zyhu 24.10.2016 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Witam, Jak to jest, gaz funkcjonuje już przeszło rok, zaświadczenie o szczelności instalacji miałem i na tej podstawie PGNiG "puścił" gaz i podpisał ze mną umowę. czy przy odbiorze domu trzeba znów robić próbę szczelności, mimo, iż gaz dawno płynie ? Bo podejrzewam że tamto zaświadczenie dawno straciło ważność ( bodajże pół roku ) czy nie wystarczy dołączyć kopię umowy z PGNiG ?bo oczywiście instalację będę odbierał z całym domem, nie opłacało mi się brać geodety tylko do wykonania mapki gazu - teraz będę robił całościowo wraz z po wykonawczą inwentaryzacją geodezyjną dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 24.10.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Właśnie dlatego że u mnie było też ponad rok musiałam mieć świeży kwitek, to wymóg regionalnego PINB u do tego protokóły odbioru przyłączy od każdego dostawcy mediów.Różnie to jest u mojej kuzynki nie wymagają tego tylko umów na dostawę i nic innego oprócz kominiarza ich nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 24.10.2016 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 OK, drogi jest taki świstek odświeżyć ? trzeba coś odkręcać, zakręcać, demontować ? bo jak zmierzyć szczelność przy działającej instalacji... Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 24.10.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 OK, drogi jest taki świstek odświeżyć ? trzeba coś odkręcać, zakręcać, demontować ? bo jak zmierzyć szczelność przy działającej instalacji... Łukasz Mnie robił ten sam gość co pierwszy pomiar nic nie demontował nic nie zakręcaliśmy itp. stówka lub dwie nie pamiętam ważne aby była kopia jego uprawnień dołączona aktualnych bo one też czasowe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 24.10.2016 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 ok, zgłoszę się do niego dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts