zientekpl 05.04.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Witam wszystkich wierzbowiczów. W tym miesiącu zaczynam stawiać chałpke.Po długim zastanowieniu i przeliczeniu kosztów wybrałem pustaki wienerberga porotherm 44.Co sądzicie o tej technice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proszek 05.04.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2003 Witam wszystkich Wierzbowiczów.W roku 2002 rozpoczołem budowę Wierzby II i zakończyłem na stanie 0, z małymi zmianami/budowa piwnic, wynikło to z układu mojej działki. Domek buduję koło Krakowa. W tym roku ruszyłem ze ścianami /Termopor 38 z Woli Rzędzińskiej, coś jak Porotherm 38, chcę docieplić styropianem 5 i myślę że będzie ciepło. Więźbę w planach zakupu odchudziłem. Czy w okolicy Krakowa ktoś wybudował ten dom, jeżeli tak to proszę o kontakt chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz555 07.04.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Ja podnoszę dach -będę stawiał sciankę kolankową na wysokość 40 cm. TAki pomysł miałem od razu -patrząc na projekt z mtm styl-u. Po rozmowie z architektem jestem do tego dodatkowo przekonany-można schować instalacje, ponadto nie powinno się kłaść dachu bez tej ściany -t ak twierdzą inni. H=40 cm wg mnie zmieni bryły budynku.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 08.04.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Ja się zastanawiam nad 50-60 cm. Jeśli nawet troszkę to wyciągnie budynek to dam troszkę dłuższe krokwie na dachu i będzie dobrze DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 08.04.2003 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 A u mnie już ściany prawie stoją, właśnie kończą działówki. Dziś przyjechały wkłady kominowe, więc kominy wnet pójdą w góre. Płyty stropowe przyjadą po Świętach razem z węźbą, okna dachowe i dachówka już zamówione. Serce rośnie...! Tylko pogoda do d***. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 09.04.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Spoko Pepe, masz zamiar wykończyć dom jeszcze w tym roku?DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 10.04.2003 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Nie mam innego wyjścia! mamy gdzie mieszkać tylko do końca grudnia... Kasy starczy pod dach, reszta to kredyt. Poza tym wszyscy dookoła mówią, że im szybciej tym taniej Dziś byłem na budowie, właśnie idą w górę ścianki z cegły pełnej pod podciągi i łuk przy schodach. Kształtki na nadprożach już gotowe do zalania. Rozmawiałem też z kominkowcem - bedzie trza wymuszony obieg dać, bo inaczej nie da rady ogrzać parteru, poza tym drogi ten Spatherm, sprawdze jeszcze Hajduka. Macie jakieś opnie na temat tych kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekD 16.04.2003 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2003 Dla wszystkich Wierzbian życzenia Wielkanocne: obyśmy tak podskakiwali i otwierali szeroko oczy z podziwu, a nie z przerażenia, gdy w końcu ukończymy budowy naszych Wierzb II http://skins.hotbar.com/Skins/mailskins/ec/030203/030203chi.gif [ Ta wiadomość była edytowana przez: JarekD dnia 2003-04-16 16:27 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 17.04.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 Dziękuję w imieniu wszystkich Wierzbowiczów (już też nim jestem, jutro będę miał projekt) i nawzajem. DarkeRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 22.04.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Mam projekt!DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guru 19.05.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 witam wszystkich budowlańców.jestem na etapie szukania projektu i po przejrzeniu setek z nich wytypowałem parę a wśród nich wierzbę 2,mam pytanie w projekcie jaki znalazłem na stronie internetowej na piętrze niezaznaczone są słupy podpierające konstrukcję dachu. na innych projektach takie coś widziałem. z rozmów na forum wynika, że istnieją w tym projekcie, czy to prawda?marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 20.05.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Prawda, są słupy podpierające płatwie więźby, ale większość z nich wypada w ściankach dzaiałowych.Jednak w obu pokujach i stryszku na środku jest po jednym słupie. Jak chcesz, to mogę Ci podesłać skan z projektu.DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guru 20.05.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 byłoby ok darek i mam nadzieję ,że od czasu do czasu parę uwag przekazesz ,bo jak dla mnie jestęś dużo dlaej niż jamarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 31.05.2003 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 Sie macie wierzbowicze! U mnie już więźba stoi (uwaga: murłaty M1 do chyba M5 są niepotrzebnie podwójnie policzone w zestawieniu materiału!!!). Dziś przyjechała dachówka, no i jazda dalej. W każdym razie dach wyjdzie dość drogo, bo bez okien dachowych licząc ok. 33 tys. A co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 02.06.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 U mnie architekt wprowadza zmiany do projektu, jutro odbieram ostatnie uzgodnienie (z gazowni) i pewnie gdzieś za tydzień złożę kwity do gminy. Jak się uda to w lipcu zacznę budowę i mam zamiar zakończyć na pełnym deskowaniu w tym roku.DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 05.06.2003 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 06.06.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Zrezygnowałem z podcienia (przesunąłem ścianę) więc chyba nie będę miał tego problemu?DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 06.06.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Cześć! Zaczynamy budowanie wierzby od jutra ... od kopania dołów pod fundament oczywiśćie! Nie mogę się już doczekać! Z uwagą czytamy wszystko o konstrukcjach - błędach i wadach, które wyszły w trakcie budowy! Dzielcie się uwagami please . My też będziemy raportować! poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 06.06.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 A gdzie Pyzia budujesz?DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 09.06.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 pod Poznaniem!poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts