DarekFy 10.07.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 markow7:A ta uaktualniona wersja kosztorysu to kiedy powstała? Pozdrawiam, Darek z Gdańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 11.07.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Cześć. Kosztorys powstał pod koniec czerwca. Mogę podesłać na maila- choć wystarczy napisać do Horyzontian - przyślą bez problemu. Wierzbianie mam pytanie co do ścianek z cegły pełnej (ściana łukowa i ścianki pomiędzy holem a salonem). Czy można zamiast tych cegieł wykorzystać pustak U220, a na piętrze na klatce schodowej gazobeton + ew. cegła/pustak tylko na część łuku? Widziałem gdzies na tym forum takie realizacje - chciałbym uniknąć płacenia bezsensownej ceny za cegłę pełną na rzecz zwikszęnia ilości pustaków U220. Chcę przeliczyć ilość tych cegieł i w miare możliwości zminimalizować ich ilość - najlepiej tylko na koniecznie kominy. Czy ktoś zmianiał te ścianki na rzecz innych materiałow? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 11.07.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Cześć. Kosztorys powstał pod koniec czerwca. Mogę podesłać na maila- choć wystarczy napisać do Horyzontian - przyślą bez problemu. Wierzbianie mam pytanie co do ścianek z cegły pełnej (ściana łukowa i ścianki pomiędzy holem a salonem). Czy można zamiast tych cegieł wykorzystać pustak U220, a na piętrze na klatce schodowej gazobeton + ew. cegła/pustak tylko na część łuku? Widziałem gdzies na tym forum takie realizacje - chciałbym uniknąć płacenia bezsensownej ceny za cegłę pełną na rzecz zwikszęnia ilości pustaków U220. Chcę przeliczyć ilość tych cegieł i w miare możliwości zminimalizować ich ilość - najlepiej tylko na koniecznie kominy. Czy ktoś zmianiał te ścianki na rzecz innych materiałow? Pozdrawiam HEJ u mnie kierbud zgodził sie na przewiązanie tej ściany z cegły z keramzytem tak więc cegła jest połozona tylko na samym łuku i powiem że wyszło b. ładnie! Zrobię zdjęcia to zobaczycie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 11.07.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hej - a ścianki proste,w środkowej osi domu pomedzy holem a salonem (w projekcie cegła) też masz z kermazytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 11.07.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam wszystkich jakiś czas mnie nie było na forum, ale chciałam Wam przedstawić nowego forumowicz . Ma na imię Oskar, urodził się 30.06.2007 r., ważył 4080g i miał 58 cm długości . http://images30.fotosik.pl/23/a4dd88b48cc68b97.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekFy 11.07.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 kraania:Gratuluję. Tym bardziej, że też w najbliższym czasie trafię na porodówkę. markow7:Jednak poproszę kosztorys na maila. Z pozdrowieniami,Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabucho 12.07.2007 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 kraania, Bardzo gratuluję ślicznego dzieciaczka. Syn jest, dom też powstaje, to pozostanie tylko posadzić drzewo . Ja spodziewam się również potomka, ale najprawdopodobniej dopiero w styczniu. Synka już mam, więc do kompletu brakuje mi córeczki, ciekawe jak się to udało markow7, Ja również poproszę kosztorys Z góry dzięki Serdecznie pozdrawiam nabucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 12.07.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 czesc DarekFy kosztorys poszedł. nabucho proszę o mailika to też pójdzie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 12.07.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 kraaniagratuluję synka. Rosną nowe kadry na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 12.07.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Kraania wielkie gratulacje .... ------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekFy 12.07.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Bezele:Kawał dobrej roboty! Możesz przypomnieć, co zmieniłeś w projekcie? Podnosiłeś poddasze? Ile czasu zajęła Ci cała budowa? Byłbym wdzięczny, gdybyś dodał więcej fotek. Pozdrawiam, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 13.07.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 bezele, wierzba rewelka. Nie wiem czy dobrze widzę, ale brakuje chyba schodów na górę? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabucho 13.07.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 bezele, super wygląda Twoja wierzba mam nadzieję, że za jakiś czas też będziemy się tak chwalili . Póki co, dalej czekam na pnb markow7, wielkie dzięki za przesłanie kosztorysu. Oczywiście skoryguję go pod swoje potrzeby, tak aby nie miec problemów z bankowcami. pozdrawiam nabucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 13.07.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Krania, Gratulacje!!! Milo jak sie forum powieksza . Bezele Oj chcialbym byc juz na takim etapie. Bardzo fajnie, szczegolnie podoba mi sie ten pomysl z falką na tarakocie. Markow7 Tez poprosilbym kosztorys na priva. Pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 13.07.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 bezele WIERZBA wygląda super. Falka na terakocie faktycznie godna podpatrzenia. Widzę, że chyba przerobiłeś schody, bo jakoś nie widzę ścianki między schodami a salonem. Chętnie skorzystałbym z Twojego zaproszenia, nie tyle może nawet na kawę, co chciałbym oglądnąć WIERZBĘ II na gotowo. Jeśli więc je podtrzymujesz, wyślij mi na priva swój adres, ewentualnie numer telefonu. Oddzwonię. Wrazie pytan lub jak ktos chce ogladnac domek to zapraszam ..... na kawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 13.07.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Peter74 podaj mailika - podeślę kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 13.07.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 kaczadam - ścianki pomędzy schodami a salonem w projekcie oryginalnie chyba niema ale bezele zgubił całe schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 13.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 BEZELE Super wyszedł salon jak pamiętam to ta już słynna fala na podłodze ma odzwierciedlenie na suficie ! Podobają mi sie szczególnie meble w kuchni -super POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 14.07.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Bezele Czy brak kominka w salonie to celowy zabieg? Komin chyba stoi ale kominka brak. Czy ktoś z Was robił wentylację mechaniczną, i ogrzeanie kominkowe w swojej Wierzbie? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 15.07.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 kraania gratulacje; przystojniaczek bezele łał ł ł ł ł ł ł ł ł ł ł ł ł ł. Tylko zapomniałeś o schodach U mnie stan surowy zamknięty w pełnej klasie Właśnie wylałem posadzki. --wreszcie ożywienie nastąpiło-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts