kostry 10.08.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Dziękuje za odpowiedź! Myślałem, że będę czekał na nią trochę dłużej a tu miłe zaskoczenie. Raz jeszcze dziękuje za odpisanie. Czytałem forum i masz racje piwnica w Wierzbie to rzadkość. Też myślałem o schodach w garażu ale rozpatruje jeszcze zrobienie chodów w pomieszczeniu gospodarczym. Jak nie to też pomyślę o wydłużeniu garażu i będzie po sprawie. Dobrze, że jest to forum , bo jak to mówią co dwie głowy to nie jedna...Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleo1600 13.08.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam!!! Właśnie zakupiliśmy projekt wierzby A z prostymi schodami. Jednak jesteśmy z mężem w rozsterce. Tyle się naczytaliśmy o wierzbie i na bieżąco śledzimy wszystkie forma ale nasza wyobraźnia pozostała na poziomie rysunków. Dlatego szukamy i prosimy wszystkich z okolic Poznania, wielkopolski aby byli tak dobrzy i pozwolili nam zobaczyć w realu ten dom i gdyby znaleźli chwilę czasu aby porozmawiać z nami i udzielić kilku rad bylibyśmy bardzo wdzięczni. Budowa rusza jak najszybciej tzn. fundamenty chcielibyśmy wylać jeszcze w tym roku a do tego momentu musimy już wiedzieć z czego, gdzie i jak, jakie zmiany itd. A póki co to jesteśmy tym wszystkim przerażeni. Prosimy o pomoc i kontakt. Nasz mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 16.08.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Kostry, ja pomieszczenie gospodarcze przeznaczam na powiększenie kuchni. To też widziałem u MiraM. Wychodzi duża, piękna kuchnia, w której można urządzić jadalnię.Alternatywnie można zrobić tam dużą spiżarnię lub pralnię z suszarnią, bo i takie rozwiązanie widziałem. Na schody trochę szkoda tego pomieszczenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 08.09.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 KACZADAM długo kolego u mnie Cię nie było a już kostkę mam no i zabieram się za płot.POZDRAWIAM POSIADACZY W II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 10.09.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Wkrótce do Ciebie wpadnę, gdzieś pomiędzy 18 a 20 września. Zaczynam szukać działki jednak w rejonie Gorzowa. Warszawa ze swoimi cenami mnie przerasta. Pogadamy jak wpadnę do Ciebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 12.09.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 BĘDĘ CZEKAŁ -DO ZOBACZENIA jest działka obok mnie ale chce ok. 100 tyś za 22 ary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 21.09.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Taka cisza na tym forum, że aż dziw bierze. Czyżby już wszyscy się wybudowali ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 24.09.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam U mnie prace w toku. Dom ocieplony, Kotłownia w płytkach (czekam na instalacje kotła), jutro podpisuję umowę o GAZ (płynny), w poniedziałek zbiornik, we wtorek instalacja, pod koniec tygodnia napełnienie zbiornika. Walczę ze ścianami i z korytarzem na poddaszu. Dziś zamówiłem wełnę do ocieplenia (pierwsza warstwa Rockwool TopRock), druga na wiosnę. Kolory na ściany wybrane, po częsci kupione, Korytarz na dole, kuchnia, kotłownia wymalowane Super Wallem białm, kuchnia za 2 tygodnie (przekładam jak mogę bo ciągle za duży bałagan). W każdym razie idzie ku końcowi.. Czekaja mnie drzwi, panele podłogowe i łazienka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 25.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam ponownie. Przy okazji robienia korytarza na poddaszu (z płyt g-k) napotkałem na problem z drzwiami do łazienki. Otóż okazało się , że wg projektu są one za blisko komina - wchodzą na skos (krokiew koszowa) - po prostu nie mieszczą się. Jakoś nie dojrzałem w dokumentacji tego faktu - może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tymi drzwiami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam ponownie. Przy okazji robienia korytarza na poddaszu (z płyt g-k) napotkałem na problem z drzwiami do łazienki. Otóż okazało się , że wg projektu są one za blisko komina - wchodzą na skos (krokiew koszowa) - po prostu nie mieszczą się. Jakoś nie dojrzałem w dokumentacji tego faktu - może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tymi drzwiami? Pozdrawiam Witaj Markow7 - u nas był/jest ten sam problem Ścianki działowe na poddaszu stawialiśmy już jakiś czas temu, murarze (u nas są ścianki murowane) pokazali nam ten "feler" - nie mieszczą się zaprojektowane drzwi. Nie znaleźliśmy jeszcze żadnego rozwiązania My jesteśmy na etapie ocieplania dachu. Ocieplenie budynku odłożyliśmy na wiosnę. Przeprowadzkę planujemy w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 26.09.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dzięki za potwierdzenie, że to nie tylko u mnie jest problem . Rozwiązałem go przesuwając drzwi łazienkowe o 30cm w stronę drzwi do pokoju. Powoduje to konieczność zrobienia załamania ściany łazienki na długości od drzwi do słupka więźby, gdzie wraca ona do normalnego stanu. Powiększa się tym samym łazienka i nieco zmniejsza pokój na długości ok 2m ale coś za coś. Czym ocieplacie poddasze? Ja zamówiłem TopRocka - tego szukałem i znalazłem w dobrej cenie 20cm. Na razie tak zostawiam. Potem jak zrobię ruszt to położę jeszcze 5cm. Zamierzam ocieplać sam - jeżeli macie jakieś spostrzeżenia to będę wdzięczny zanim zabiorę się za robotę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.09.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dzięki za potwierdzenie, że to nie tylko u mnie jest problem . Rozwiązałem go przesuwając drzwi łazienkowe o 30cm w stronę drzwi do pokoju. Powoduje to konieczność zrobienia załamania ściany łazienki na długości od drzwi do słupka więźby, gdzie wraca ona do normalnego stanu. Powiększa się tym samym łazienka i nieco zmniejsza pokój na długości ok 2m ale coś za coś. Czym ocieplacie poddasze? Ja zamówiłem TopRocka - tego szukałem i znalazłem w dobrej cenie 20cm. Na razie tak zostawiam. Potem jak zrobię ruszt to położę jeszcze 5cm. Zamierzam ocieplać sam - jeżeli macie jakieś spostrzeżenia to będę wdzięczny zanim zabiorę się za robotę Pozdrawiam U nas nie bardzo możemy zmienić...bo mamy murowane ściany. Musimy coś pokombinować z karton-gipsami Jeśli chodzi o ocieplenie dachu - mąż też będzie ocieplał sam, w związku z tym szukaliśmy (a właściwie ja szukałam) na forum wszystkich wątków związanych z ociepleniem dachu. Wełny jeszcze nie zamawialiśmy - na pewno 200mm...hmmm... mąż myślał o Isover, ewentualnie Rockwool. Decyzjii jeszcze nie podjęliśmy Mąż kończy ocieplać garaż (ociepliliśmy go styropianem od środka..tzn sufit i ścianę garażowo-łazienkową ) garaż będzie ogrzewany, nad garażem zaplanowaliśmy sypialnie. Myslę, że jak mąż skończy garaż to zacznie dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 26.09.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Z garażem dokładnie jak u mnie, tyle że ocieplenie ze styropianu robiła ekipa od elewacji. Co do wełny to Isover - RockWool raczej nie ma porównania, choć każdy fachowiec chwali co innego, a dystrybutor to na czym ma największą marżę... Obdzwoniłem wszystkie hurtownie w bydgoszczy wszędzie mają tylko Isover i to zwykłą uni-matę 39 lub URSE 40-43... Mi zależało na RoocWool i to właśnie na TopRock- dobre parametry no i zupełnie inaczej się to układa. No ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 26.09.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dziękuję za spostrzeżenia , jak pisałam decyzji jeszcze nie podjęliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 26.09.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witam ponownie na forum. Jednak jeszcze ktoś śledzi ten wątek. Pytaliście o podpowiedzi związane z samodzielnym układaniem ocieplenia na poddaszu i płyt kartonowo-gipsowych. Dużo zależy od tego czy robiliście pełne deskowanie dachu, czy też kładliście folię wysokoparoprzepuszczalną. Nie pamiętam w którym czasopiśmie, ale albo w MURATORZE, albo w ŁADNYM DOMU ( kupuję obydwa ) był w tym roku cały artykuł na ten temat, a także dołączona do numeru płyta z filmem instruktażowym. Przyznaję, że jest dobrze zrobiona. Jeśli faktycznie macie zamiar sami to robić, to może warto zamówić ten numer w redakcji. U mnie z tym tematem będzie prościej, bo prawie 3 lata budowałem swego czasu Amerykę i to własnie robiłem. W sumie to zadna filozofia. Wymaga niestety tylko trochę czasu i fatygi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 30.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Nie pamiętam w którym czasopiśmie, ale albo w MURATORZE, albo w ŁADNYM DOMU ( kupuję obydwa ) był w tym roku cały artykuł na ten temat, a także dołączona do numeru płyta z filmem instruktażowym. Murator 5/2007 w załączeniu jest płyta "Zrób to sam" z filmem instruktażowym - Prosty przepis na poddasze - "Jak prawidłowo ocieplić i ładnie wykończyć skosy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter74 02.10.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam, Ostatnio tak cicho, a tu widze ze watek sie rozruszal . Pochwalcie sie co ostatnio robiliscie w Waszych domkach. Zdjecia mile widziane!!! U nas na ten rok pozostalo jeszcze szambo i wyrownanie/nawiezienie dzialki. Inne prace z tegorocznego budzetu udalo sie juz zakonczyc ufff. Od zeszlego tygodnia nasz domek ma elewacje (w wiekszej czesci ) i brame do garażu. Pozdrawiam Peter74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 03.10.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ja walczę ze ścianami w salonie, szpachluje gipsuje, gładzę. Zbiornik z Propanem napełniony, czekam na kocioł - mam nadzieję początek przyszłego tygodnia. W poniedziałek przyjeżdża wełna i zabieram sie za ocieplenie poddasza. Jak skończę ze ścianami zabieram się za ich malowanie bo za tydzień przyjeżdża kuchnia. Korytarzyk na poddaszu skończony - jest malowany, klatka gipsowana. Trochę napięty harmonogram, popołudniami ciemno, ale co zrobić. Ziemia z wykopów rozwieziona dookoła (1 taczką i 1 łopatą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spaniel 03.10.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 witam Długo nie pisałem bo byłem na froncie budowlanym. Teraz mając już ściany - czytaj prawie za późno - zmniejszyłbym kotłownie a powiększył kuchnię, ewentualnie zrobię tam spizarnię, lub ostatecznie wykuje otwór obrobię gips kartonem i wsunę tam lodówkę - choć z punktu widzenia pracy lodówki to nie będzie ekonomiczne. Zwęziłbym ten pokój z wykuszem i z niego zrobił garderobę a przez to poszerzył łazienkę. Pewnie garderoba tam i tak powstanie ale niepotrzebnie taka duża a duża łazienka by sie przydała.... pzdr RAV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Hanush 03.10.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam Mam nadzieję że dzięki szanownemu gronu szczęśliwych użytkowników W2 również będziemy mogli dołączyć do was. Jak na dzień dzisiejszy jest pozwolenie na budowę upragnionej W2.Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts