Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Która oczyszczalnia przydomowa?

Colllumb

Recommended Posts

• 3 months później...
  • 1 month później...
Najgorsze przy wyborze drenażowej oczyszczalni to wątpliwości czy ona oczyści ścieki prawidłowo i nie zanieczyści środowiska...Bo różnie z tym bywa jak czytam te forum...

najważniejsze to sprawdzenie na jakiej glebie będzie stać oczyszczalnia bo jak będzie mega gliniasta to będzie katastrofa jak wiosną popada więcej deszczu

• 4 weeks później...
Ja również dołączę do tematu, miałem już kupować szambo, ale zacząłem przeglądać net i widzę, że oczyszczalnie drenażowe można kupić spokojnie do 3000 zł. (3000l.). Czy jest coś nie tak w takich ofertach? Wydaje się, że nie jest to prom kosmiczny i żadnej skomplikowanej technologii w tym nie ma? Jeśli się mylę to proszę o uświadomienie na co zwracać uwagę. Jakie koszty dochodzą do ceny samego kompletu oczyszczalni? Działka jest duża, nie ma problemu z miejscem, grunt piaszczysty, poziom wód gruntowych głęboko (co najmniej kilkanaście/kilkadziesiąt metrów)

Gość Konto usunięte_1*
Sypać bakterie co miesiąc i raz w roku dać wyciągnąć te gęste i do widzenia , tak jak powiadasz to nie prom kosmiczny , ja mam 2x16m w glebie coś ala glina i działa , ale czekam aż podłączą gminną kanalizację bo za długo pewnie nie pociągnie

To możesz się nie doczekać, znam to z autopsji. Zanim zaczęły się faktyczne prace nad hucznie zapowiadaną kanalizacją, zdążyłbym obejrzeć wszystkie sezony mody na sukces. A myślałem że obsługa takiej oczyszczalni wiąże się z większymi zadaniami, z większym nakładem pracy. Może za jakiś czas wymienię szambo na taką technologię :D

Gość Konto usunięte_1*
To możesz się nie doczekać, znam to z autopsji. Zanim zaczęły się faktyczne prace nad hucznie zapowiadaną kanalizacją, zdążyłbym obejrzeć wszystkie sezony mody na sukces. A myślałem że obsługa takiej oczyszczalni wiąże się z większymi zadaniami, z większym nakładem pracy. Może za jakiś czas wymienię szambo na taką technologię :D

mnie to kosztowało niespełna 3 tys zł ze wszystkim czyli bania , dreny żwir, koparka , dwa dni roboty i działa prawie dwa lata , a jak podłączą w końcu tą gminną kanalizację to wpuszczę do baniaka deszczówkę z dachu i gitara , jak się doczekam oczywiście , gadają że jesienią zaczynają