markow7 22.09.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Dzięki. Chętnie zerknę do prasy fachowej - w numerach tegorocznych Muratora jeszcze nic nie znalazłem. Tak czy inaczej decyzję już podjąłem - w przyszłym tygodniu cegielnia zaczyna zwozić sukcesywnie pustaki... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 25.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Wyceniamy wlasnie kanalizacje, hydraulike i c.o. na nasza wierzbe. Pierwsza wycena od poleconego goscia to 51 tys + 7% vat. W cenie mamy co, oraz instalacje wodno-kanalizacyjna, kaloryfery, piec gazowy jednofunkcyjny kondensacyjny z zasobnikiem Junkersa, podlogowe wodne w salonie, kuchni, holu i lazience + wszystkie materialy. Czy to dobra cena czy za drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiraM 25.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 pattyU Was w w-wie chyba ceny chodzą własnymi drogami i trudno porównać.My całość robiliśmy w tym roku z tym że ogrzewanie na eko-groszek (może piec na gaz jest duzo droższy) i całość c.o. razem z podłogówką, wod-kan oraz piecem i wszystkimi urządzeniami + robocizna nie przekroczy 30 tys.pozdrawiam Mirka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 25.09.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 patty my właśnie kończymy hydraulikę (zostało nam szambo i podłączenie kominka) i bedzie nas ta przyjemość kosztowała ok. 55 tys. Piec gazowy Brotje + zasobnik z podgrzewaczem elektrycznym, kominek z płaszczem wodnym, podłogówka w obu łazienkach, całym hollu i kuchni, w pozostałych pomieszczeniach kaloryfry. W tej cenie mieliśmy również wykonanie przyłącza do wodociągu. Więc Wasza cena jest zbliżona i to chyba warszawskie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 26.09.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 kraania, a czy szambo tez macie w tej cenie ? dzisiaj bedziemy mieli wycene od innego hydraulika i zobaczymy jak to bedzie wygladalo, ta obecna cena nie obejmuje przylacza wodociagowego ani kominka z plaszczem wodnym, ale wliczona jest podlogowka w salonie, holu, lazience na dole i kuchni. Ciekawa jestem jak wyjdzie ta duga wycena Najwazniejsze teraz jest przepuszczenie instalacji wod-kan przez fundamenty bo ekipa murarzy wchodzi dzisiaj na plac budowy Nasz pierwszy hydraulik policzyl nam za poziom kanalizacyjny 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 26.09.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 patty co rozumiesz pod poziom kanalizacyjny? Bo jeżeli rozprowadzenie kanalizacji przed zalaniem podposadzki na etapie ścian fundamentowych to u mnie firma wod-kan, z zasypaniem, ubiciem piachu zagęszczarkami (trzema) (około 200 ton) + rozprowadzenie kanalizacji, dołączenie wody pod ławą wzięła 2300. Oszacowali też wod-kac-co w domu na ok 30000 z piecem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 26.09.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 patty co rozumiesz pod poziom kanalizacyjny? Bo jeżeli rozprowadzenie kanalizacji przed zalaniem podposadzki na etapie ścian fundamentowych to u mnie firma wod-kan, z zasypaniem, ubiciem piachu zagęszczarkami (trzema) (około 200 ton) + rozprowadzenie kanalizacji, dołączenie wody pod ławą wzięła 2300 Dokladnie to mam na mysli, u mnie za to policzyli 6 tys z materialami. Oszacowali też wod-kac-co w domu na ok 30000 z piecem. u mnie za to wyszlo 41 tys + koszt grzejnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 26.09.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 kraania, a czy szambo tez macie w tej cenie ? tak, zakup i podłączenie szamba też w tej cenie. Tyle, że całą hydraulikę nam rozprowadzał wykonawca stanu surowego i te 55 tys. tego nie obejmuje. Fajnie, że już zaczęliście Jak byś miała jakieś pytania to pisz, albo dzwoń. Wyślę Ci na priv mój nr telefonu, bo masz chyba tylko do mojego Mężusia. No a my się wykańczamy, zwłaszcza finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 26.09.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Fajnie, że już zaczęliście Jak byś miała jakieś pytania to pisz, albo dzwoń. Wyślę Ci na priv mój nr telefonu, bo masz chyba tylko do mojego Mężusia. No a my się wykańczamy, zwłaszcza finansowo a tak, mam tylko nr tel do Marka, chociaz jeszcze do niedawna bylam przekonana, ze to nr do Ciebie Oj tak, zaczelismy, mam nadzieje, ze niebawem bede mogla wkleic jakies fotki z budowy Nasza wierzba bedzie dosc mocno zmieniona, m.in taras bedzie z boku budynku, a nie z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 26.09.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jak byś miała jakieś pytania to pisz, albo dzwoń. oj pytan to mam sporo, a bedzie ich pewnie jeszcze wiecej teraz bardzo nurtuje mnie pytanie czy zamykac stan surowy od razu czy poczekac do elewacji, chodzi miedzy innymi o okna, podobno okna wstawione w domu bez elewacji to niezla pokusa dla zlodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 26.09.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 markov7,zgodnie z obietnicą kilka namiarów na artykuły o materiałach na sciany.Zacznę od artykułu o silikatach - znajdziesz go w MURATORZE nr 6/2007. Bardzo duzy artykuł o ich właściwościach, parametrach wytrzymałosciowych, akustycznych itp. Zawiera także wykaz oferowanych produktów przez poszczególnych producentów oraz namiary na nich.Kolejny ciekawy artykuł jest w ŁADNYM DOMU nr 5/2007, na str. 56 pod tytułem " Sciany nośne ". Jest to ciekawe zestawienie kosztów budowy ścian przy wykorzystaniu różnych materiałów. Polecam zwłaszcza artykuły w ŁADNYM DOMU, numery 7/2004 oraz 2/2007, a także w MURATORZE 4/2001 oraz 12/2006.Znajdziesz w nich pełne zestawienia parametrów poszczególnych materiałów na ściany.Następny artykuł jest w BUDUJEMY DOM nr 10/2006.MURATOR ma też cały dodatek poświęcony budowie domu pod tytułem " Z czego budować dom ? "Przy okazji wertowania czasopism trafiłem też na duży artykuł o stropach. Pewnie za jakiś czas będziesz i ten temat przerabiał, więc podaję namiar i na ten artykuł. Jest on w MURATORZE nr 5/2007.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 27.09.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 markov7, zgodnie z obietnicą kilka namiarów na artykuły o materiałach na sciany. Zacznę od artykułu o silikatach - znajdziesz go w MURATORZE nr 6/2007. Bardzo duzy artykuł o ich właściwościach, parametrach wytrzymałosciowych, akustycznych itp. Zawiera także wykaz oferowanych produktów przez poszczególnych producentów oraz namiary na nich.Kolejny ciekawy artykuł jest w ŁADNYM DOMU nr 5/2007, na str. 56 pod tytułem " Sciany nośne ". Jest to ciekawe zestawienie kosztów budowy ścian przy wykorzystaniu różnych materiałów. Polecam zwłaszcza artykuły w ŁADNYM DOMU, numery 7/2004 oraz 2/2007, a także w MURATORZE 4/2001 oraz 12/2006. Znajdziesz w nich pełne zestawienia parametrów poszczególnych materiałów na ściany. Następny artykuł jest w BUDUJEMY DOM nr 10/2006. MURATOR ma też cały dodatek poświęcony budowie domu pod tytułem " Z czego budować dom ? " Przy okazji wertowania czasopism trafiłem też na duży artykuł o stropach. Pewnie za jakiś czas będziesz i ten temat przerabiał, więc podaję namiar i na ten artykuł. Jest on w MURATORZE nr 5/2007. Pozdrawiam CZEŚĆ ADAŚ Dzięki za info o fachowej prasie tak przy okazji sobie poczytałem. U mnie w przyszłym tyg. zaczynam robić dach, na początek więżba a po 7 dniach dachówka. Budowa ciągnie się jak flaki z olejem ale już bliżej końca (do stanu surowego). Byłem na stronie http://www.libet którą mi poleciłeś ale temat kostki zostawiam na przyszły rok. Byłem ostatnio w Kłodawie i oglądałem WII jest super i niemogę doczekać się swojej. Pozdrawiam Wierzbowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 27.09.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Cześć Wiesiek, ładne flaki z olejem jak juz powoli docierasz do dachu.Ja będę w Gorzowie dopiero 15 pażdziernika. Mam zamiar zrobic wtedy "kontrolę" na budowie w Kłodawie i u Ciebie. Podpatrywania nigdy dośc. Mam też zaproszenie do odwiedzenia prawie gotowej Wierzby II z piwnicą u Mirki. Mira, jeszcze raz dzięki za zaproszenie, napewno skorzystam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiraM 28.09.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cześć kaczadamMoja W-II już prawie, prawie, prawie gotowa, wyznaczyłam przeprowadzkę na 27 październik, niektórzy jakby zobaczyli to co teraz amamy w środku to chyba wysłaliby mnie do lekarza ale ja trzymam się swojej wersji. Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 28.09.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cześć Wiesiek, ładne flaki z olejem jak juz powoli docierasz do dachu.Ja będę w Gorzowie dopiero 15 pażdziernika. Mam zamiar zrobic wtedy "kontrolę" na budowie w Kłodawie i u Ciebie. Podpatrywania nigdy dośc. Mam też zaproszenie do odwiedzenia prawie gotowej Wierzby II z piwnicą u Mirki. Mira, jeszcze raz dzięki za zaproszenie, napewno skorzystam. Pozdrawiam. ZAPRASZAM U MNIE DRZWI ZAWSZE OTWARTE ( bo ich nie ma HA HA HA HA!!!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 28.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Dzięki kaczadam, za kanon lektur inwestora... Co miesiąc kupuje muratora, ale zdążę tylko zobaczyć co na okładce i w następnym numerze...Tak czy inaczej dziś powstały u mnie pierwsze narożniki z U220 . Za dobry miesiąc planuję zaprosić cieślę. Mam znakomitą ekipę tak więc liczę że sie uda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 28.09.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 markov7,dorzucam jeszcze numer 4/2007 MURATORA, tym razem w całości poswięcony betonowi komórkowemu. Zawiera wszystkie dane techniczne typu wytrzymałość, opór akustyczny, wsp. U itp.Ja niestety takze mam tyły w czytaniu tego co na bieżąco kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 02.10.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 markov7, Ja niestety takze mam tyły w czytaniu tego co na bieżąco kupuję. u mnie jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spaniel 07.10.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 witam Mam pomysł racjonalizatorski Aby wszyscy wierzbiczanie dopisali w swoim profilu (jeśli tego nie zrobili oczywiście) gdzie budują to ułatwi nam porównywanie cen i ewentualne wizyty i wymanę doświadczeń . To na tyle jak na mnie to wielki wysiłek intelektualny Jestem na etapie prawomocnego Pozwolenia na Budowie a przed złozeniem wniosku o kredyt hipoteczny i muszę zrobić kosztorys dla banku, więc sami rozumiecie ceny sa bardzo ważne!!! pzdr Spaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 09.10.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Jestem na etapie prawomocnego Pozwolenia na Budowie a przed złozeniem wniosku o kredyt hipoteczny i muszę zrobić kosztorys dla banku, więc sami rozumiecie ceny sa bardzo ważne!!! pzdr Spaniel Spaniel cokolwiek Ci wyjdzie z wyliczeń to przemnóż otrzymany wynik przez współczynnik 1,2 to tak z własnego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts