Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PS Nie robisz wylewanych słupów przy wieździe do garażu?

pozdr.

radomik słupy oczywiście będą :). Jak dobrze się przyjżysz to widać wyprowadzone startery.

Bardzo mi się podoba niezbędnik :). Że też wcześniej o nim nie pomyśleliśmy hihi.

wiesiek2 gartuluję pozwolenia! I rozpoczęcia budowy. A jak tam u Ciebie z materiałami? Bo Warszawa i okolice to po prostu koszmar !. Aktualnie poszukujemy 7 palet cegły pełnej i hurtownie mówią, że możemy dostać .... w maju :evil: :evil: :evil: .

kraania Czy nadal macie problem z tą cegłą? My kupowaliśmy w zeszłym tygodniu w hurtowni po 1,20 PLN od ręki. Ale mieliśmy problem ile jej kupić aby było "akuracik" lub "prawie akuracik"?

Prośba do wszystkich Wierzbowiczów...... Ile kupiliście cegły pełnej?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

żona krzycha

Żona krzycha udało nam się dzisiaj załatwić cegłę. Jutro mają przywieźć na budowę. Jeśli chodzi o ilość to nam do tej pory poszły 3 palety + te zamówione 7, czyli razem 10. Czy to wystarczy? mam nadzieję, że tak... Z cegły pełnej robimy całą klatkę schodową do poziomu stropu (potem będdzie już BK) oraz murujemy przewody.

pozdrawiamy

dzięki Peter :) a budujemy już całkiem długo... 5 marca koparka zaczęła robić wykop pod fundamenty ;) :D

Dlugo?? Od 5 marca to bardzo dobre tempo! Jakie sa po powiekszeniu wymiary tarasu?

Wierzbianie:

Mam prosbe, moze znajdzie sie jakas dobra dusza i przyjmie mala dwuosobowa wycieczke do ogladniecia domku (chodzi mi glownie o poddasze). Preferowane okolice Wawy lub trasa Katowice- Warszawa (jade nia w srode). Musze w tym tygodniu zdecydowac sie na ewentualne zmiany, a wlasciciel jedynej Wierzby o jakiej wiem w okolicy, jest nieuchwytny. Prosze o info na priva. Pzdr

Wierzbianie:

Mam prosbe, moze znajdzie sie jakas dobra dusza i przyjmie mala dwuosobowa wycieczke do ogladniecia domku (chodzi mi glownie o poddasze). Preferowane okolice Wawy lub trasa Katowice- Warszawa (jade nia w srode). Musze w tym tygodniu zdecydowac sie na ewentualne zmiany, a wlasciciel jedynej Wierzby o jakiej wiem w okolicy, jest nieuchwytny. Prosze o info na priva. Pzdr

Peter74, jesli nie znajdziesz nic bliżej, to w najbliższą sobotę możecie zajrzeć do mnie - buduję kilka kilometrów za Jankami w kierunku Krakowa. W tygodniu niestety wpadam tylko na chwilkę i w godzinach bardzo ruchomych.

Moja Wierzba jest na etapie tuż przed wykończeniówką, więc "całokształt" jest doskonale widoczny. Interesujące Cię poddasze jest nie podniesione, mam tam jedynie zlikwidowane kilka scianek.

Pozdrawiam

Piotr

Peter74, jesli nie znajdziesz nic bliżej, to w najbliższą sobotę możecie zajrzeć do mnie - buduję kilka kilometrów za Jankami w kierunku Krakowa.

Wielkie dzieki! :) Wlasnie najbardziej chodzi nam o ta scianke kolankowa. Jakbys mogl przyslac mi telefon do siebie na priv to zadzwonie i sie umowimy.

Pozdrawiam

Piotrek

My mamy już projekt. Mamy też już ekipę murarzy i zamówiony materiał na krokwiznę. W przyszłym tygodniu podpisujemy umowę notarialną na działeczkę i rozpoczynamy ganianie po urzędach. Na razie nie wiem jeszcze od czego zacząć, żeby dostać pozwolenie na budowę, więc jakby ktoś w punktach mi napisał to będę wdzięczna :)

Byłabym też wdzięczna za jakiś namiar na adaptację wierzby w Wawie lub okolicach i ew. jakiegoś sprawdzonego godnego polecenia geodetę :)

Peter74, jesli nie znajdziesz nic bliżej, to w najbliższą sobotę możecie zajrzeć do mnie - buduję kilka kilometrów za Jankami w kierunku Krakowa.

czy ja też mogłabym się wprosić przy okazji :) ?

witam

śledze od jakiegoś czasu postępy właścicieli wierzby II i szczerze mówiąc nie myślałam,że jest ich tak dużo.Ja też zbudowałam ten dom - zrobiłam kilka zmian ale nie tak dużo jak niektórzy.

Pytanie do Piotruśka - gdzie dokładnie jest twoja wierzba bo chyba będzie niedaleko mojej

pozdrawiam

Monika

[/url]

[/code]

Witam wszystkich :) dawno mnie nie było a tu widze postepy ,kraania gratulacje domek rosnie w oczach :) taras masz ogromny akurat na imprezowanie :) Wiesiu tobie tez gratuluje teraz Ci sie zacznie...uła :lol: ale nic jestesmy z Toba :wink: Kczadam po co sie tak uparłes na ta scianke kolankowa ,uwierz mi nie potrzeba pokoje i tak sa ogromniaste a łazienka jeszcze wieksza niż na dole Dla mnie osobiscie to totalna pomyłka zeby podnosic scianke ,wytłumacz mi po co ile tym zyskasz? a stracic mozna sporo nawet jak przedłuzysz krokwie to i tak bedzie widac że bryła jest zmieniona ,wyzsza i taka nie proporcjonalna Takie jest moje zdanie jak bym miał podejmowac decyzje jeszcze raz to tez bym jej nie podnosił

A tu takie zdiecia jednego z pokoi

http://img235.imageshack.us/img235/7875/obraz018fa9.jpg

http://img341.imageshack.us/img341/4822/obraz0172pc7.jpg

http://img341.imageshack.us/img341/4822/obraz0172pc7.jpg

http://img235.imageshack.us/img235/5045/obraz021di5.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/7858/obraz019ow6.jpg

Zycze trafnych decyzji :wink:

Zaświeciło słoneczko i jaki się ruch od razu zrobił na Wierzbowym wątku :). Bezele dzięki za gratulacje :) A taras rzeczywiście w sam raz na imprezki - może na przyszłą wiosnę zlot Wierzbowiczów ? :wink:

Piotrusiek widzę, że szykują Wam się wycieczki w sobotę ;) Czy ja też mogę ;) ?

patty tak w skrócie: po pierwsze czy jest u Ciebie mpzp? Jeżeli tak to super, a jeżeli nie musisz musisz wystąpić o warunki zabudowy, 2) wypis i wyrys z działki, 3) mapka do celów projektowych, 4) musisz wystąpić do gazowni, zakładu energetycznego, wodociągów o warunki techniczne przyłączenia i ewentualnie do melioracji, 5) zrobić adaptację projektu 6) projekt zagospodarowania terenu 7) projekt zjazdu z drogi 8) oświadczenie o dysponowaniu nieruchomością na cele budowlane - i to chyba są te najważniejsze "papierki". Powodzenia !