malgorzata222 11.08.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Mam założoną na podłodze deskę berlinecką (ciemną). Każde wejście do pokoju powoduje ślady na podłodze. Nawet w kapciach. Czym konserwować taką podłogę. Co zrobić, żeby łatwiej usuwać ślady. Czy pozostaje mi codzienne mycie podłóg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.08.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Mam założoną na podłodze deskę berlinecką (ciemną). Każde wejście do pokoju powoduje ślady na podłodze. Nawet w kapciach. Czym konserwować taką podłogę. Co zrobić, żeby łatwiej usuwać ślady. Czy pozostaje mi codzienne mycie podłóg? Ale coś więcej napisz, co to za drewno, lakier czy olej, z czego sa te ślady (w pierwszej chwili zostałem porażony wizją wgłębień w drewnie wybitych domowymi kapciami ), trudno tak prognozować o co chodzi na ślepo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata222 11.08.2004 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Nie wiem czym pokryta jest deska berlinecka. Chyba lakierem. Chodzimi o ślady po obuwiu nawet domowym. Są siwe . Nawet gdy położę czystą ścierkę przed wejściem każdy krok jest widoczny. Pastowanie na krótko poprawia sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.08.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Nie wiem czym pokryta jest deska berlinecka. Chyba lakierem. Chodzimi o ślady po obuwiu nawet domowym. Są siwe . Nawet gdy położę czystą ścierkę przed wejściem każdy krok jest widoczny. Pastowanie na krótko poprawia sytuację. To może nie pastuj? Może spróbuj po prostu umyć podłogę za pomoca mopa wodą z jakimś płynem do mycia podłóg i zostaw do wyschnięcia? Pasty do podłóg są zwykle z jakimis woskami, pierdołami, może te ślady to po prostu odciski w tej cieniutkiej warstwie wosku, jaką pasta zostawia? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata222 11.08.2004 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Mycie płynami do drewna pozostawia podłogę matową i szarą.Ślady są zmyte lecz cała podłoga nie ma wyglądu.Musi być jakiś środek na to żeby podłoga bez szorowania po kolanach wyglądała porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.08.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Mycie płynami do drewna pozostawia podłogę matową i szarą. W takim razie wszystko mi wygląda na to, że kupiłaś podłogę olejowaną. Nie mając jednocześnie pojęcia o tym, jak to zabezpieczać, konserwować i wogóle czym to się je. W tej chwili przywrócenie jej normalnego wyglądu może być trudne, proponuje poprosic o oględziny i opinię jakiegoś dobrego cykliniarza z doświadczeniem w olejowanych podłogach. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgorzata222 12.08.2004 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Dzieki za rade. Muszę kogoś takiego znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts