Piotrusiek 26.10.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ja zakończyłem ocieplenie elewacji, wstawiłem okna uruchomiłem alarm. Za kilka dni wchodzi elektryk i hydraulik, później tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 19.11.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 WITAM WSZYSTKICH WIERZBOWICZÓW ZDECYDOWAŁE SIĘ NA TEN PROJEKT JUŻ NA 95% W PRZYSZŁYM TYG. ZAKUPIĘ DZIAŁKĘ I PROJEKT A POTEM NA WIOSNE DO ROBOTY ZNACIE KOGOŚ KTO BUDUJE LUB WYBUDOWAŁ W OKOLICACG GORZOWA WLKP LUB W WOJ. LUBUSKIM POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga N. 20.11.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 a to moja wierzba... zdjęcie ciut nieaktualne (dach już jest gotowy) ciąg dalszy na wiosnę, bo od ponad pół roku załatwiam kredyt i mam juz dość...http://images3.fotosik.pl/231/c0c380cc91db6692m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga N. 20.11.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 to bok po likwidacji wykuszu- mamy tam 2 wejście do domkuhttp://images2.fotosik.pl/231/de4b48ea6079117fm.jpga to kawałek poddasza ze ścianka kolankową - podwyższylismy o 2 pustaki komórkowca + wieniec (oczywiście dach "zjechał" w dół- bo wyglądałoby nieładnie).... bez ścianki kolankowej nie wyobrażam sobie tego...http://images1.fotosik.pl/240/58734e53d212f5e5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 20.11.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 WITAM CIĘ AGA a to kawałek poddasza ze ścianka kolankową - podwyższylismy o 2 pustaki komórkowca + wieniec (oczywiście dach "zjechał" w dół- bo wyglądałoby nieładnie).... bez ścianki kolankowej nie wyobrażam sobie tego... http://images1.fotosik.pl/240/58734e53d212f5e5m.jpg AGA- CZY POTRZEBNA JEST SPECJALNA ZGODA NA PODWYŻSZENIE O DWA PUSTAKI? I JESZCZE JEDNO O ILE WIĘCEJ WYSZŁO WAM M2 DACHU , WYDŁUŻYLIŚCIE O ILE DACHÓWEK O 2,3 ? ALE DOMEK TO MASZ SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 21.11.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Zobacz tutaj:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=3370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 23.11.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Wszem i wobec chciałam się pochwalić, że odebraliśmy dzisiaj pozwolenie na budowę i od razu go uprawomocniliśmy . A do pełni szczęścia doszła jeszcze odebrana również dzisiaj zgoda na wycinkę drzew . Bierzemy się za szukanie wykonawcy, załatwianie kredyciku i na wiosnę rozpoczynamy budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga N. 23.11.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 CZY POTRZEBNA JEST SPECJALNA ZGODA NA PODWYŻSZENIE O DWA PUSTAKI? tak, mieliśmy to uzgodnione przed zakupem projektu, dastaliśmy na to papierek (na zmiany w projekcie) I JESZCZE JEDNO O ILE WIĘCEJ WYSZŁO WAM M2 DACHU , WYDŁUŻYLIŚCIE O ILE DACHÓWEK O 2,3 ? 4 dachówki, a ile dokładnie metrów nie wiem... dodalismy 1 okno nad garażem i obniżyliśmy ciut sufit w garażu- wyszło tamtzn. nad garażem całkiem ładne i duże pomieszczenie + kanciapa , ale z 1 oknem byłoby zdecydowanie za ciemne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 23.11.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Wszem i wobec chciałam się pochwalić, że odebraliśmy dzisiaj pozwolenie na budowę i od razu go uprawomocniliśmy . A do pełni szczęścia doszła jeszcze odebrana również dzisiaj zgoda na wycinkę drzew . Bierzemy się za szukanie wykonawcy, załatwianie kredyciku i na wiosnę rozpoczynamy budowę NO TO GRATULACJE I DO ROBOTY PREDZIUTKO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 24.11.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Wszem i wobec chciałam się pochwalić, że odebraliśmy dzisiaj pozwolenie na budowę i od razu go uprawomocniliśmy . A do pełni szczęścia doszła jeszcze odebrana również dzisiaj zgoda na wycinkę drzew . Bierzemy się za szukanie wykonawcy, załatwianie kredyciku i na wiosnę rozpoczynamy budowę gratulacje ja w przuszłym tyg. kupuję działkę i projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 24.11.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 AGA CIEKAWY POMYSŁ Z TYM POM. NAD GARAŻEM. jAKA WYSOKOŚĆ WYSZŁA TEGO POM. I ILE M2?NO I OCZYWIŚCIE JAK WYSOKI WYSZEDŁ GARAŻ ?A PROPO GARAŻU CZY WYSTACZAJĄCO JEST DŁUYGI I SZEROKI NA DWA SAM. KOMBI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga N. 24.11.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 garaż jest jeżeli chodzi o długość normalny, natomiast jak teraz na niego patrzę, to zdecydowanie bym go wydłużyła o 1 m( nie zrobilismy tego ze względu na wielkość naszej działki- bo z przodu mało miejsca byłoby, a przesunięcie budynku w głąb dziąłki tez nie wchodziło w grę). Co do szerokosci - wygodny na jeden sredniej klasy samochód + rowery i inne takie tam ... na 2 auta raczej nie ( chyba że to drugie to smart ) Co do pomieszczenia nad garażem - sprawa wyszła w łaściwie "w praniu" i nikt tego nie mierzył ale jest to pełnowymiarowe pomieszczenie , jak znajdę wkleję jakieś zdjęcie ( jeśli oczywiscie mam ) pozdawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga N. 24.11.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 http://images3.fotosik.pl/260/c027cbc1621e2d7cm.jpgtak to wygląda z 1 oknem... troche ciemno....to podwyższenie jest dokładnie nad wejściem do domu, mozna z tego zrobić kanciapę, ale niekonieczniehttp://images1.fotosik.pl/270/bc01ba7ddcb840ebm.jpg a tak z 2 oknami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 24.11.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 My przeznaczyliśmy ten pokój na pralnio - suszarnię. Bez podwyższenia Wierzby jest to całkiem przyzwoite pomieszczenie, a co dopiero mówić po. A z tym dodatkowym oknem jest bardzo widno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 24.11.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 AGA SUPER TO WYSZŁO ,JASNO I NEZŁY POKÓJ. POPIERAM TWÓJ POMYSŁ PODOBA MI SIE I CHYBA WPROWADZĘ GO DO SWOJEJ WIERZBY!!!! ODCHUDZALIŚCIE BELKI NA DACH ? PYTAM BO WYCZYTAŁEM OSTATNIO ŻE W PROJEKCIE WIĘŻBA JEST PRZEWYMIAROWANA. TROCHĘ SIĘ ZANIEPOKOIŁE JAK NAPISAŁAŚ ŻE DO GARAŻU DWUSTANOWISKOWEGO NIE WEJDĄ DWA AUTA??? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 27.11.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Schody betonowe i zmienione - dwubiegowe, tzn. ze spocznikiem, pod pierwszym biegiem przestrzeń można spokojnie wykorzystać na jakiś zamknięty składzik. Całej przestrzeni zamykać nie będę - tak jest przestronniej. Właśnie W przyszłym roku zaczynamy budowę i będzie to właśnie WIERZBA II. Za kilka dni nabędziemy projekt drogą kupna, a póki co zachwycamy się tym co jest na stronie Horyzontu Mój mąż przygotował projekt parteru Wierzby w 3d i dopiero wtedy nasunęło nam sie trochę pytań i wątpliwości. Na obecną chwilę zastanawiamy się jak wyprostować schody, wprowadzić odpocznik, i zachować przy tym schody normalnych rozmiarów. Czy ktoś z Was ma sprawdzone pomysły jak wyprostować schody, albo ewentualnie może się wypowiedzieć jak wyglądają schody oryginalne wg. projektu ? Może dysponujecie fotkami z wnętrza swoich wierzb z ciekawym rozwiązaniem sprawy schodów ? Pozdrawiam wszystkich Wierzbowiczów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toolamasz 29.11.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Na obecną chwilę zastanawiamy się jak wyprostować schody, wprowadzić odpocznik, i zachować przy tym schody normalnych rozmiarów. Czy ktoś z Was ma sprawdzone pomysły jak wyprostować schody, albo ewentualnie może się wypowiedzieć jak wyglądają schody oryginalne wg. projektu ? wyprostowac bedzie problem poniewaz na to potrzeba miejsca a w kierunku w ktorym biegna miejsca jest za malo, poza tym musielibyscie zrezygnowac z lukowatej scianki przy nich a to dodatkowe klopoty poniewaz na poddaszu podtrzymuje ona platwie pod dachem. rozwiazaniem mogloby byc wprowadzenie dwoch biegow i spocznika miedzy jednym a drugim biegiem, to rozwiazanie jednak ma swoje wady - dochodzi Wam w drugim biegu dodatkowe 6 schodow a to oznacza ze drugi bieg bedzie dluzszy o okolo 1,7m - tu pojawia sie znowu problem na poddaszu z dopasowaniem aranzacji komunikacji miedzy pokojami (pokoj na lewo od schodow musialby miec drzwi w innym miejscu) sami myslelismy nad tym jednakze zdecydowalismy sie ze pozostajemy przy koncepcji z projektu (6 schodow na zabiegu) jednakze zamiast lekkich schodow azurowych zdecydowalismy sie na zelbetowe (wg nas o wiele bardziej stabilne i dajace poczucie bezpieczenstwa) ogolnie oceniamy wygode tego rozwiazania pozytywnie - nie ma jakichs szczegolnych problemow z wchodzeniem po nich, schody sa dostatecznie szerokie, jednakze na zabiegu nie sposob aby minely sie dwie osoby rowoczesnie - to jednakze nie stanowi jakichs szczegolnych tudnosci od siebie rowniez mamy pytanie - jakiej firmy okna montujecie w dachu? i ktore sa lepsze? pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FELKA 30.11.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam wierzbowiczówja też buduję wierzbe a właściwie kończę i muszę przyznać ,że projekt jest fajny choć i u nas nie obeszło się bez zmian.Co prawda można było zmienić więcej ale musi wystarczyć to co jest , zwłaszcza że na razie góra nie będzie całkiem wykończona ( mamy małe dzieci a pokoje na górze są przeznaczone na ich sypialnie ) . My też podnieśliśmy poddasze o pustak , zmniejszyliśmy górną łazienkę i wejście do pomieszczenia nad garażem mamy z holu . Założyliśmy okna Velux w pokojach , w tym nad garażem 2 szt. a w holu okno wyłazowe Fakro. Muszę przyznać,że veluxy są lepiej wykończone ale to kwestia gustu i tego jak wysoko będą wstawione . pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 05.12.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 toolamasz, dzięki za odpowiedź, teraz podobnie jak wy mamy koncepcję zrobienia schodów zabiegowych żelbetowych, chociaż mój małżonek długo obstawał za schodami ażurowymi drewnianymi Jesteśmy teraz na etapie poszukiwania ekip budowlanych. Lada dzień powinniśmy mieć projekt i wtedy nasze ekipy "określą się". Nikt nie chce się wypowiadać nie widząc projektu więźby. Nie wiemy też jeszcze z czego będziemy się budować, zastanawiamy się nad betonem komórkowym a pustakiem ceramicznym. No i wciąż dyskusyjna jest u nas kwestia ogrzewania, znajomi namawiają na kocioł gazowy (gaz ziemny) + kominek z płaszczem wodnym. Ktoś inny z kolei poleca nam pompę ciepła i nowoczesny piec kaflowy wyglądający jak kominek.Jeszcze ktoś kocioł węglowy + gazowy. Rozwiązań wiele, i tylko się za kieszeń trzymać Oczywiście byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś zechciał pokazać mi wnętrze swojej wierzby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 05.12.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 CZEŚĆ WSZYSTKIM JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ WŁASCICIELEM DZIAŁKI-NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!! ZA ADAPTACJĘ WIERZBY II CHCĄ OK. 2500zł-----DUŻO ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts