wiesiek2 25.03.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 HEJ Wreszcie wbiłem łopatę-kopałem dzisiaj dziury pod ogrodzenie-ale frajda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mary22 25.03.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Szukam osób, które zbudowały taki dom w woj. wielkopolskim. Jestem zdecydowana na ten projekt (start jesienią ale mam troche pytań, szczególnie o poddasze i salon. Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.03.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 PS Nie robisz wylewanych słupów przy wieździe do garażu? pozdr. radomik słupy oczywiście będą . Jak dobrze się przyjżysz to widać wyprowadzone startery. Bardzo mi się podoba niezbędnik . Że też wcześniej o nim nie pomyśleliśmy hihi. wiesiek2 gartuluję pozwolenia! I rozpoczęcia budowy. A jak tam u Ciebie z materiałami? Bo Warszawa i okolice to po prostu koszmar !. Aktualnie poszukujemy 7 palet cegły pełnej i hurtownie mówią, że możemy dostać .... w maju . kraania Czy nadal macie problem z tą cegłą? My kupowaliśmy w zeszłym tygodniu w hurtowni po 1,20 PLN od ręki. Ale mieliśmy problem ile jej kupić aby było "akuracik" lub "prawie akuracik"? Prośba do wszystkich Wierzbowiczów...... Ile kupiliście cegły pełnej? Z góry dziękuję i pozdrawiam. żona krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 26.03.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Żona krzycha udało nam się dzisiaj załatwić cegłę. Jutro mają przywieźć na budowę. Jeśli chodzi o ilość to nam do tej pory poszły 3 palety + te zamówione 7, czyli razem 10. Czy to wystarczy? mam nadzieję, że tak... Z cegły pełnej robimy całą klatkę schodową do poziomu stropu (potem będdzie już BK) oraz murujemy przewody.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 26.03.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 dzięki Peter a budujemy już całkiem długo... 5 marca koparka zaczęła robić wykop pod fundamenty Dlugo?? Od 5 marca to bardzo dobre tempo! Jakie sa po powiekszeniu wymiary tarasu? Wierzbianie: Mam prosbe, moze znajdzie sie jakas dobra dusza i przyjmie mala dwuosobowa wycieczke do ogladniecia domku (chodzi mi glownie o poddasze). Preferowane okolice Wawy lub trasa Katowice- Warszawa (jade nia w srode). Musze w tym tygodniu zdecydowac sie na ewentualne zmiany, a wlasciciel jedynej Wierzby o jakiej wiem w okolicy, jest nieuchwytny. Prosze o info na priva. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 26.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Wierzbianie: Mam prosbe, moze znajdzie sie jakas dobra dusza i przyjmie mala dwuosobowa wycieczke do ogladniecia domku (chodzi mi glownie o poddasze). Preferowane okolice Wawy lub trasa Katowice- Warszawa (jade nia w srode). Musze w tym tygodniu zdecydowac sie na ewentualne zmiany, a wlasciciel jedynej Wierzby o jakiej wiem w okolicy, jest nieuchwytny. Prosze o info na priva. Pzdr Peter74, jesli nie znajdziesz nic bliżej, to w najbliższą sobotę możecie zajrzeć do mnie - buduję kilka kilometrów za Jankami w kierunku Krakowa. W tygodniu niestety wpadam tylko na chwilkę i w godzinach bardzo ruchomych. Moja Wierzba jest na etapie tuż przed wykończeniówką, więc "całokształt" jest doskonale widoczny. Interesujące Cię poddasze jest nie podniesione, mam tam jedynie zlikwidowane kilka scianek. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 26.03.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witaj Piotrusiek Peter nasz taras ma 5x5 m - ten taras to taka mała "zemsta" za nasz obecny balkon 1,5 x 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 26.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Hej Kraania Pięknie Wam rosnie domek, jutro pozwolę sobie zerknąć na żywo, choćby "zza płota" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 26.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Piotrusiek nie krępuje się i wejdź śmiało a nie zza płota Jakbyś miał problemy z trafieniem to trzymaj się zielonego węża hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 26.03.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Pewnie będę musiał, droga daleka i kręta do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 27.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Peter74, jesli nie znajdziesz nic bliżej, to w najbliższą sobotę możecie zajrzeć do mnie - buduję kilka kilometrów za Jankami w kierunku Krakowa. Wielkie dzieki! Wlasnie najbardziej chodzi nam o ta scianke kolankowa. Jakbys mogl przyslac mi telefon do siebie na priv to zadzwonie i sie umowimy. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 27.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 My mamy już projekt. Mamy też już ekipę murarzy i zamówiony materiał na krokwiznę. W przyszłym tygodniu podpisujemy umowę notarialną na działeczkę i rozpoczynamy ganianie po urzędach. Na razie nie wiem jeszcze od czego zacząć, żeby dostać pozwolenie na budowę, więc jakby ktoś w punktach mi napisał to będę wdzięczna Byłabym też wdzięczna za jakiś namiar na adaptację wierzby w Wawie lub okolicach i ew. jakiegoś sprawdzonego godnego polecenia geodetę Peter74, jesli nie znajdziesz nic bliżej, to w najbliższą sobotę możecie zajrzeć do mnie - buduję kilka kilometrów za Jankami w kierunku Krakowa. czy ja też mogłabym się wprosić przy okazji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 27.03.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 czy ja też mogłabym się wprosić przy okazji ? Nie ma problemu. Wysyłam Ci na priv tel do mnie. Pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 27.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Kraania, podreptałem trzymając się węża i zaniemówiłem, tydzień temu coś tam było widać, a dziś stoi normalnie dom Cieżarówki rozładowują się po dwie na raz , a wszędzie piszą, że nie ma materiałów Przy taki przyspieszeniu, to wykończeniówke zaczniecie chyba w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FELKA 27.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 witamśledze od jakiegoś czasu postępy właścicieli wierzby II i szczerze mówiąc nie myślałam,że jest ich tak dużo.Ja też zbudowałam ten dom - zrobiłam kilka zmian ale nie tak dużo jak niektórzy.Pytanie do Piotruśka - gdzie dokładnie jest twoja wierzba bo chyba będzie niedaleko mojejpozdrawiamMonika [/url] [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 27.03.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Felka - Okolice Chińskiego Centrum Handlowego.PzdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 27.03.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam wszystkich dawno mnie nie było a tu widze postepy ,kraania gratulacje domek rosnie w oczach taras masz ogromny akurat na imprezowanie Wiesiu tobie tez gratuluje teraz Ci sie zacznie...uła ale nic jestesmy z Toba Kczadam po co sie tak uparłes na ta scianke kolankowa ,uwierz mi nie potrzeba pokoje i tak sa ogromniaste a łazienka jeszcze wieksza niż na dole Dla mnie osobiscie to totalna pomyłka zeby podnosic scianke ,wytłumacz mi po co ile tym zyskasz? a stracic mozna sporo nawet jak przedłuzysz krokwie to i tak bedzie widac że bryła jest zmieniona ,wyzsza i taka nie proporcjonalna Takie jest moje zdanie jak bym miał podejmowac decyzje jeszcze raz to tez bym jej nie podnosił A tu takie zdiecia jednego z pokoi http://img235.imageshack.us/img235/7875/obraz018fa9.jpg http://img341.imageshack.us/img341/4822/obraz0172pc7.jpg http://img341.imageshack.us/img341/4822/obraz0172pc7.jpg http://img235.imageshack.us/img235/5045/obraz021di5.jpg http://img232.imageshack.us/img232/7858/obraz019ow6.jpg Zycze trafnych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 27.03.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 To i ja zalinkuję jakąś fotkę: http://img59.imageshack.us/img59/2993/w2hg4.th.jpg I dla uważnych czytaczy ostatnich wątków - wąż tez się załapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FELKA 28.03.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 CZEŚĆPiotrusiek dzięki za odpowiedź - twój domek jest ok 5 km od mojego więc prawie będziemy sąsiadami . Ja już kończe ( się chyba też ) chcemy się w maju wprowadzić a jak u ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 28.03.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Zaświeciło słoneczko i jaki się ruch od razu zrobił na Wierzbowym wątku . Bezele dzięki za gratulacje A taras rzeczywiście w sam raz na imprezki - może na przyszłą wiosnę zlot Wierzbowiczów ? Piotrusiek widzę, że szykują Wam się wycieczki w sobotę Czy ja też mogę ? patty tak w skrócie: po pierwsze czy jest u Ciebie mpzp? Jeżeli tak to super, a jeżeli nie musisz musisz wystąpić o warunki zabudowy, 2) wypis i wyrys z działki, 3) mapka do celów projektowych, 4) musisz wystąpić do gazowni, zakładu energetycznego, wodociągów o warunki techniczne przyłączenia i ewentualnie do melioracji, 5) zrobić adaptację projektu 6) projekt zagospodarowania terenu 7) projekt zjazdu z drogi oświadczenie o dysponowaniu nieruchomością na cele budowlane - i to chyba są te najważniejsze "papierki". Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts