już zamówione bądź założone). Też zwiększyłem grubość wylewki i mam mieszane odczucia czy była to dobra decyzja. Takie rzeczy najlepiej robić na etapie projektu.Krzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.08.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 no dobrze - dosc gadania teoretycznie ze dobrze by bylo i tak dalejMozesz to zrobic tylko po obcieciu tych 7 cm odzyskaj czesc ramiaka poziomego i wklej go z powrotemNie jest on w zaden inny sposob mocowany - trzyma go klej ktorym plat drzwi jest sciskany a swoja droga widzialem na szkoleniu w Porcie jak takie drzwi sie robi i dziwia mnie ich ceny - proste jak konstrukcja cepa alibo i jeszcze prostrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ciekawe jaką wysokość masz tych drzwi 7cm z drzwi....., dla mojego męża byloby dość nisko Żeby się potem nie okazało, ze ktoś wyższy wali glową w futrynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.08.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Z Twojego postu wynika, że jesteś jeszcze przed wylewkami.Może okazać się w praktyce, że wylewki będą grubsze. Lub też nierówno wylane i zajdzie potrzeba stosowania wylewki samopoziomującej i wtedy musisz "zdjąć" z drzwi kolejne centymetry.Rezultat każdy wchodzący do pokoi będzie to robił z pokłonem.Ponadto efekt estetyczny takich niskich drzwi jest niespecjalny. O problemach wynikających ze skrócenia (a właściwie likwidacji) ramiaka dolnego nie będę się wypowiadał. Nie jestem fachowcem ale "czuję nosem" problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.08.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A nie możesz podnieść nadproży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts