patty 23.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 chciałam Wam przedstawić nowego forumowicz . Ma na imię Oskar, urodził się 30.06.2007 r kraania, serdeczne gratulacje dla Ciebie i zapewne baaaardzo dumnego taty napisz jaka wasza wierzba, dachóweczka już położona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 23.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 No ale przyszedł ten moment, ze moge to napisać - mieszkam od soboty w domku. Piotrusiek - super !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekFy 23.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 A u mnie przestój w przygotowaniach: urodziły nam się bliźniaki . Teraz to już muszę budować domek... Przy okazji poproszę o zestawienie więźby na maila. Pozdrawiam, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 24.07.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 DarekFy WIELKIE GRATULACJE! Teraz się zacznie.... Też jesteśmy rodzicami bliźniaków Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 24.07.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Przy okazji poproszę o zestawienie więźby na maila. Zestawienie wysłane Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 24.07.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Hej Wierzbianie Horyzont opublikował już na stronie nowy kosztorys W2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabucho 25.07.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Hej, Piotrusiek , na wet nie wiesz jak zazdroszczę Ci już zakończonej budowy. Jak możesz, wystaw jakieś fotki do pooglądania, może znajdziemy jakąś inspirację . Wiesiek2, z tego co wiem podłogówka pod parkietem nie za bardzo zda egzamin, bo drewno mimo wszystko jest izolatorem i efekt grzania będzie mizerny. Moja koleżanka ma założoną podłogówkę pod panelami i jak sama mówi, to nie był dobry pomysł. Efekt "ciepłej podłogi" jest dużo mniej odczuwalny niż na płytkach podłogowych. Co do kostki, jak będziesz miał coś ciekawego na oku, to poproszę o namiary, chociaż u siebie prawdopodobnie zdecyduję się na łupany granit. Ostatnio zacząłem zamawiać materiały na dach. Wybraliśmy dachówkę ceramiczną Creatona - Nuance winna czerwień ang. Co do więźby, poproszę o zestawienie na maila. Znalazłem ofertę na drewno za 700 PLN/m3 netto. Jak uważacie, to dobra cena?? Wg tego co aktualnie mam w projekcie wychodzi z łatami (6cm x 4 cm) i kontrłatami (2,5cm x 6cm) jakieś 16m3. Nie mam zamiaru odchudzać samej więźby, ale perspektywa nadmiarowego wywalenia pieniędzy nie jest wcale przyjemna. Proszę o informację, ile drewna dodatkowo na łaty i kontrłaty zamawialiście. Pozdrawiam Nabucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 25.07.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Cześć Wg mnie dobra cena. Ja mam 800 za m3 + 70 za impregnację. I podobno ma iść w górę (kujawsko-pomorskie). Materiał na łaty będzie już konkretyzował u mnie cieśla, wstępnie w tartaku gość stwierdził że ok 2.5m3 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 25.07.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Co do więźby, poproszę o zestawienie na maila. Zestawienie wysłane Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 25.07.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 A ja bym mógł... też... to zestawienie [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 25.07.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Markow7 przed chwilą.....poszło do Ciebie zestawienie. Pozdrawiamżona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 25.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Dziękuje serdecznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabucho 26.07.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 żona Krzycha serdeczne dzięki za zestwienie więźby. Tak, mamy wersję projektu z wydłużonym garażem. Jak ostatecznie ustalę, ile zamawiać, napewno się pochwalę. Pozdrawiam Nabucho[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.07.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 DarekFy, Markow7, Nabucho To zestawienie, które ja posiadam i Wam wysłałam dotyczy WIERZBY II z krótkim garażem (my taki mamy). Rysunki jak na pewno zauważyliście dotyczą lustrzanego odbicia (też "takowe" mamy). Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 27.07.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Cześć Czy komin z prefabrykowanych elementów w salonie RONDO wymaga obudowania cegłą? Wydaje mi się ze nie - a w projekcie widnieje cegla pełna? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 09.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Hej! Wierzbianie spadliśmy na piątą stronę no to HOP! do góry! Czy ktoś z Was montował w oknach MOSKITIERY? Jeśli tak to proszę o Waszą opinię, jak się "sprawują" i czy zdają egzamin? I oczywiście jak wyglądają w oknach Wierzby II? My budujemy się blisko lasu i trochę obawiam się komarów, much, os i innych Patty czy doszły do Ciebie te rysunki i zestawienie - nie mam żadnej odpowiedzi Darek Fy - chłopcy bardzo rozrabiają? Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekFy 10.08.2007 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Najbardziej rozrabia czterolatek. Z bliźniakami dajemy sobie jeszcze radę. Ale powoli nas ustawiają . Wracając do głównego tematu forum: W sobotę mam spotkanie z inżynierem, który ma policzyć, czy zmiany przez nas wprowadzone nie spowodują katastrofy budowlanej, np. zażyczyliśmy sobie narożne okno w kuchni i trzeba obliczyć nadproże. Pozdrawiam wszystkich, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 10.08.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 A u mnie od poniedziałku sie zaczęło... I to na 2 fronty - budujemy z kolegą obok siebie 2 domki. Jedna duża ekipa... Tyle że kolega jest na urlopie a ja zostałem sam z ramienia inwestorów . Najgorsze to, że ekipa weszła 3 tyg wcześniej niż planowano - nie wiedziałem że budowa to taaaaki stres dla inwestora. Mam nadzieje że tylko na początku... Pozdrawiam PS. Dziś zamieszczę fotki z okopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 10.08.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Patty czy doszły do Ciebie te rysunki i zestawienie - nie mam żadnej odpowiedzi doszlo doszlo - bardzo dziekuje przepraszam, ze odpowiedz tak pozno, ale wlasnie jestem na wakacjach - trzeba wykorzystac wolne chwile przed budowa domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 10.08.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 POZDRAWIAM WSZYSTKUCH I ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI NA BUDOWACH JUTRO JADĘ Z RODZINĄ DO CHORWACJI NA 2 TYG. DOPIERO PO POWROCIE POCZYTAM O CZYM DYSKUTOWALIŚCIE a NA MOJEJ BUDOWIE PRZYGOTOWANIA DO ZALANIA STROPU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts