Colllumb 03.11.2016 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Napisze do nich. Poszukam takze jeszcze innego zbiornika 2 komorowego ze zwykłym wkładem filtra w formie wiaderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Colllumb 04.11.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Chyba poszukam jeszcze innego zbiornika 3m3 dwukomorowego ze zwykłym filtrem w formie wiaderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 06.02.2017 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Najgorsze przy wyborze drenażowej oczyszczalni to wątpliwości czy ona oczyści ścieki prawidłowo i nie zanieczyści środowiska...Bo różnie z tym bywa jak czytam te forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_K 06.03.2017 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Najgorsze przy wyborze drenażowej oczyszczalni to wątpliwości czy ona oczyści ścieki prawidłowo i nie zanieczyści środowiska...Bo różnie z tym bywa jak czytam te forum... najważniejsze to sprawdzenie na jakiej glebie będzie stać oczyszczalnia bo jak będzie mega gliniasta to będzie katastrofa jak wiosną popada więcej deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 03.04.2017 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 No i co wreszcie wybrałeś? Sam stoję przed podobnym problemem ... Dzwoniłem po firmach ktore montują to jedna mi powiedziałem żeby brać 1 komorową , bo 2-3 komorowych nie ma sensu , bo to tylko marketing ... I że starczy 1-komorowa z filtrem i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ee0090 07.04.2017 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Ja również dołączę do tematu, miałem już kupować szambo, ale zacząłem przeglądać net i widzę, że oczyszczalnie drenażowe można kupić spokojnie do 3000 zł. (3000l.). Czy jest coś nie tak w takich ofertach? Wydaje się, że nie jest to prom kosmiczny i żadnej skomplikowanej technologii w tym nie ma? Jeśli się mylę to proszę o uświadomienie na co zwracać uwagę. Jakie koszty dochodzą do ceny samego kompletu oczyszczalni? Działka jest duża, nie ma problemu z miejscem, grunt piaszczysty, poziom wód gruntowych głęboko (co najmniej kilkanaście/kilkadziesiąt metrów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 07.04.2017 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Sypać bakterie co miesiąc i raz w roku dać wyciągnąć te gęste i do widzenia , tak jak powiadasz to nie prom kosmiczny , ja mam 2x16m w glebie coś ala glina i działa , ale czekam aż podłączą gminną kanalizację bo za długo pewnie nie pociągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirdarsta 11.04.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 To możesz się nie doczekać, znam to z autopsji. Zanim zaczęły się faktyczne prace nad hucznie zapowiadaną kanalizacją, zdążyłbym obejrzeć wszystkie sezony mody na sukces. A myślałem że obsługa takiej oczyszczalni wiąże się z większymi zadaniami, z większym nakładem pracy. Może za jakiś czas wymienię szambo na taką technologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.04.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 To możesz się nie doczekać, znam to z autopsji. Zanim zaczęły się faktyczne prace nad hucznie zapowiadaną kanalizacją, zdążyłbym obejrzeć wszystkie sezony mody na sukces. A myślałem że obsługa takiej oczyszczalni wiąże się z większymi zadaniami, z większym nakładem pracy. Może za jakiś czas wymienię szambo na taką technologię mnie to kosztowało niespełna 3 tys zł ze wszystkim czyli bania , dreny żwir, koparka , dwa dni roboty i działa prawie dwa lata , a jak podłączą w końcu tą gminną kanalizację to wpuszczę do baniaka deszczówkę z dachu i gitara , jak się doczekam oczywiście , gadają że jesienią zaczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts