FELKA 06.12.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 temat ogrzewanie WITAM jeśli chodzi o ogrzewanie to zastosowaliśmy ogrzewanie mieszane tz. podłogowe i grzejniki - planujemy piec gazowy kondensacyjny ( drogi ale podobno wydajny ) a poza tym do dogrzewania w przejściowych okresach zrobiliśmy kominek z rozprowadzeniem ciepła do 3 pokoi na dole i 3 na górze.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 08.12.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 WITAJCIE WYRÓWNWLI I UBILI DROGĘ DOJAZDOWĄ DO MNIE NA DZIAŁKĘ ( NIE DO KOŃCA )-SUPER NIE MA NIERÓWNOŚCIM MOZE DOJAZD ZIMĄ NIE BĘDZIE TAKI ZŁY CZY MOŻECIE POTWIERDZIĆ BĄDŻ OBALIĆ TEORIĘ ŻE NA PANELACH ZBIERA SIE DUŻO WIĘCEJ KURZU NIZ NA PARKIECIE ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toolamasz 10.12.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Nie wiemy też jeszcze z czego będziemy się budować, zastanawiamy się nad betonem komórkowym a pustakiem ceramicznym. my budowalismy z betonu komorkowego z niedalekiego zakladu w Bielsku-Bialej - sciana jednowarstwowa gubosci 36,5cm na cieplej zaprawie - ma wystarczyc bez docieplania a wiec tyko tynki od srodka i z zewnatrz No i wciąż dyskusyjna jest u nas kwestia ogrzewania, znajomi namawiają na kocioł gazowy (gaz ziemny) + kominek z płaszczem wodnym. Ktoś inny z kolei poleca nam pompę ciepła i nowoczesny piec kaflowy wyglądający jak kominek.Jeszcze ktoś kocioł węglowy + gazowy. Rozwiązań wiele, i tylko się za kieszeń trzymać hmm ny mamy w naszej wierzbie czesciowe podpiwniczenie - pozwolilo to na wydzielenie pomieszczenia na kociol gazowy i osobnej kotlowni na paliwo stale (wegiel/drzewo) - poczatkowo planujemy ogrzewanie kominkiem z wkladem i z rozprowadzeniem ciepla po pokojach metoda nawiewowa z dogrzewaniem gazowym ale moze w przyszlosci gdyby cena gazu znacznie wzrosla zakupimy piec na paliwo stale i podlaczymy go do ukladu c.o. - dla nas wazne bylo aby byla mozliwosc takiego rozwiniecia ukladu ogrzewania i tak to zaplanowalismy pozdrawiamy serdecznie wszystkich wierzbowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 10.12.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 A u mnie jest juz od miesiaca kociołek na eko-groch w sumie rewelacja i o dziwo zmiescił sie do kotłowni uwaga zapodaje fote ............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 10.12.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 O cholera troche za duza ta fota wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga N. 11.12.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ups... żadne powiadomienia mi nie przychodziły, a tu tyle się dzieje... TROCHĘ SIĘ ZANIEPOKOIŁE JAK NAPISAŁAŚ ŻE DO GARAŻU DWUSTANOWISKOWEGO NIE WEJDĄ DWA AUTA??? wejść może i wejdą, tylko pytanie - jak teściowa będzie z tego auta wysiadać w garażu( jesli jest opcja wygodnego wysiadania dachem i teściowa jest szczupłą osobą, to ja bym się nie martwiła), po drugie wynoszenie i wyładowywanie zakupów, moim zdanie trochę ciasno na 2 samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 11.12.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 A u mnie jest juz od miesiaca kociołek na eko-groch w sumie rewelacja i o dziwo zmiescił sie do kotłowni uwaga zapodaje fote zazdroszczę u nas niestety miejscowy plan nie dopuszcza żadnego ogrzewania na paliwo stałe pozostaje tylko gaz, olej i prąd... gazu ziemnego oczywiście nie ma a tak z innej beczki - dostaliśmy wczoraj pierwszą wycenę od wykonawcy i po prostu robocizna stanu surowego bez więźby - 39 000 .... do tego więźba za 8 400 (bez pokrycia)... Czy ktoś z Wierzbowiczów planujacych budowę robił już rozeznanie co do cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 11.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 kraania, to są chore ceny strasznie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 12.12.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 bezele też tak myślimy i szukamy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 12.12.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 OSTATNIO USŁYSZAŁEM CENE ZA ROBOCIZNE POD KLUCZ- 80 000 ALBO KOMPLEKSOWO OK. 300-315 000 i CO ........ i SZIKAM DALEJ POZDRAWIAM WSZYSTKICH A PROPO GARAŻU TO PYTAŁEM NA SERIO CZY ABY NIE JEST ZA WĄSKI NA DWA AUTA (w projekcie wygląda ok.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 12.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Jak miło wątek się rozwija. No co do pieca, to u mnie też w zeszłą środę pojawił się piec na pellets i ekogroszek i największym zmartwieniem było "jak on się zmieści" Generalnie to i tak wybrałem inny niż planowałem właśnie ze względu na gabaryty. Ponadto zamonotwane zostały filtry do wody, a w poniedziałek będzie obudowa kominka, także wszystko idzie zgodnie z harmonogramem. Gdzieś widziałem post dotyczącą ceny adaptacji projektu. Ja płaciłem za sporo zmian 1200 zł. Jeżeli chodzi o robociznę to ja zapłaciłem za budowę z ytonga wraz z więźbą 36000zł, a miałem jeszcze inną propozycję na 25000 bez więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 12.12.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 bezele też tak myślimy i szukamy dalej... Zadzwoń tu ........ naz sie Sylwek, powinno byc duuzo taniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 13.12.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 dzięki bezele zadzwonimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 14.12.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 WITAM -WIERZBOWICZE A PROPO GARAŻU TO PYTAŁEM NA SERIO CZY ABY NIE JEST ZA WĄSKI NA DWA AUTA (w projekcie wygląda ok.) I CZY NIE JEST ZA KRÓTKI-PROSZĘ O PODPOWIEDŻ POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 15.12.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Wiesiek2 nie wiem, czy wiesz, że projekt Wierzby ma dwie wersje: "zwykłą" i z wydłużonym garażem. Zdaje się, że wcześniej były opinie, że ta zwykła jest trochę za krótka. My wybraliśmy wersję z wydłużonym garażem, a dodatkowo mamy zlikwidowany wykusz, ale poprzez poszerzenie garażu i pokoju. Czyli nasz jest dodatkowo szerszy i wydaje mi się, że taki wystarczający.pozdrawiamkraania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 16.12.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Wiesiek2 nie wiem, czy wiesz, że projekt Wierzby ma dwie wersje: "zwykłą" i z wydłużonym garażem. Zdaje się, że wcześniej były opinie, że ta zwykła jest trochę za krótka. My wybraliśmy wersję z wydłużonym garażem, a dodatkowo mamy zlikwidowany wykusz, ale poprzez poszerzenie garażu i pokoju. Czyli nasz jest dodatkowo szerszy i wydaje mi się, że taki wystarczający. pozdrawiam kraania WYBRAŁEM PROJEKT TYPOWY Z PDWÓJNYM GARAŻEM ALE JEST OPINIA ŻE JEST TO GARAZ ZA WĄSKI NA DWA ŚREDNIEJ KLASY AUTA NIE CHCĘ W TYM PROJEKCIE ROBIĆ ZMIAN BRYŁY DOMU. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 17.12.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Faktycznie garaz jest o metr za krótki i za wąski na dwa auta w klasie średniej ,na upartego wejda tylka bedzie ciaśniutko Robiłem test u siebie :)Ale za to jedno auto mniejsze druge wieksze, mieszcza sie spokojnie ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 17.12.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Faktycznie garaz jest o metr za krótki i za wąski na dwa auta w klasie średniej ,na upartego wejda tylka bedzie ciaśniutko Robiłem test u siebie :)Ale za to jedno auto mniejsze druge wieksze, mieszcza sie spokojnie ... pozdrawiam DZIEKI ZA PODPOWIEDŻ GARAŻ MUSI DLA MNIE BYĆ PRZESTRONNY WIEC GO POWIEKSZĘ NA SZEROKOŚĆ O OK. 0.6m( bo tyle jest miejsca w kier. wiatrołapu) a na długość ok. 1m POZDRAWIAM WSZYSTKICH WIERZBOWICZÓW I ŻYCZĘ WESOŁYCH, POGODNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 18.12.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Ja mam garaż w wersji powiększonej. Tzn. metr dłuższy i 90 cm szerszy.generalnie całość ściany, którą była z wykuszem, z racji strony schowanej i stanowiącej jedynie wjazd na parking gości wzdłuż domu, została wyrównana likwidując wykusz. Zwiększyła się wten sposób od licząc od ogrodu: sypialnia, łazienka, 2 sypialnia wymiar bez zmian, garaż. Co wykorzystujemy odpowiednio: szafa wnękowa/garderoba, brodzik z prysznicem odzielony luksferami od wanny (jak złoto te 90 cm) no i szerszy garaż. Dwa auta kombi mieszczą się spokojnie i drzwiami się nie stukną Z innych zmian, to tak jak większość, zanim kupiłem projekt trafiłem na ten wątek. Zmieniłem wysokość sciany kolankowej w zasadzie z jej braku dołożyłem 60cm + wieniec, okna dachowe w związku z tym też zmieniłem. Wszyscy odwiedzający są zachwyceni przestrzenią nad garażem, a ja nie mogę się doczekać kiedy wstawię tam wypoczynek i zestaw tv i będę miał gdzie głośno oglądać meczyki ze znajomymi Jeżeli mogę jeszcze jedną uwagę dotyczącą wykończenia i elewacji, to proponuję dołożyć parę z pln i elewację wykonywać z leju z włóknem, siatki 165 i na to tynk do wyboru ja mam Novalit T Kabe i majster mówił, że był zdziwiony tym produktem Kabe bardzo na plus. Z rzeczy, które następnym razem zmieniłbym, to skrócił łazienkę na górze przed słup obok łazieki na górze, i zmierzyłbym ile ma piec po otworzeniu drzwiczek na ościerz (jeśli tak się to pisze ) Wszystkim nam życzę Wesołych Świąt i jak najszybciej wieeeeeelu rodzinnych "gwaizdek" w naszych w trudzie i radości budowanych Wierzbach! Najlepszego mili Ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 20.12.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 WITAM DZIĘKUJĘ RADEK ZA CENNE WSKAZÓWKI POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts