bezele 16.01.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 BEZELE ALE ZDJĘCIE TO MASZ SUPER, SUPER KOTEK( a może to kotka) takim kotkiem byc ooo Radomik wkoncu sie pokazałes, chlopie kopa lat Masz racje ocieplenie wełna to paskudna robota ja zaczełem robic jesienia i jeszcze mna rzuca jak sobie przypomne brrr szczypie ,swedz,i drapie ,lepiej juz sobie byc takim kotkiem co go mam w avatarku takiemu to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 17.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 jak tam BEZELE kotłownia grzeje? skończyłem electricę, ocieplenie, teraz pora na stelaż na poddaszu i podejścia kanalizy, a na wiosnę chłopaki wskakują na tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 17.01.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam wszystkich Co myślicie o keramzycie na sciany 24+styropian10. Usilnie do nigo namawia mnie lokalny producent (cenę ma dobrą). Poczytałem o keramzycie , jest nawet artykół w styczniowym Muratorze, ale chciałbym wiedzieć szanowni forumowicze jakie jest wasze zdanie na ten temat. Biorę pod uwagę jeszcze Porothon 24+10 styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 17.01.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 ??? ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 18.01.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Cze.. Wiesiek Jedną ręką połóż na cegle a drugą na suporku i przytrzymaj trochę . Zobaczysz, który materiał jest przyjemniejszy (cieplejszy). Może to głupie porównanie, ale ja właśnie w taki sposób podjąłem decyzję o materiale na ściany. Ale wcale nie namawiam Cię na suporek. Przyjedziesz, zobaczysz pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 18.01.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Cze.. Wiesiek Jedną ręką połóż na cegle a drugą na suporku i przytrzymaj trochę . Zobaczysz, który materiał jest przyjemniejszy (cieplejszy). Może to głupie porównanie, ale ja właśnie w taki sposób podjąłem decyzję o materiale na ściany. Ale wcale nie namawiam Cię na suporek. Przyjedziesz, zobaczysz pozdr. HEJ NIEWIEM JESZCZE CO WYBIORĘ , DOBRZE ŻE JESZCZE MAM TROCHĘ CZASU! ALE SPRAWDZĘ TWOJĄ METODĘ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras123 19.01.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam wszystkich Wierzbowiczów. Właśnie z żoną zamierzamy kupić ten projekt WIERZBA II w wersji B. Planujemy kilka zmian i za jakiś czas urządzić dopiero poddasze.Interesuje mnie koszt fundamentów i całego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 19.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wiesiek ja mając do wyboru pustaki z keramzytu i Porotherm chyba zdecydowałabym się na ten drugi. Co prawda keramzyt jest materiałem o najmniejszej promieniotwórczości i dobrej izolacyjności termicznej, ale nie jest powszechnie stosowany i stąd moje obawy . Może ten Wykonawca poda Ci adres do kogoś kto budował taki dom? Witaj Miras123 nie znamy jeszcze kosztów po budowie, bo dopiero się do niej przymierzamy, ale wyliczyliśmy, że fundamenty będą nas kosztowały ok. 23 tys natomiast dach (więźba + dachówka ceramiczna) ok. 58 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 19.01.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 jak tam BEZELE kotłownia grzeje? skończyłem electricę, ocieplenie, teraz pora na stelaż na poddaszu i podejścia kanalizy, a na wiosnę chłopaki wskakują na tynki. Grzeje, grzeje jak sie w piecu pali aaaa zapomniałbym pytałes sie kiedys mnie o cos.... a wiec bedzie tak około 55 cm od drzwiczek do sciany niestety jest ciasno, no i drzwiczki otwieraja sie na styk jak zrobie zdjecie puszcze Ci na Priv..... Wiesiu a ja polecam Ci gazobeton ,jakbym miał jeszcze raz wybierac tez bym z tego stawiał .Poszperaj na forum sporo sie o tym mówiło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras123 19.01.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Cześć kraania. Mam pytanko - czy ty budujesz sposobem gospodarczym czy buduje ci firma i ona wyliczyła sobie takie kwoty za usługi ?Prawde mówiąc przeraziły mnie te kwoty, bo słyszałem o innych. Zamierzasz fundament robić wylewany czy budowany z bloczków ? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras123 19.01.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Cześć Czadek.Słyszałem że wylałeś fundamenty w pażdzierniku. Czy możesz mi powiedzieć ile cię to kosztowało i czy robiła to firma czy systemem gospodarczym robiłeś to. Robiłeś wylewany czy z bloczków.Ja mam zamiar robić to samo na wiosne - dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 19.01.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Cześć ziomal, kup sobie aktualmy numer (styczniowy ) ŁADNY DOM i przeczytaj uważnie. Tam właśnie jest porównanie materiałów na ściany. Daje do myślenia. Po lekturze tego czasopisma dochodzę do wniosku,że najkorzystniej ze względu na przyszły komfort mieszkania byłoby zrobić ściane z dwóch kompatybilnych ze sobą materiałów : wewnętrzna część z SILKI 20 cm, a zewnętrzna z 20 cm YTONGU. Zaznaczam,że nie sprawdzałem jeszcze parametrów izolacyjnych takiej kombinacji oraz kosztów z tym związanych. Pierwotnie skłaniałem się do YTONGA 700 lub 800, ściana jednowarstwowa. Pozdrawiam. Witam wszystkich Co myślicie o keramzycie na sciany 24+styropian10. Usilnie do nigo namawia mnie lokalny producent (cenę ma dobrą). Poczytałem o keramzycie , jest nawet artykół w styczniowym Muratorze, ale chciałbym wiedzieć szanowni forumowicze jakie jest wasze zdanie na ten temat. Biorę pod uwagę jeszcze Porothon 24+10 styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 20.01.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Miras123 koszty które podałam to wyliczony przez nas koszt za robociznę i materiały. Narazie mamy ekipę do stanu surowego otwartego. Więc to system gospodarczy. Jeżeli zamierzasz sam robić fundmenty to zaoszczędzisz kilka tysięcy. Ale w naszej wycenie fundamenty to również m.in. izolacje, wyprowadzenie kanalizacji, zasypanie - czyli kompletny stan 0. Jeśli chodzi o materiał to ławy robimy wylewane z betonu a ścianki fundamentowe murowane z bloczków betonowych. To chyba najtańszy sposób . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 20.01.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 KRAANIA Dylemat jeszcze mam co do ścian ale pomału wykluczam niektóre materiały. Postawię chyba na Porothon 24+styropian (bo wełna o wiele drożej wychodzi). Rozmawiałem z inwestorem który wybudował z keramzytu i on jest zadowolony. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 20.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Cześć ziomal, kup sobie aktualmy numer (styczniowy ) ŁADNY DOM i przeczytaj uważnie. Tam właśnie jest porównanie materiałów na ściany. Daje do myślenia. Po lekturze tego czasopisma dochodzę do wniosku,że najkorzystniej ze względu na przyszły komfort mieszkania byłoby zrobić ściane z dwóch kompatybilnych ze sobą materiałów : wewnętrzna część z SILKI 20 cm, a zewnętrzna z 20 cm YTONGU. Zaznaczam,że nie sprawdzałem jeszcze parametrów izolacyjnych takiej kombinacji oraz kosztów z tym związanych. Pierwotnie skłaniałem się do YTONGA 700 lub 800, ściana jednowarstwowa. Pozdrawiam. Witam wszystkich Co myślicie o keramzycie na sciany 24+styropian10. Usilnie do nigo namawia mnie lokalny producent (cenę ma dobrą). Poczytałem o keramzycie , jest nawet artykół w styczniowym Muratorze, ale chciałbym wiedzieć szanowni forumowicze jakie jest wasze zdanie na ten temat. Biorę pod uwagę jeszcze Porothon 24+10 styropian. HEJ ZIOMAL KUPIĘ I POCZYTAM , ROZMAWIAŁEM Z WYKONAWCĄ ZAPROPONOWAŁ 45000 ZA STAN SUROWY Z DACHEM (robocizna ). Co o tej cenie myślicie? Ziomal a gdzie ty bedziesz sie budował bo ja zaczynam za 2m-ce w Janczewie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 20.01.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja niestety zmuszony jestem budować się gdzieś pod Warszawą, ze względu na pracę. Na razie mam ból głowy z działką - ceny z kosmosu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 21.01.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Hmm ognisko w styczniu? Czemu nie . Zresztą to już trzeci weekend z ogniskiem, kiełbaskami na działce. A przy okazji wreszcie robi się miejsce pod dom http://images14.fotosik.pl/52/e7564cfc210715d0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 21.01.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Hej wszystkim BYŁEM DZISIAJ NA DWÓCH BUDOWACH WIERZBY II I JESTEM TAK NAŁADOWANY ŻE CHYBA DZISIAJ W NOCY POJADĘ NA DZIAŁKĘ I ZACZNĘ JUŻ KOPAĆ FUNDAMENTY ! Dziękuję tym u których byłem za możliwość obejrzenia!!! PROŚBA JAK KTOŚ POSIADA ZDJĘCIA WIERZBY II ( CHODZI MI O ELEWACJĘ ZEW.) I MA PODNIESIONĄ ŚCIANKĘ KOLANKOWĄ O 1 LUB 2 "PUSTAKI" TO POPROSZE O PRZESŁANIE NA PRIV. mam dylemat czy podnosić cz też nie, a niechcę aby dom stracił na wyglądzie. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 22.01.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Mowisz masz http://img148.imageshack.us/img148/9412/12gal67w120h902aj.jpg http://img440.imageshack.us/img440/206/12gal80w120h907gu.jpg http://img165.imageshack.us/img165/2973/12gal81w120h907uh.jpg http://img440.imageshack.us/img440/9680/79gal176w120h901yv.jpg Decyzja nalezy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 22.01.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 nie więcej niż 1 pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts