Pepe 24.10.2002 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Jak tam Wasze "Wierzby" ? Ja ruszyłem wreszcie, mam zamiar zrobić stan zerowy do połowy listopada. - Przy okazji pytanie/dygresja: strasznie szerokie te ławy fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agucha 26.10.2002 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2002 Buduję Wierzbę bez garażu i mam tyle uwag do tego projektu !!! Przesuwałam okno w pokoju nr 9 (7,6 m kw) i zsunęłam ściany robiąc tam garderobę a powiększając pokoje sąsiadujące. Niestety nie zdążyłam przesunąć już okna w kuchni (nie będzie można swobodnie otworzyć okna bo zawadzi o górne szafki kuchenne). Opróćz tego przerażają mnie schody, rzut z góry ładny a w rzeczywistości kręta wąska spiralka. I teraz wydaje mi się, że jednak te 100 m na dole jest za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwan 26.10.2002 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2002 Witam po krótkiej przerwie, ale chcę zdążyć przed zimą z instalacjami wodną i centralnego ogrzewania. W dodatku mam teraz cały bałagan z tynkami wew. dletego praktycznie cały wolny czas spędzam na budowie. Wysłałem zdjęcie swojej Wierzby do działu "Zdjęcia domów forumowiczów" ale do tej pory się nie ukazały, coś słabo Redakcja działa w tym względzie. Ławy fundamentowe faktycznie szerokie lecz gdy zaproponowałem wykonawcy aby zrobić weższe nie chciał nawet słuchać /są naprawdę solidni/ więc mam dokładnie takie jak w projekcie i teraz chyba nie żałuje.Pepe nie jestem w stanie określić dokładnie ile kosztował stan "0" do tej pory stan bez podłóg i białego montażu i bez ocieplenia z zewnątrz za to z ogrodzeniem z klinkieru, bramą, instalacją alarmową okolo 250 000 PLN. Pozdrawiam wszystkich i życze wytrwalosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 27.10.2002 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2002 A co powiesz na temat schodów? Czy zgadzasz się z opinią Aguchy? Ja szerokości ław tez nie zmieniałem, bo za duzo zachodu i niewspółmiernie mała oszczędność. Stan zerowy mam nadzieję zamknąć kwotą 17-18tys. z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 27.10.2002 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2002 Agucha, ty piszesz o zupełnie innym domu! "Wierzba II" ma zupełnie inny rozkład pomieszczeń, a i schody ma chyba całkiem normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agucha 28.10.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Zgadza się ja mam Wierzbę I z Horyzontu z Wrocławia. Szkoda, że nie ma nikogo, kto ma "mój" projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 28.10.2002 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Iwan, czy taras zostawiłeś tak jak w projekcie? czy schody do niego masz w obrysie tarasu? czy kominek na tym tarasie ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekD 30.10.2002 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Agucha, zawsze możesz założyć nowy wątek "Wierzba I" i ktoś w końcu zapuka do Twojego wątku. Pepe, ja też zastanawiam się nad kominkiem na tarasie. W salonie będzie kominek, więc i komin trzeba wybudować. Jeśli komin ma być, to niewiele zaoszczędzę na rezygnacji z jednego kanału. Jeśli będą dwa kanały jak w projekcie, to kominek na tarasie zawsze można później dobudować, ale nadal nie wiem, czy w tym miejscu bym go wykorzystywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 30.10.2002 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Iwan, JarekD - a co sądzicie o tarasie? - patrz pytanie "piętro" wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 03.11.2002 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 [ Ta Wiadomość była edytowana przez: feyrus dnia 2002-11-16 16:38 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 03.11.2002 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Co z tymi zdjęciami,Droga Redakcjo??Chętnie byśmy zobaczyli ten domek, a tu tylko Sawka króluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekD 04.11.2002 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 feyrus, pisałem już o technologii jaką będę budował, ale przypominam jeszcze raz: ściana zewnętrzna trójwarstwowa - pustak ceramiczny + wełna mineralna + cegła klinkierowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 04.11.2002 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Dzieki Jarku,od tego wybierania projektów już nie pamiętam co było przy którym.Mam pytanie do Iwana,gdzie pod Warszawą wyrosła twoja Wierzba .Jak nie chcesz tabunu gości ,to napisz na priva ,gdzie są te okolice Warszawy.POzdrawiam wierzbian .feyrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwan 07.11.2002 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Jeśli chodzi o taras to mam trochę powiększony w stosunku do projektu /bardziej wysunięty/.Schody w obrysie tarasu na jednym z naroży.Jestem także przygotowany na montaż kominka jednak odłożę to w czasie na bliżej nieokreśloną przyszłość. Myślę że gdy już będzie częściej będzie pełnił funkcję grila niż kominka.Pozdrawiam Iwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwan 07.11.2002 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 http://http://republika.pl/dariwa/images/Dom%20Iwana.jpegNie wiem czy mi się uda ale spróbowałem umieścić zdięcie mojej Wierzby na forum.Jeśli sie uda to ok' jak nie będę próbował dalej. Iwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwan 07.11.2002 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 http://www.republika.pl/dariwa/images/Dom%20Iwana.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
feyrus 07.11.2002 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2002 Jest!!Wierzba na żywo!Śliczna!!!Jaki masz szeroki garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwan 08.11.2002 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2002 http://www.republika.pl/dariwa/images/Dom%20Iwana%201.jpg Druga strona medaluGaraż wewnątrz ma 5.2m. Drzwi garażowe 4.5mPozdrawiam Iwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 10.11.2002 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Iwan (a może jeszcze ktoś Wierzbę II postawił), napisz czy wyliczenia w projekcie dotyczące więźby są dokładne? Czy kładłeś dachówkę? Może masz jakieś uwagi więźby i dachu dotyczące? Wdzięczny będę za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 11.11.2002 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 No piękna Wierzba II ! w lustrzanym odbiciu, czy foto tak wyszło? Jak pisałem poprzednie pytanie to zdjęć, o dziwo, jeszcze nie było i stąd wzięło się pytanie o dachówkę . [ Ta wiadomość była edytowana przez: Pepe dnia 2002-11-11 16:52 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts