Nortbe 20.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam wszystkich W.bian – ja także buduję WII jestem na etapie SS zamkniętego, prace wykończeniowe,Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek2 22.12.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA, ZDROWIA SPOKOJU I WYTRWAŁOŚCI Z WYKONAWCAMI oraz SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ----ŻYCZĘ WSZYSTKIM BUDUJĄCYM [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckier 01.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 nasza wycena - fundament-2000 - zero na 4 bloczki -3000 -chudziak-300 - kondygnacja bez działowych -9000 - strop -6000 - nad stropem - omurowka wywiązki - kominy pod klinkier - 2000 -RAZEM 22300- TANIO CZY NIE? BUDUJEMY Z YTONGA 36,5 a ile kosztował materiał? będziecie docieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugajka 03.01.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 MATERIAŁU JESZCZE NIE MAMY I NAWET NIE WIEMY DOKŁADNIE CO ILEKOSZTUJE , BĘDZIEMY BUDOWAĆ ETAPAMI PRZEZ KILKA LAT. A DOCIEPLAĆ TO RACZEJ BĘDZIEMY . NAJBARDZIEJ PRZERAŻA NAS DACH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozminski 04.01.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam,niestety przedmówca ma racje, najbardziej przerażająca jest cena dachu... juz nie wspomnę jakby ktoś chciał zastosować dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugajka 04.01.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 oriejentacyjna wycena dachu z deskowaniem i dachówką to 80-90 tysięcy złoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 05.01.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Mnie kosztował (budowałem w okresie boomu budowlanego) 60 tys z folią wstępnego krycia (membraną) zamiast odeskowania. Z desek pewnie wychodzi sporo drożej. Od czasu jak budowałem podrożało drzewo. Dachówka cementowa braas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nortbe 13.02.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Polecam deskowanie. W moim przypadku koszt wcale nie był dużo wyższy, gdyż wykorzystaliśmy deski z szalunków /strop, fundamenty/. Oczywiście należało to troszkę odczyścić. Taka deska wg mnie nie wymaga impregnowania przeciw zjadaczom drewna – żaden cementu się nie chwyci. Jako więźbę polecam Jodłę, gdyż w konsumpcji preferowane są inne gatunki tj. świerk, sosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markow7 15.02.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Taka deska wg mnie nie wymaga impregnowania przeciw zjadaczom drewna – żaden cementu się nie chwyci. Jako więźbę polecam Jodłę, gdyż w konsumpcji preferowane są inne gatunki tj. świerk, sosna. Zdziwiłbyś się co te robale wsuwają i co im nie przeszkadza... Ja w swoim domu zaczynam wyznawać zasadę im mniej drzewa tym lepiej. Pełne deskowanie - na pewno cieplej i nie hula wiatr, ale za to większa dbałość o szczegóły przy ocieplaniu - szczeliny wentylacyjne, dobrze wykonana hydroizolacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 26.02.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dawno tu nie zagladałem - cierpię na chroniczny brak czasu. Mam nadzieję, że wraz z zakończeniem papierkowej roboty będzie go trochę więcej. W zasadzie wszystkie papierki potrzebne do uzyskania pozwolenia na budowę już mam. Projekt konczy się adaptować i mam nadzieję, że za dwa lub trzy tygodnie uda mi sie złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. Słowo w sprawie robali - podobno nie lubią one modrzewia. Dlatego tez stare dwory szlacheckie były budowane z modrzewia. ( Nie chcę nawet mysleć ile kosztowałaby więżba z modrzewia. ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 09.03.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Czołem inwestorzy. Dawno nie odwiedzałem forum. kaczadam jak papierki? idzie coś? Ja na wiosnę dokładam 2 okienka połaciowe, te przyoszczędzone: nad salunem i na strychu ( w moim przypadku ) pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 10.03.2010 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Cześć Radomik, fajnie ze dałes znak życia. Rozumiem, że oprócz tych okien wszystko inne juz zrobiłes, zgadza się ? Ja jestem na finiszu papierków. Myślę, że za jakiś tydzien, może dwa tygodnie wystąpię o pozwolenie na budowę. W zasadzie wszystkie papierki już mam, kończy się tylko adaptacja projektu. Będę budował z YTONGA ENERGO - to nowość tego producenta. Ściana jednowarstwowa z niego wybudowana ma U=0,19. Oczywiście jak tylko zacznie się budowa zaraz się tym pochwalę. Czuj się już zaproszony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KomarSzN 22.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam i proszę o pomoc!Podpowiedzcie mi ile u was wyszło m2 tynków wewnętrznych??Wiem że każdy ma trochę inaczej ale rząd wielkości zawsze jakiś będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_wierzba 25.03.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam wszystkich Wierzbian, tych w trakcie budowy i tych już szczęśliwie mieszkających Ja z mężem planuję zakup projektu, który wpadł mi w oko lata temu, gdy zakupiliśmy działkę i pomimo obejrzenia teraz, gdy chcemy się budować setek innych projektów, to stwierdzamy, że Wierzba II jest tym czego szukamy. Mamy jednak nieśmiałą prośbę - jako istoty o słabej wyobraźni przestrzennej - do tych, którzy budują lub wybudowali się w okolicach Poznania lub nieco dalej - czy moglibyśmy umówić się na oglądanie (choćby z zewnatrz). My mieszkamy w Poznaniu. Jest szansa, zlituje się ktoś? Pozdrawiam Was serdecznie (to forum jest skarbnicą wiedzy, super, że istnieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 27.03.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam i proszę o pomoc! Podpowiedzcie mi ile u was wyszło m2 tynków wewnętrznych?? Wiem że każdy ma trochę inaczej ale rząd wielkości zawsze jakiś będzie. ok.550m2, z garażem i łazienkami bez stropu, ze ściankami działowymi na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 28.03.2010 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam wszystkich Wierzbian, tych w trakcie budowy i tych już szczęśliwie mieszkających Ja z mężem planuję zakup projektu, który wpadł mi w oko lata temu, gdy zakupiliśmy działkę i pomimo obejrzenia teraz, gdy chcemy się budować setek innych projektów, to stwierdzamy, że Wierzba II jest tym czego szukamy. Mamy jednak nieśmiałą prośbę - jako istoty o słabej wyobraźni przestrzennej - do tych, którzy budują lub wybudowali się w okolicach Poznania lub nieco dalej - czy moglibyśmy umówić się na oglądanie (choćby z zewnatrz). My mieszkamy w Poznaniu. Jest szansa, zlituje się ktoś? Pozdrawiam Was serdecznie (to forum jest skarbnicą wiedzy, super, że istnieje) Cześć, witam na forum. Jeśli przeczytaliście wpisy na tym forum, to zapewne wiecie, że w okolicach Poznania takie W-II się wybudowały. Problem w tym, że Ci co juz się wybudowali, rzadko teraz tu zaglądają. Ja co prawda jeszcze się nie wybudowałem, ale w tym roku ruszam z budową. Jak tylko zacznę, to zapraszam na oglądanie w każdej chwili. Miałem przyjemność oglądać 4 Wierzby II, zarówno na etapie budowy, jak też te już zamieszkane. Jeśli dla Was Gorzów Wlkp. mieści się w ramach definicji " nieco dalej ", to chetnie pokażę Wam z zewnątrz dwie W-II wybudowane w okolicach Gorzowa Wlkp. Jedną wybudowaną dokładnie tak jak w projekcie, drugą z małymi przeróbkami. Pozdrawiam. PS. Ja w swojej W-II wprowadzam dość dużo zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_wierzba 30.03.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 No właśnie, wybudowani cieszą się swoim szczęściem i rzadko zaglądają Wycieczka do Gorzowa jak najbardziej wchodzi w grę. Bardzo chętnie skorzystamy. Nam najbardziej pasują weekendy,ale... wiadomo, dostosujemy się. Napisz proszę, jak można to zorganizować. Dziękuję za odzew. Bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 30.03.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 dorota_wierzba,wysłałem do Was prywatną wiadomość. Jeśli nie dojdzie to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota_wierzba 31.03.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczadam 31.03.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wysłałem ponownie. Sprawdziłem w skrzynce na wysłane wiadomości. Jest, więc powinno dojść. Dajcie znać jak znów nie dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts