IPS 25.10.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Witam Mam do kilka etapów do wykonania podczas remontu jednak nie wiem jaka kolejność będzie poprawna, tak aby nie było problemu z poprzednią itp.Pokój jest świeżo otynkowany. - sufit podwieszany- wstawienie drzwi- podłoga z OSB + podsypka- gładź Myślałem aby zacząć od sufitu ale może ktoś ma inne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 25.10.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 ja zawsze zaczynam od podwieszenia sufitu, wykończenia go potem gładź na ścianach malowanie na końcu podłoga ( w moim przypadku panele ) drzwi, gdzieś tam w środku, byle potem zabezpieczyć, żeby nie zniszczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 25.10.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Sufit , gładz ,podłoga , drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 25.10.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Taka kolejność, jaką mój przedmówca podał, jest prawidłowa, poza jedną sprawą - po dobrych tynkarzach, nie kładzie się gładzi (no może tylko na podświetlonych ledami sufitach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 25.10.2016 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Akurat do takich nie należę ponieważ to był pierwszy tynk jaki kładłem i efekt jest dobry ale wolał bym idealny więc spróbuję jeszcze gładź. No chyba, że po szlifowaniu będzie ok Kolejność chyba rzeczywiście będzie rozsądna, z tym, że drzwi raczej wstawię wcześniej bo kawałek 2-3cm pozostanie do obrobienia wokół ramy i chyba najlepiej było by wykonać to tynkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 25.10.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Akurat do takich nie należę ponieważ to był pierwszy tynk jaki kładłem i efekt jest dobry ale wolał bym idealny więc spróbuję jeszcze gładź. Nie ma ścian idealnych po samym tynkowaniu, ale efekt położonego dobrze tynku z tzw. widocznymi "zacierami" po przetarciu i pomalowaniu natryskowym ścian na docelowy kolor, może dać ci zajebisty efekt, przy oświetleniu kinkietowym. Ja cię nie namawiam, żebyś zostawił WSZYSTKIE te ściany nierówne, ale pomyśl, czy warto całą chałupę gładzić gładziami? Wg mnie tylko sufity warto. Cały hol, część salonu, może mieć swój niepowtarzalny urok, bez gładzi. No ale to tylko moja propozycja, I tak sobie zrobisz, jak tobie wygodniej - ważne, abyś się tam dobrze czuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 25.10.2016 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Akurat mowa jest o jednym pomieszczeniu, na pozostałe przyjdzie czas i pieniądz Być może tak zostawię bo to dodatkowy czas na schnięcie, a mam go mało. Zastanawiam się, czy mogę rozwiesić profile CD/UD jeśli ściany jeszcze miejscami nie są wyschnięte ? Powiedzmy, zostało 4-5% powierzchni ciemniejszej czyli lekko wilgotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 25.10.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Zastanawiam się, czy mogę rozwiesić profile CD/UD jeśli ściany jeszcze miejscami nie są wyschnięte ? Powiedzmy, zostało 4-5% powierzchni ciemniejszej czyli lekko wilgotnej. Profile zawsze se możesz... Tylko te twoje 4-5% wilgotnych ścian, to raczej są twoje procenty życzeniowe. Nie wiem, jak to obliczyłeś, ale podejrzewam, że powierzchnia ścian lekko wilgotnych, oscyluje w granicach 40-50% tylko ty sobie życzeniowo obliczyłeś na 4%. Chłopie, rób se tam co chcesz i nie pytaj. Masz tutaj sto tysięcy wątków o wilgotności ścian! Twoja chałupa - rób se jak chcesz, ale nie zakłamuj rzeczywistości, że masz 4% ścian mokrych! Ty sam siebie starasz się oszukać. Co mamy ci napisać? Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 25.10.2016 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Kolego, do czego pijesz ? Walisz pretensją na odległość, więc może lepiej wcale nie pisz bo tylko marnujesz swój cenny czas, a tym bardziej jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 25.10.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Jak Twoim zdaniem tynk który nałożyłeś średnio wygląda to lepiej nałóż też gładź, jak tego nie zrobisz będziesz później żałował, zrób raz a dobrze na lata żebyś za jakiś czas znowu syfu w chałupie nie robił.Z tymi drzwiami to zrobiłbym przed gładzią żeby dokładnie były zlicowane ze ścianą a na podłodze możesz wysokość wyliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 27.10.2016 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Ok, dzięki za pomoc. A jaką gładź proponujecie na tynk gipsowy Knaufa Diamant ? i Jaki grunt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.10.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 a po co grunt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 28.10.2016 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Pod gładź dla 100% pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.10.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 kto bogatemu zabroni daj 2x grunt będzie 105% pewności, tylko pewności czego ? żeby gładź nie odpadła ? od zdrowych tynków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 28.10.2016 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 No niby nie powinno odpaść Więc jaką gładź polecasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.10.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 robię na gotowej master jest znakomita. 30 kg gotowej gładzi koło 45-50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wayne2mike 28.10.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 W przyszłym tygodniu będę próbował własnie Mastera, jestem ciekaw jak się wygładza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.10.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 jest znakomita tyle powiemtylko se ją dobrze przemieszaj przed użyciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 28.10.2016 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 O tej jeszcze nie czytałem nic, wszędzie gdzie czytam polecają Acryl Putz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 28.10.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 (edytowane) Kolego, do czego pijesz ? Walisz pretensją na odległość, więc może lepiej wcale nie pisz bo tylko marnujesz swój cenny czas, a tym bardziej jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem... Chłopie, pytasz o poradę, to ci odpowiadam. Skoro masz 4% wilgotności ścian, to znaczy, że ściany są suche i po kiego dupę zawracasz, człowieku? Zastanawiam się, czy mogę rozwiesić profile CD/UD jeśli ściany jeszcze miejscami nie są wyschnięte ? Powiedzmy, zostało 4-5% powierzchni ciemniejszej czyli lekko wilgotnej. To się kuwa zdecyduj chłopie, czy są wyschnięte, czy są lekko wilgotne? Bo jedno z drugim się kłóci. Powiedzmy, że nie masz pojęcia, a się wymądrzasz. Skoro masz jeszcze wilgoć na 4% ścian, to nie znaczy, że to jest 4% wilgotności, wg twojej nomenklatury. Także twoje zrozumienie jest ZERO, a ja marnuję swój czas, żeby poradzić, że 4% to nie jest 4%. A rób se co chcesz! Edytowane 28 Października 2016 przez Elfir kultura wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts