Tomsi 12.06.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Viglaw to chyba najgorszy obecnie producent szyb zespolonych w Polsce. To opinia badaczy szyb. Ich knoty szybowe też widziałem ostatnio na ekspertyzie. Tak obsmarkanych bitumem szyb i tam nierównych to w życiu nie widziałem. Jak pani dyrektor uważa, że estetyka szyb to sprawa drugorzędna to jest albo bardzo pijana [bo bełkoce] albo powinna zmienić fach [bo się nie zna]. Estetyka szyb ujęta jest w normie na szyby zespolone. Jareko jest taki prosty sposób sprawdzenia szczelności szyb - psiknij na nie z gaśnicy [tej co mocno schładza]. Jak szyba jest nieszczelna to się wyrosi w środku wilgoć. A ze zdjęć wynika, że może być nieszczelna. Pchelek - nie upraszczaj sprawdzania szczelnosci szyb bo nie masz do końca racji. Do tego trzeba miec cechowany przyrząd z udziałem mieszaniny suchegolodu i denaturatu itd. Jeden wniosek z wątku o Wiglavie to SZOK. Wnioski. Nie potrafią ciać szkła wg szablonów. Totalne niechlujstwo. Konsekwencje: Wstrzymać natychmiast "B" - pełne podstawy ISO - automatycznie wstrzymany po wstrzymaniu "B" Wszystko to wiaże się ze sposobem kontroli. Ale. Jak dawałem szyby do certyfikacji w Szwecji na znak "P"-Mark odpowiednik"B" i przyjechał ze Szwecji gość zabezpieczył szyby z produkcji oraz chciał nawiązać współpracę z ISIC odnośnie metodologii to nie napiszę jakie odniósł wrażenia z pobytu w W-wie. Podsumowanie - SZAMBO Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/21718-wiglaw-no-coz-klopot-na-budowie-budowach/page/4/#findComment-694630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.06.2005 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 podsumowanie podobne do mojego ale niestety malo budujace - sprawa ciagle w toku i w sadzie sie zakonczy A tak na marginesie - okno lukowe peklo w miejscu gdze na fotografii widac nierowno przyciete tafle zewnetrzna i wewnetrzna Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/21718-wiglaw-no-coz-klopot-na-budowie-budowach/page/4/#findComment-695109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomsi 13.06.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 podsumowanie podobne do mojego ale niestety malo budujace - sprawa ciagle w toku i w sadzie sie zakonczy A tak na marginesie - okno lukowe peklo w miejscu gdze na fotografii widac nierowno przyciete tafle zewnetrzna i wewnetrzna Lepiej było zafoliować streczem i zamontować bez tych szyb. Z drugiej strony co to za producent okien przyjmuje takie badziewie i współpracuje z takim dostawcą szyb? Cóz to za dostawca szyb który nie drukuje daty produkcji na ramkach. Jak dochodzić gwarancji? Smutne to wszystko jak cała branża. Wyślij fax do ISIC i zarządaj natychmiastowej kontroli w Wiglawie w związku z dowodami a ich nie puszczaj z ręki. Możesz zagrozić, że jeżeli nie wyciągną surowych konsekwencji wobec dostawcy skierujesz sprawę do prokuratury przeciwko ISIC i Wiglav za poświadczenie nieprawdy(domniemanie popełnienia przestepstwa). Jestes blisko W-wy zadzwoń do ISIC i umów się na rozmowę. Gwarancja satysfakcji. Wal z całej rury. Hej Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/21718-wiglaw-no-coz-klopot-na-budowie-budowach/page/4/#findComment-695577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts