bezele 17.07.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 ..aaa pewnie ci chodzi o wjazd na działke , dopiero załapałem ale mam zapłon ,nie zadnego projektu nie robiłem tylko projekt na ogrodzenie gmina nic mi na ten temat nie mówiła zrobiłem i juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuppi 25.07.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witam! A ja bardzo bym chciała zobaczyć gotową Wierzbę II, lub w trakcie budowy w okolicach Wrocławia. Czy jest tu ktoś taki? Kupiliśmy z mężem projekt i właśnie zbieramy papierki do pozwolenia na budowę. Będę wdzięczna za informacje o wierzbie II. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 25.07.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witam wszystkich WierzbowiczówPlanujemy budowę WIERZBY II w okolicach Warszawy, w związku z tym poszukujemy dobrej i sprawdzonej ekipy do wykonania fundamentu i stanu surowego.Mamy także prośbę o padanie faktycznych kosztów wykonania fundamentu i stanu surowego (robocizna+materiały)Z góry dziękujemy.Krzych z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czadek 04.08.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam U mnie się zaczęło - właśnie kopią fundamenty Co ile daliście strzemiona w ławach fundamentowych? I jaki wymiar zbrojenia mieliście? Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 09.08.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam U mnie się zaczęło - właśnie kopią fundamenty Co ile daliście strzemiona w ławach fundamentowych? I jaki wymiar zbrojenia mieliście? Pozdrawiam, Radek wszystko zgodnie z dokumentacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 10.08.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 No proszę, nie zaglądałem od dość dawna do tego wątku, a tu prosze jak ładnie Wierzby rosną Widzę, że i w moich okolicach powstaną jeszcze dwie, jedna w mojej gminie (Lesznowola) po prostu super A na moim placu boju cos tam się dzieje, zacząłem 8 maja i w tej chwili jestem na etapie końcówki więźby dachowej. Po długim weekendzie prawdopodobnie rozpocznie się krycie dachu i na przełomie sierpnia i września montaż okien. Miałem drobny przestój 3 tygodniowy ze względu na oczekiwanie na więźbę, ale powoli stracony czas jest nadrabiany. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 13.08.2006 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czadek 16.08.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Własnie projekt nie jest dla mnie za czytelny w tym miejscu- 20cm tyczy się chyba słupów a nie zbrojenia ław. Pozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 18.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam wszystkich Wierzbowiczów Piotrusiek jako Twoja przyszła sąsiadka z gminy Lesznowola chciałam się podpytać jak długo czekałeś na pozwolenie na budowę i czy musiałeś wycinać jakieś drzewka pod budowę?? jeżeli tak czy nie było z tym problemu? My też będziemy mieszkali pod lasem, a w zasadzie na działce też mamy las , i nie obędzie się bez wycinki całkiej sporej ilości drzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 19.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witaj Kraania Na pozwolenie czekałem 3 tygodnie, do tego czasu trzeba doliczyć jakiś czas na uprawomocnienie. Później wizyta w PINB w Piasecznie i powrót do UG w Lesznowoli w celu opieczątkowania dziennika. Drzewek trochę miałem, ale były to maleńkie samosiejki, więc problemu generalnie nie było, ściana starych drzew rośnie na szczęście już poza granicą mojej działki. Więcej info na priv. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 19.08.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Dzięki Piotrusiek za odpowiedź Trzy tygodnie oczekiwania na PnB bardzo mi się podoba może uda się nam jeszcze w tym roku zrobić fundamenty ... Zajrzyj na priv pozdrawiam kraania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 21.08.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 No proszę widzę, że Wierzby rosną W mojej Wierzbie są już instalacje elektryczna, alarmowa, okna, drzwi wejściowe, skończony dach z oknami połaciowymi. słowem. Miodzio. Właśnie od dzisiaj jest ekipa tynkarzy. Przywieźli maszynerię i gips. Za 2 tygodnie wchodzi hydraulik, a po nim muszę zrobić wykończenie i elewacje zewnętrzne. Także jak na razie od kwietnia działam, idzie powoli ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 21.08.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Radek_ mówisz, że powoli dla mnie to ekspresowe tempo !!!! Ja póki co na razie mogę pomarzyć o takim zaawansowaniu Od dwóch tygodni mamy działkę, więc na razie musimy sią nią nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek_ 21.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 No nasze cieszenie się działką. trwało 3 lata Ale bynajmniej było co studiować w tym czasie, bo byłem zupełnie zielony. A jak przychodzi co do czego, to i tak wiele decyzji trzeba podejmować z dnia na dzień. Pociesz się, że jak już się zacznie, to jest już z górki, chociaż ciągle wydaje się, że idzie za wolno Przynajmniej ja tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorek 22.08.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witajcie Wierzbowicze! Ponieważ jest to mój pierwszy post, chciałbym serdecznie powitać wszystkich Forumowiczów. Wybrałem na przywitanie akurat ten topic, gdyż planuję budowę Wierzby II i zapewne w tym temacie będę się udzielał najbardziej. Jako świeżo upieczeni inwestorzy, zaczęliśmy wraz z moją Anią szukać informacji o wybranym przez nas projekcie i natrafiliśmy na Forum Muratora - chyba najbardziej aktywne w necie. Po lekturze wszystkich postów dotyczących Wierzby II wiele rzeczy nam się rozjaśniło ale największą niespodzianką było odkrycie bardzo podobnego projektu "Melodia", który dosyć dobrze odzwierciedla zmiany planowane przez nas w oryginalnej Wierzbie. To oczywiście spowodowało małe zamieszanie i dylemat: Wierzba II czy Melodia? Ostatecznie szala przechyliła się na korzyść Wierzby, chociaż poddasze w Melodii jest dużo ciekawsze . Oczywiście będziemy Was informować o naszych postępach, gdyż sami przekonaliśmy się że każdy post może pomóc innym użytkownikom i dziękujemy Wierzbowym "aktywistom" (zwłaszcza Bezele) za kopalnię wiedzy o naszym (na razie na etapie planowania) domu. pozdrawiamy Ania i Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 22.08.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witaj Upiorku cieszę się, że jest kolejna osoba (a właściwie osoby) przymierzająca się do budowy Wierzby. My też póki co planujemy, ale nawet zaplanowaliśmy, że może jeszcze w tym tygodniu kupimy projekt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 22.08.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Przy kupnie projektu, proponuję kontaktowac się bezpośrednio z p. Jowitą, zawsze można troszeczkę ponegocjować cenę projektu. Bezpośrednie namiary powinny byc na stronie pracowni.Pzdr.Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 23.08.2006 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Dzięki Piotrusiek za podpowiedź Będziemy negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorek 23.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 My nie będziemy negocjować ceny projektu, gdyż kupujemy go przez biuro projektowe, które potem będzie dokonywać zmian i adaptacji do działki. Kiedy już ustalimy zakres zmian, spróbuję pobawić się jakimś programem do wizualizacji komputerowej żeby obejrzeć przewidywany efekt. Jak wyczytałem, w okolicach Warszawy wyrosło kilka Wierzb, więc może zabierzemy jakiś "załącznik" i wprosimy się do kogoś z Was na obejrzenie domu "w naturze"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 24.08.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 No proszę widzę, że Wierzby rosną W mojej Wierzbie są już instalacje elektryczna, alarmowa, okna, drzwi wejściowe, skończony dach z oknami połaciowymi. słowem. Miodzio. Właśnie od dzisiaj jest ekipa tynkarzy. Przywieźli maszynerię i gips. Za 2 tygodnie wchodzi hydraulik, a po nim muszę zrobić wykończenie i elewacje zewnętrzne. Także jak na razie od kwietnia działam, idzie powoli ale do przodu nie no, to się nazywa tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts