Czadek 21.01.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 kaczadam - na ściany u mnie raczej nie bardzo bo stawiam na YTONG'u 36.5 ale na podłogę jak najbardziej 10cm współczynnika nie da się pobić A cena - no cóż - trzeba zbierać Dzięki za info - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 25.01.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Czesc Wszystkim! Ale tu cisza. Czyzby dzieki pogodzie praca nadal trwaly? Ja wczoraj odebralem wycene dachu. Dachowka Braas romanski+rynny+robocizna+3 okna dachowe=38 500 . Cena nie uwzglednia lat czyli dojdzie jeszcze z 3000. Cos mi sie wydaje, ze drogo. Co o tym sadzicie? Czekam na inne oferty. Pzdr Peter74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iska17 27.01.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Zastanawialismy sie jak to wyjdzier w realu i czy nowy wykusz i taras z boku bedzie wygladal dobrze, ale sama przyznam, ze jestesmy mile zaskoczeni efektem patty: niezły pomysł z tym tarasem z boku:-)) Mam prośbę do Wierzbowiczów,którzy już mieszkają w swoich domkach lub są na etapie wykańczania: bardzo proszę o zdjęcia z wewnątrz domu na priva i o Wasze bardzo cenne spostrzeżenia. Nie bardzo wiem,jak ze stryszku na górze zrobić osobny pokój.Nie bardzo to sobie wyobrażam.Tam nie ma gdzie zrobić drzwi:-(( Może ktoś z Was ma jakieś fajne pomysły? Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 27.01.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Nie bardzo wiem,jak ze stryszku na górze zrobić osobny pokój.Nie bardzo to sobie wyobrażam.Tam nie ma gdzie zrobić drzwi:-(( Może ktoś z Was ma jakieś fajne pomysły? My przenieslismy lazienke do garderoby i po problemie, tyle ze garderoby nie ma na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 27.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Czesc Wszystkim! Ale tu cisza. Czyzby dzieki pogodzie praca nadal trwaly? Ja wczoraj odebralem wycene dachu. Dachowka Braas romanski+rynny+robocizna+3 okna dachowe=38 500 . Cena nie uwzglednia lat czyli dojdzie jeszcze z 3000. Cos mi sie wydaje, ze drogo. Co o tym sadzicie? Czekam na inne oferty. u nas wlasnie trwaja prace dekarskie okna juz prawie sa gotowe i czekamy na drzwi na dach zamowilismy 10 okien veluxa, w tym trzy obrotowo-klapowe i dodatkowo swietlik na klatke schodowa, to plus rynny i dachówka braas betonowa z powloka cesar wyszlo ok 31 tys brutto ( z podatkiem 7%) bez lat i kontrlat. Dekarz bierze 15 tys za robocizne. Wiec u Ciebie nie wychodzi chyba tak drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 27.01.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Czy może ktoś z was wyliczał ile trzeba sztuk pustaka: Porotherm 25 P+W 250/373/238 mm; na ściany zewnętrzne nośne? wg moich obliczeń przy założeniu 11 szt./m2; jest 165 m2 pow. ścian zewnętrznych nośnych x11szt=1815szt Czy ktoś może potwierdzić? pzdr Spaniel my budowalismy z takiego porothermu, wyszlo nam 2280 szt, tyle, ze my mamy salon powiekszony o wneke tarasowa i sciane gdzie jest wykusz dociagnieta do wykusza, przez co mamy poszerzony garaz i wszystkie pomieszczenia po tej stronie, z porjektu w hurtowni wyliczyli nam 1800 szt, ale w realu wyszlo inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 27.01.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witam wszystkich! Mam pytanko czy ktoś budował wierzbę 2 w okolicach Dębicy, ewentualnie Rzeszowa, Tarnowa, Krakowa? Pozdrawiam Witaj. Jestem Debiczanka, ale moja wierzba buduje sie w okolicach Warszawy. Nie mniej jednak - jesli bedziecie w okolicach Warszawy to zapraszam do obejrzenia mojej wierzby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iska17 28.01.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 "My przenieslismy lazienke do garderoby i po problemie, tyle ze garderoby nie ma na poddaszu" patty : ale musieliście chyba zwiększyć ją troszkę kosztem pokoju obok garderoby? Czy jest wielkości garderoby?Tylko gdzie wtedy zrobić garderobę?Na dole też nie bardzo jest gdzie.A przydałby się taki śmietnik na te wszystkie łaszkii:-)) PozdrawiamIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 28.01.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 patty : ale musieliście chyba zwiększyć ją troszkę kosztem pokoju obok garderoby? Czy jest wielkości garderoby? Tylko gdzie wtedy zrobić garderobę? Na dole też nie bardzo jest gdzie.A przydałby się taki śmietnik na te wszystkie łaszkii:-)) nie zwiekszalismy lazienki kosztem pokoju, łazienka na poddaszu jest dokladnie zamiast garderoby czyli wielkosci garderoby i wg. mnie - wystarczająca my czesc garderoby (posciel, koce, koldry i poduchy) zrobimy w schowku za klatka schodowa w sypialni na poddaszu, myslimy tez o ewentualnym przeznaczeniu na gerderobe pokoju za klatka schodowa na parterze, jest tez opcja umieszczenia szafy garderobianej na przedpokoju na poddaszu na scianie przylegajacej do sypialni naprzeciwko wejscia do pomieszczenia nad garazem (tu przypominam, ze u nas jest w tym miejscu spory hol bo lazienka jest w garderobie) i mamy jeszcze na szpargaly pomieszczenie pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czadek 29.01.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 patty: a jak poradziliście sobie z rurami kanalizacyjnymi w waszej "nowej" łazience zamiast garderoby? Tez zastanawiamy się nad przeniesieniem łazienki w ten sposób - wg nas jest to chyba najlepszy pomysł. Napisz proszę jak masz rozmieszczone sanitariaty w tej łazience no i co z tymi rurami. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 01.02.2008 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 patty: a jak poradziliście sobie z rurami kanalizacyjnymi w waszej "nowej" łazience zamiast garderoby? Tez zastanawiamy się nad przeniesieniem łazienki w ten sposób - wg nas jest to chyba najlepszy pomysł. Napisz proszę jak masz rozmieszczone sanitariaty w tej łazience no i co z tymi rurami. Pozdrawiamy. Czadek, Iska17 Jeśli myślicie o zrobieniu łazienki z garderoby na poddaszu, to z tym nie będzie żadnego problemu, zwłaszcza gdy zrobicie ściankę kolankową. Wówczas garderoba osiąga rozmiary małego pokoju. Widziałem to w realu. Piony wodne i kanalizacyjne wystarczy przedłużyć z kuchni na poddasze. Ja tego nie będę robił, ale wykorzystam w pełni pomieszczenie nad garażem. Aby w pełni z niego skorzystać, trzeba zrobić do niego wejście z korytarza, a to z kolei można osiągnąć zmieniając ustawienie komina z garażu, lub też zmieniając istniejący komin z prostokątnego na kwadratowy,przesuwając go w stronę istniejącej łazienki.. Trzeba wówczas zrobić w więżbie dachowej tzw. wymian. Dobrze jest też wtedy obniżyć sufit nad garażem - osiąga się wtedy wyższe pomieszczenie. Mając osobne wejście nad garaż można tam zrobić wszystko - od dodatkowego pokoju, poprzez pralnię z suszarnią, a na gigant-garderobie skończywszy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 01.02.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jeśli myślicie o zrobieniu łazienki z garderoby na poddaszu, to z tym nie będzie żadnego problemu, zwłaszcza gdy zrobicie ściankę kolankową. Wówczas garderoba osiąga rozmiary małego pokoju. Widziałem to w realu. Piony wodne i kanalizacyjne wystarczy przedłużyć z kuchni na poddasze. dokladnie tak zaplanowalismy to u nas, piony kanalizacyjne sa przeciagniete z kuchni na poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crayo 05.02.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jestem tu "nowy" więc na początku chciałbym się przywitać. Zastanawiam się nad zakupem projektu Wierzby II. Mam pytanie do osób, które zdecydowały się na wybór i realizację tego projektu - Czy wiatrołap nie jest za mały i czy nie jest uciążliwy (jest wielkości mojego obecnego kibelka ) i czy można go w jakiś sposób powiększyć. Czy ktoś powiększył salon kosztem podcienia i w jaki sposób zostało wykonane ewentualne zadaszenie tarasu (u mnie tył domu będzie od strony północnej) Czy można (chociaż z zewnątrz ) obejrzeć Wierzbę II w Poznaniu lub okolicach. Czy możecie polecić dobrego i taniego architekta do adaptacji projektu w Poznaniu lub okolicach. Pozdrawiam Krzychu z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 05.02.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jestem tu "nowy" więc na początku chciałbym się przywitać. Witaj ! Czy ktoś powiększył salon kosztem podcienia i w jaki sposób zostało wykonane ewentualne zadaszenie tarasu (u mnie tył domu będzie od strony północnej) my powiekszylismy salon kosztem podcienia, a taras zrobilismy z boku salonu z dodatkowym zadaszeniem opartym na dwoch filarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 12.02.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Crayo,witam na forum. Odpowiadając na pytanie o wiatrołap, to słyszałem, że ktoś powiększył go zabudowując zadaszone wejście do domu. Jeśli Gorzów jest dla Ciebie wystarczająco blisko, to w okolicach Gorzowa są dwie Wierzby II.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 13.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Hejka! W naszym projekcie (lustrzanym) drzwi zewnętrzne - wejściowe zaznaczone są jako L i otwierają się do środka Moim zdaniem (zresztą nie tylko moim) powinny a nawet muszą otwierać się na zewnątrz i przy naszej lustrzance powinny zostać L. I takie będą A jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 13.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 .... muszą otwierać się na zewnątrz i przy naszej lustrzance powinny zostać L. Czesc! Oczywiscie ze na zewnatrz i chyba lewe (czyli otwierane na garaz). To "chyba" to dlatego, ze mamy tymczasowe prawe i zdarzylem sie juz przyzwyczaic Jeszcze pytanko do szczesliwych posiadaczy wykonczonych dachow. Pamietacie moze czy oferty na wykonanie dachu jakie dostawaliscie były ostateczne, czy dawalo sie jeszcze cos urwac? A jesli tak to ile? Zbieram oferty i co jedna to lepsza... dla Sprzedajacego Pzdr Peter74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 14.02.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Zbieram oferty i co jedna to lepsza... dla Sprzedajacego Z doświadczenia wiem, że warto szukać, co prawda nie jestem posiadaczką skończonego dachu, ale naprawdę warto!! Różnice cenowe czasami przechodziły nasze oczekiwania. Murarze...różnica 10.000 PLN (5 ofert), okna...różnica ponad 2000 PLN (8 ofert), szambo...różnica 1500 PLN (6 ofert), nie wspomnę o materiałach i innych drobiazgach....Niestey nie zawsze jest czas na takie poszukiwania Nie mieliśmy wyboru co do dekarzy, musieliśmy godzić się na to co zaproponowali...czas nas naglił (zima) Aha! może dodam...taniej nie zawsze oznacza gorzej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spaniel 15.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 witam Oj warto szukać warto tylko czasem nie ma czasu i tu się zgadzam. Mój przykład: jak szukałem ekipy do stanu surowego rozpiętość była - i sie nie powyliłem w cyfrach o 25 800 zł - podkreślam rozpiętość i za ten sam zakres robót. Ten najdroższy szukał jelenia a miał dużo roboty, tylko brak mu było odwagi powiedziec że jest zarobiony i nie da tylko liczył że znajdzie naiwnego Nie miałem ochoty nawet go uswiadamiać jaki jest śmieszny Ale żeby jeździć wypasionym SUBARU 4x4 to on musiał być beszczelny. pzdr Spaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 15.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Jeszcze pytanko do szczesliwych posiadaczy wykonczonych dachow. Pamietacie moze czy oferty na wykonanie dachu jakie dostawaliscie były ostateczne, czy dawalo sie jeszcze cos urwac? A jesli tak to ile? Zbieram oferty i co jedna to lepsza... dla Sprzedajacego Nam udalo sie urwac 3 tys jeszcze przed rozpoczeciem prac na dachu Ja mam pytanie do szczesliwych posiadaczy tradycyjnych tynkow i wylewek z okolic Wawy Mozecie polecic kogos do tej roboty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts