D12b 10.08.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ile sie płaci jeżeli przy budowie domu zostanie coś wybudowane niezgodnie z planem lub z warunkami budowy wydawane przez gmine słyszałem iż weszła ustawa jeżeli np. stopień nachylenia dachu jest większy od tego który jest dozwolony w danej gminie lub mniejszy niz w planie to nietrzba rozbierać całego dachu i poprawiać tylko można zapłacić kare ( czy cos w tym stylu) ale zato ten dach będzie mógł zostać w takim stanie jak został wybudowany podałem przykład dachu poniewarz w moim domu jest nachylenie dachu 35 stopni a gmina w warunkach ma zapisane minimalny stopień 40 a niechce zmieniać o 5 stopni dachu poniewarz dom by stracił na fasonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.08.2004 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Khmm, po mojemu to powinieneś zapłacić kare i.... rozebrać dach... Skoro od poczatku wiedziales, ze dach bedzie niezgodny z wymogami a mimo to zdecydowales sie zlamac przepisy. Jesli nie zaczales budowy radze sie nad tym zastanowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D12b 11.08.2004 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 jeszcze niezaczołem budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts