Johywlcp 24.10.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Witam. W styczniu tego roku podpisalem umowe na wykonanie przylacza gazowego wedlug mapy odleglosc od czynnej rury gazowej do skrzynki miala wynosic ponizej 15m czyli koszt przylacza mial wyniesc okolo 2000zl podczas kopnia okazalo sie ze rura jest 20m dalej. Wszystko zostalo wykonane. Gazownia chce isc zemna na ugode ugoda wyglada tak ze ja mam zaplacic caly dodatkowy koszt czyli okol 1500zl. Szarpac sie z nimi czy niema sensu? Ps. Zalezy mi na podlaczeniu gazu najszybszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 24.10.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ale o co chodzi ? Przecież napisałeś wyraźnie : podpisalem umowe na wykonanie przylacza gazowego wedlug mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johywlcp 24.10.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ale o co chodzi ? Przecież napisałeś wyraźnie : Tak, ale oni mi zarzucaja ze moglem odstapic od wykonywania przylacza kiedy sie okazalo ze rura jest w innym miejscu. Mialem robic pompe ciepla strasznie zaluje ze to zmienilem na tych oszustow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 24.10.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Tak dawkując informację do niczego nie dojdziemy.Z tego co powyżej napisałeś można odnieść wrażenie, że gazownia zorientowała się w błędzie i w jakiś sposób (może aneksem do umowy?) wyraziłeś zgodę na pokrycie kosztów wykonania dodatkowych 20 m przyłącza. Jeżeli tak było, to niestety....I co to za mapa była z przesunięciem gazociągu o 20 m? Delikatnie mówiąc, niedokładna dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grisza76 24.10.2016 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Tak, ale oni mi zarzucaja ze moglem odstapic od wykonywania przylacza kiedy sie okazalo ze rura jest w innym miejscu. Nie ma czegoś takiego, jak "domniemana zgoda przez brak odstąpienia od umowy". Jeżeli w umowie była jasno ujęta odległość / cena / info że zgodnie z mapą - oznacza to tylko to, że o ile nie podpisałeś aneksu - wykonali nadprogramowe przyłącze na swój koszt. Jeśli podpisałeś aneks, to sorry Winetou, ale rację ma Pablo_11 A jeśli nic nie podpisałeś - polecam błyskawiczną wizytę u Powiatowego Rzecznika Praw Konsumentów - on chętnie pomoże Ci wyegzekwować szybkie załatwienie sprawy po Twojej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 24.10.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) I tak i nie. Wszelkich umów nie podpisuje się na odległość od punktu A do punktu B, tylko na odcinek wyrażony w metrach, bo stawką jest mb przyłącza. Nawet spojrzałem w swoje warunki gdzie jest do wykonania 175 m przyłącza i koszt 2800 zł i też się zastanawiam, czy gdzieś nie ma haczyka* (a nawet jeśli jest, to gaz sobie odpuściłem póki co).Kwestią zasadniczą jest kiedy i w jaki sposób gazownia zawiadomiła o dodatkowych kosztach ew. dając szansę odstąpienia. *) Już wiem. U mnie PGNiG podciągnie gazociąg wzdłuż ulicy pod ogrodzenie cenie ryczałtu za 15 m - przynajmniej tak wynika z warunków. Widać nie wszędzie są tacy łaskawi. Edytowane 24 Października 2016 przez Pablo_11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johywlcp 25.10.2016 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Niczego nie podpisywalem, firma ktora to wykonywala powiedziala mi ze jak PSG bedzie chciela jakies dodatkowe pieniadze to mam sie nie zgodzic i tyle, skoro oni tak powiedzieli ja sie wiecej nie zaglebialem w sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts