markow7 07.02.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 U mnie słupki były zlewane ręcznie, z ręcznie ukręconego betonu. Właściwie to 1 słupek, nadproża balkon i garaż i podciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KomarSzN 07.02.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 No i mam zalany strop Ale wszystkie wyliczenia były błędne, to co podaje producent terivy to można sobie odpuścić. Według wyliczeń miało być 22m3 z zapasem, dzięki podpowiedzi z forum już brałem pod uwagę inna liczbę - no i wlazło mi 29m3 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 09.02.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 pustak stropowy TERIVA – 3 PLN bloczek betonowy fundamentowy – 3 PLN beton komórkowy SOLBET 24 – 8 PLN Zobaczyć WIERZBĘ II „na żywo” – BEZCENNE Jeszcze raz - KRAANIA WIELKIE DZIĘKI Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugajka 09.02.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam!!Jesteśmy nowi na forum choć z zainteresowaniem czytamy wasze uwagi od pewnego czasu.Mamy działkę , mamy też projekt W2 i zastanawiamy się jaki jest obecnie kosztwybudowania tego domu.Czy ktoś może podać orientacyjną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 09.02.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Czy ktoś może podać orientacyjną kwotę. Warto udać się na gościnne występy do melomanów. Domki podobne i ktoś ostatnio rozpisał koszty. SSZ 200 tyś. http://forum.muratordom.pl/szukam-ludzikow-budujacych-dom-melodia,t63985-1260.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugajka 10.02.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Bardzo dziękuję za podpowiedż.Faktycznie domki podobne i nie tanie.Niestety..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 12.02.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 pustak stropowy TERIVA – 3 PLN bloczek betonowy fundamentowy – 3 PLN beton komórkowy SOLBET 24 – 8 PLN Zobaczyć WIERZBĘ II „na żywo” – BEZCENNE Jeszcze raz - KRAANIA WIELKIE DZIĘKI Pozdrawiamy Ależ nie ma za co my również pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spaniel 27.02.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 witam wierzbianie Mam pytanie czy ktoś z was narysował może sobie w CAD-zie rzuty parteru i poddasza czyli rys nr 4 i 6 z projektu. Ewentualnie moze komuś udało sie dostać te rysunki z HORYZONTU. Byłbym bardzo wdzięczny za podesłanie. Gorące pozdrowienia Spaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patty 13.03.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 oj, dawno mnie tu nie było firewolf, zapraszam również do siebie, jeśli chcesz zobaczyć wierzbę II ze sporymi modyfikacjmi Postaram się w weekend cyknąć kilka fotek z wnętrza domu. Muszę się pochwalić, że od dwóch tygodni mamy gaz ziemny, a w kwietniu planujemy przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juanes 14.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witam jestem tu nowy i jestem w połowie budowy projektu Wierzba II i pozwolę się wtrącić i pokazać swój etap budowy http://www.mojabudowa.pl/pliki/zdjecia.php?kat=wierzbaswidwin te wykończone wnętrza na zdjęciach to zamiary na meble łazienkowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 16.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witaj juanes, niezła galeria zdjęć. Wprowadziłeś jakieś zmiany do projektu? (Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się że wyprostowałeś ścianę przy schodach i chyba powiększyłeś drzwi na taras.) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juanes 17.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam ponownieNasze zmiany to tak jak zauważyłeś została wyprostowana ściana w pokoju gdyż poddasze zostaje na strych albo w późniejszym terminie rozbudowa, na dzień dzisiejszy mniejsza dziura z wejściem na strych zostanie zakryta płytami GK a dodatkowe wejście na strych zrobiliśmy w garażu i jednocześnie nad garażem będzie graciarnia. Drzwi tarasowe zostały zwiększone na 2,70 m, dodane okno w kuchni i małe WC zostanie zagospodarowane na garderobę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozminski 17.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam wszystkich, Od niedawna rozpoczołem swoją przygodę z budową domu WIERZBA II. Wstępnie w projekcie zostały poczynione następujące zmiany - piwnica pod połową domu (CO., salon, kuchnia) - wejscie do piwnicy kosztem połowy CO, gdzie ostatecznie bedzie spirżarnia - podniesiony dach o ścianę kolankową Teraz się zastanawiam czy czasem od razu nie było trzeba dać piwnicy pod całościa jak i tak było kopane, a natchneło mnie podczas zasypywania Sciany będą z YTOUNG 36,5 Może jakieś sugestie, podpowiedzi. Pozdrawiam fotki dołączę w niedługim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 17.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Hejka! My zbliżamy się powolutku do końca ufff... , mam nadzieję, że dzieci od września pójdą już do nowej szkoły. Bardzo zależy nam na tej szkole, bo nasze bliźniaki idą do pierwszej klasy, czyli super by było gdyby "wtopiły" się już w nowe środowisko, ale czy się uda..? Zobaczymy.... .....małe WC zostanie zagospodarowane na garderobę. Co prawda jeszcze nie mieszkamy, ale uważam, że garderoba w miejscu WC to kapitalna sprawa. Tylkooo, w naszym przypadku WC-et też jest potrzebny. Dziś (gdybym mogła coś pozmieniać ) zmniejszyłabym łazienkę (jest baaardzo duża) i kosztem łazienki zrobiłabym WC, a obecnego WC-eta zamieniłabym na garderobę. Tylko, że obecna duża łazienka, właśnie dzięki temu, że jest taka duża, to jest piękna! Czyli znowu "coś za coś" Ehhh...ja to lubię kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juanes 17.03.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 - podniesiony dach o ścianę kolankową Jeśli o ten krok to bym się zastanowił, plusem jest oczywiście bardziej użyteczne poddasze ale minusem to że wygląd zewnętrzny domu baaaardzo się zmieni. Dach będzie wyglądał jak czapka na głowie nie naciągnięta na uszy. Przykład: http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/powiekszenie.php?s=Galeria_1681 http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/pic/galeria/wierzba-ii/wierzba-ii-8/79_gal_184__w693h520.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 17.03.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 - podniesiony dach o ścianę kolankową Jeśli o ten krok to bym się zastanowił, plusem jest oczywiście bardziej użyteczne poddasze ale minusem to że wygląd zewnętrzny domu baaaardzo się zmieni. Dach będzie wyglądał jak czapka na głowie nie naciągnięta na uszy. Nam też bardzo podoba się Wierzba II bez ścianki kolankowej....właśnie takową mamy , ale mamy także mały problem z krokwią (już było o tym na tym wątku ). Nie mieszczą się drzwi do górnej łazienki, krokiew nachodzi na otwór łazienkowy i trzeba coś z tym "pokombinować" Co prawda jest to tylko maleńki skrawek, ale nie zmienia to faktu, że zaprojektowane tam drzwi (w/g projektu) nie mieszczą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 17.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 - podniesiony dach o ścianę kolankową Jeśli o ten krok to bym się zastanowił, plusem jest oczywiście bardziej użyteczne poddasze ale minusem to że wygląd zewnętrzny domu baaaardzo się zmieni. Dach będzie wyglądał jak czapka na głowie nie naciągnięta na uszy. Jeśli o tę kwestię chodzi, to wystarczy sprawić sobie deczko większą czapkę, a uszy będą znowu zakryte. Widziałem takie rozwiązanie w realu, u Wieśka2. Zrobił ściankę kolankową jednocześnie wydłużając krokwie. Wiesiek2, kolego, zamieść jakieś nowe fotki z budowy. Przeglądałem Twoje zdjęcia z budowy - mocno nieaktualne. Niech inni też popatrzą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juanes 19.03.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a gdzie można zobaczyć fotki Wiesiek2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 19.03.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a gdzie można zobaczyć fotki Wiesiek2 ? Musisz odszukać post Wiesiek2 (pisał w tym wątku), w podpisie (czyli pod kreską) jest link do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozminski 19.03.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Czy może ktoś w okolicach Płock-Toruń-Bydgoszcz stawia Wierzbę II?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts