zyhu 25.10.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Witam,jestem po ociepleniu domu siatkowaniu i zaciągnięciu klejem. robotę tą, zrobiłem sam. w przyszłym roku chciałem położyć jakiś tynk no i tu moje rumakowanie się raczej kończy, bo sam tego nie zrobię. czy możecie mi podać choć przybliżone ceny za m2 samej robocizny ? tak, żebym się w maliny nie wpuścił bo słyszałem już o 60 zł za mkw samej robocizny tynku... prace do zrobienia: lekki szlif zadziorów, gruntowanie pod kolor + nakładanie tynku na gotowo. oczywiście trzeba rusztowanie budynku, bo nie mam tyle, żeby owinąć całe ściany. dziękuję za porady i sugestie Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 25.10.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Tynkowałem sam murki tarasów i cokoliki. W ocenie wizualnej wypląta to nie gorzej a nawet lepiej, bardziej jednolicie, niż tynk wykonany przez tynkarzy na reszcie budynku. Wydaje mi się, że oni się śpieszyli, żeby nie tynkować w wysokich temperaturach i są miejsca różnie zacierane - ja to widzę... Teraz mi się wydaje, że tynkowanie gotowym tynkiem i zacieranie jest całkiem prostą czynnością i teoretycznie można je wykonać samemu, We 2 osoby to byłby już luksus pracy. Trzeba mieć czas i zaparcie i rozłożone rusztowanie, żeby jedną ścianę zrobić za jednym razem... Pomijając środek lata, większość roku nadaje się na tą czynność, bez obawy o szybkie schnięcie tynku. Zawsze można też rozwiesić plandekę i osłonić się od wpływu warunków atmosferycznych... tak teraz myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 25.10.2016 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 wiesz co, mam fundament ocieplony EPS100 ( 10 cm ) a dom 15 cm. powstał 5 cm cokolik i może na wiosnę, spróbuję trochę odkować fundamenty i zrobić tynkiem tą małą powierzchnię. jeśli będę widział, że mi to idzie, to może się pobawię. również na początku zatapianie siatki i kleju sprawiało mi trudność, po 3 pasie doszedłem to takiej wprawy, że nie ma źle dzięki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 25.10.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 mnie niedawno robili tynk , za niespełna 200m2 zapłaciłem 7300 tynk akrylowy z termoorganiki a jak by to miał być silikonowy to miałem dopłacić 1200 zł ale fachman powiedział że nie warto , hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.10.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 mnie niedawno robili tynk , za niespełna 200m2 zapłaciłem 7300 tynk akrylowy z termoorganiki a jak by to miał być silikonowy to miałem dopłacić 1200 zł ale fachman powiedział że nie warto , hm A ja mam tynk silikonowy z termo organiki i powiem, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 25.10.2016 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 mnie niedawno robili tynk , za niespełna 200m2 zapłaciłem 7300 tynk akrylowy z termoorganiki a jak by to miał być silikonowy to miałem dopłacić 1200 zł ale fachman powiedział że nie warto , hm ok a jaki koszt w tych 7300 był materiału a jaki robocizny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.10.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Komplet (ocieplanie, zbrojenie i tynkowanie) kosztuje w moich okolicach 50-55zł/m2 netto Wybrany etap - 18-22 zł.Ja miałem tak, że ocieplałem sam, zbrojenie zrobiła mi jedna ekipa po 18zł, tynkowanie inna po 22zł/m2 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 25.10.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 u nas 15 -18zł /m2 robocizny naciągania tynku z gruntowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 25.10.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 ok a jaki koszt w tych 7300 był materiału a jaki robocizny ? no też chciałem to wiedzieć ale dogadać się nie szło a to to a to tamto a mam szczęście że w tym roku i tak się skończyło jak skończyło , oni biorą materiał i robią ja tylko płacę ale do końca nie wiem za co płaciłem , na początku gadał że 12zł/m2 robocizna , wolę tematu nie ciągnąć bo zawsze mnie wydutkali i tu pewnie też , sam robię wszystko w 95% to wiem a te 5 % niestety to jest to czego nie potrafiłem czyli położenia tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts