Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

Piotrusiek , na wet nie wiesz jak zazdroszczę Ci już zakończonej budowy.

Jak możesz, wystaw jakieś fotki do pooglądania, może znajdziemy jakąś inspirację :) .

Wiesiek2, z tego co wiem podłogówka pod parkietem nie za bardzo zda egzamin, bo drewno mimo wszystko jest izolatorem i efekt grzania będzie mizerny. Moja koleżanka ma założoną podłogówkę pod panelami i jak sama mówi, to nie był dobry pomysł. Efekt "ciepłej podłogi" jest dużo mniej odczuwalny niż na płytkach podłogowych.

Co do kostki, jak będziesz miał coś ciekawego na oku, to poproszę o namiary, chociaż u siebie prawdopodobnie zdecyduję się na łupany granit.

Ostatnio zacząłem zamawiać materiały na dach. Wybraliśmy dachówkę ceramiczną Creatona - Nuance winna czerwień ang.

Co do więźby, poproszę o zestawienie na maila. Znalazłem ofertę na drewno za 700 PLN/m3 netto. Jak uważacie, to dobra cena?? Wg tego co aktualnie mam w projekcie wychodzi z łatami (6cm x 4 cm) i kontrłatami (2,5cm x 6cm) jakieś 16m3. Nie mam zamiaru odchudzać samej więźby, ale perspektywa nadmiarowego wywalenia pieniędzy nie jest wcale przyjemna. Proszę o informację, ile drewna dodatkowo na łaty i kontrłaty zamawialiście.

Pozdrawiam

Nabucho

• 2 weeks później...

Hej! Wierzbianie spadliśmy na piątą stronę :o no to HOP! do góry! :wink:

Czy ktoś z Was montował w oknach MOSKITIERY? Jeśli tak to proszę o Waszą opinię, jak się "sprawują" i czy zdają egzamin? I oczywiście jak wyglądają w oknach Wierzby II? My budujemy się blisko lasu i trochę obawiam się komarów, much, os i innych :-?

Patty czy doszły do Ciebie te rysunki i zestawienie - nie mam żadnej odpowiedzi :roll:

Darek Fy - chłopcy bardzo rozrabiają? :wink:

Pozdrawiam :D

żona Krzycha

Najbardziej rozrabia czterolatek. Z bliźniakami dajemy sobie jeszcze radę. Ale powoli nas ustawiają :p.

Wracając do głównego tematu forum:

W sobotę mam spotkanie z inżynierem, który ma policzyć, czy zmiany przez nas wprowadzone nie spowodują katastrofy budowlanej, np. zażyczyliśmy sobie narożne okno w kuchni i trzeba obliczyć nadproże.

Pozdrawiam wszystkich,

Darek

A u mnie od poniedziałku sie zaczęło... I to na 2 fronty - budujemy z kolegą obok siebie 2 domki. Jedna duża ekipa... Tyle że kolega jest na urlopie a ja zostałem sam z ramienia inwestorów ;). Najgorsze to, że ekipa weszła 3 tyg wcześniej niż planowano - nie wiedziałem że budowa to taaaaki stres dla inwestora. Mam nadzieje że tylko na początku...

Pozdrawiam

PS. Dziś zamieszczę fotki z okopów