מרכבה 31.10.2016 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 To jakaś strasznie lipna kaloryczność . i po uwzględnieniu sprawności daje 3,41 kWh z kg wungla .. ale jak bym nie sprowokował do liczenia i szukania .. to by nie było .. realne .. teraz szał .. i szukanie wungla .. który ma z 27-30 MJ/kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 31.10.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 To jakaś strasznie lipna kaloryczność Tak jak i pellet teraz szał .. i szukanie wungla .. który ma z 27-30 MJ/kg Takim chcesz na retorcie palic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 31.10.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 To jakaś strasznie lipna kaloryczność . i po uwzględnieniu sprawności daje 3,41 kWh z kg wungla .. ale jak bym nie sprowokował do liczenia i szukania .. to by nie było .. realne .. teraz szał .. i szukanie wungla .. który ma z 27-30 MJ/kg Kogo prowokowałeś? Czym? Zdjęciem ciężarówki czy opowieściami dziwnej treści o sprawności czy paleniu na bufor? Dajże już spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 31.10.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Zakładałem że pali przyzwoitym węglem, a nie jakimś czymś .. to jeszcze lepiej pokazuje, że na rusicy nie pojedzie nawet ciężarówką.Bo kołami nie obróci. Oczywiście że palenie na bufor jest dobre, bo tak piszesz jak byś w aucie amortyzatorów nie miał.. i usprawiedliwiał ten stan że tak ma być .. jedzie ? nie ważne jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 01.11.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Zacznij naukę czytania ze zrozumieniem, zanim zaczniesz czynić "założenia". Potem zgłęb temat kotłów z automatycznym podawaniem paliwa, sterowników do nich, a potem zacznij udzielać "światłych" rad. Porównanie palenia na bufor kotłem podajnikowym do amortyzatorów w aucie... Ty nie masz pojęcia albo o ogrzewaniu albo o motoryzacji. Znając życie - to o obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 02.11.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Paluszek, nakarmiłeś go tym innym opałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paluszek21 02.11.2016 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Paluszek, nakarmiłeś go tym innym opałem? Tak. Barbórka z Liroya. Wilgotna żeby nie powiedzieć że mokra. Różnicy w ilości spalania nie zauważyłem. Jedynie szybciej dochodzi do zadanej i przebija o 2-3 stopnie. Dużo popiołu i sadzy . Nie pozostaje mi nic innego jak po sezonie wezwać fachowca niech oceni instalacje. W końcu na parterze robiłem wszystko sam łącznie z podłogówką. Potem kilka szybkich przeróbek związanych z dokładaniem bojlera czy przestawianiem pieca. Jak mi napisał Jarecki na innym forum, tam może być jakiś wielbłąd. Mierzyłem temp powrotu i obojętne od zadanej jest od niej o 14-15 stopni niższa. Edytowane 2 Listopada 2016 przez Paluszek21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 04.11.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Zainteresuj się lepiej ciepłomierzem z alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paluszek21 16.11.2016 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Orientuje się ktoś, czy zawór czterodrożny może coś zmienić w kwestii spalania? Moim zdaniem jeżeli na kocioł wraca cieplejsza woda to ten nie musi tak gonić aby dobić do zadanej. A na grzejniki nie potrzebuje tak gorącej wody. Bez zaworu gdy termostat otworzy grzejnik na piec idzie zimna, iwtedy zapier . . Po zamknięciu grzejnika woda stygnie w rurach co jest kolejną stratą. Juz chyba lepiej żeby krążyła cały czas zmieszana. Dobrze kombinuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts