apnk 24.10.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Hej, skułem betonową wylewkę w kuchni i chciałem zastąpić ją drewnianymi legarami. Zastanawiam się jak zrobić to dobrze. Pod podłogą mam dwuteowniki (szerokość 10cm, wysokość nie mam pojęcia do wylewki na ceglanej płycie jest 8cm, mieszkanie w kamienicy z 1935roku więc wiekowe) a między nimi gruz. Dwuteowniki są dwa (przy ścianach wymuruję podstawki z cegły na wysokość dwuteowników). co ok 1.2m. Chciałem dać drewniane legary w poprzek, na to płytę OSB i drewniana podłoga. I teraz pytania: 1. Jakie wymiary drewnianych legarów dać?2. Co ile je dać?3. Jak połączyć je z dwuteownikami (czy po prostu położyć)?4. Jaka grubość OSB (teraz będzie tam sypialnia)5. Czy między dwuteownikami wymurować jakieś podpórki?6. Jak to zrobić żeby podłoga miała poziom równy z resztą mieszkania? Jakieś cienkie listwy?7. Między dwuteownikami jest gruz, zostawić go? Od dołu nie ciągnie a wynosić tego mi się nie chce, ewentualnie może przestrzeń między legarami wypełnić wełną mineralną? Z góry dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts