DarekRz 27.06.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Moja Wierzba już tydzień leżakuje w Gminie Co tam u innych Wierzb? DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 30.06.2003 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 U mnie piękny dach już leży. Właśnie kompletuje następnych wykonawców, ale ciężko to idzie. Np. za kładzenie regipsow na poddaszu (łącznie z ociepleniem dachu) wołają od 14 do 25 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 01.07.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Cześć! Nasza wierzba ma od wczoraj wylaną posadzkę . Dach też już mamy... na paletach w hurtowni - kolor antracytowy! Jaka będzie kolorystyka elewacji Waszych wierzb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek11 06.07.2003 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2003 U nas kończą sciany, wczoraj córka rzuciła monetą i dach będzie czerwony a elewacja piaskowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel-l 07.07.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Jestem inżynierem i jak widzę słupy na poddaszu w środku pomieszczeń to zielenieję ze złości. Przerabiam ciągle takie projekty (najczęściej na stalowe płatwie) bo nikt rozsądny niechce mieć zawalidrogi w pokoju.Polecam przeróbkę inwestorom w Wierzbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 07.07.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Też jestem inżynierem, ale mam już złożone kwity o pozwolenie w gminie i chyba takie zmiany nie wchodzą w rachubę. Chociaż może na etapie realizacji po odpowiednim wpisie w dzienniku by się dało?Na czym polega taka przeróbka?DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 07.07.2003 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 A ja nie wiem co to całka czy różniczka (wyniczek odejmowanka?) i chce mieć słupy w pokojach. Bardzo mi się podoba spękane drewno. Ale rozumiem - mam kilku wspaniałych kolegow i przyjaciół wśród różnej maści inżynierów- oni muszą mieć wszystko zawczasu zaplanowane, obliczone, przeliczone i najlepiej symetryczne i proporcjonalne Ale mi się to podoba, przez to świat jest ciekawy, bo ludzie są różni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 08.07.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Serdecznie pozdrawiam wszystkich Wierzbian. Lada dzień zakupię projekt z Horyzontu. Najpóźniej wiosną rozpoczynam budowę. Działkę mam w Puszczykowie koło Poznania. Mam nadzieję znaleźć bratnie dusze do wymiany uwag. Póki co chętnie zobaczyłbym jakąś Wierzbę II live, choćby od zewnątrz. P.S. A to jest mój pierwszy raz (więc ten post znajdziecie również w nowo utworzonym przeze mnie temacie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 09.07.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Cześć! Wierzba spod Poznania się kłania . Zapraszam na wizję lokalną - nasza Wierzba ma juz parter - do końca września stan surowy otwarty. Kontaktuj się ze mną na privie. Polecam w klubie budujących wątek wielkopolski. Pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 09.07.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Golec gratuluję wyboru projektu Jeśli masz ochotę na jakieś zmiany w projekcie to od razu przed zakupem poproś Horyzont o zgodę na te zmiany. Podobno po zakupie mogą być problemy (były takie przypadki). Nawet można poprosić o zgodę na więcej niż się teraz chce na pewno zrobić, nawet na rzeczy, które dopiero chodzą Ci po głowie. DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 14.07.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Dzięki za miłe powitanie. Wiem, że część z Was "odchudziła" więźbę w Wierzbie. Czy możecie przesłać mi wyliczenia nowej? Jeśli ma to dla Was jakąś konkretną wartość to rozliczymy się jakoś. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekZ 14.07.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Cześć Wierzbianie!!! Cieszę się że jest nas tak wielu. Ja także rozpoczynam budowę tego wspaniałego domku (jak papierki pójdą do przodu to we wrześniu fundamenty!!!). Domek bedzie pod Płockiem. Jeżdząc po okolicy znalazłem wybudowana Wierzbę II (juz z okienkami i tynkami) w odległości tylko 8 km od mojej działki!!!. Projekt projektem a domek w naturze prezentuje się wspaniale!!!. Zapraszam do wymiany doświadczeń ( co prawda jeszcze mało teraz wiem ale z czasem....).Bedę wdzięczny za wszelkie uwagi, a zwłaszca te minimalizujące koszty np: czy zmieniać przewymiaroiwaną więźbę i ile można tu zaoszczędzić. Budowac bedę chyba z Ytonga 36,5 cm bez ocieplenia, strop najprawdopodobiej wylewany, dachówka. Obecnie szukam ekipy "rzetelnych murarzy". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 15.07.2003 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witaj Darku !Ja również myślę o pozostaniu przy Ytongu 36,5. Mam jednak wątpliwości czy znajdę ekipę budowlaną, która dobrze wymuruje ścianę jednowrstwową. Rozmawiałem z Architektem polecanym przez Ekstradom i stwierdziła, że jak najbardziej Ytong 36,5, ale tylko z dobrą firmą, która już kiedyś takie ściany stawiała. Ścianę jednowarstwową łatwo zepsuć. Efekty widziłem na zdjęciach w Muratorze - tragedia (choć budowano jednowarstwowo z Porothermu na zwykłą zaprawę). Myślę, że w razie jakiś niedoróbek ocieplę ścianę styropianem 5 cm (ale mam nadzieję tego uniknąć). Wymyśliłem sobie też, że jeśli na zewnątrz będą jakieś odprski to może uda się je uzupełnić zaprawą ciepłochronną.Chętnie poznałbym dokładne namiary na dom w Twoich okolicach (to dość blisko moich rodzinnych stron, więc miałbym po drodze do rodziny).Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 19.07.2003 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 O qrcze! Przegapiłem rocznicę istniena naszego wątku! Było to 2 dni temu.Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 20.07.2003 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 Było to 2 dni temu. Tzn. 2 dni temu była rocznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Golec 24.07.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Jestem bardzo ciekawy, czy budujecie swoje Wierzby z okrągłym okienkiem w garażu? Czy był z nim jakiś problem - budowa ściany, cena i łatwość zakupu takiego okna? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekRz 24.07.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Ja zmieniłem na prostokątne.DarekRz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek11 29.07.2003 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witam Wierzbowiczów! U mnie "fachowcy" oczywiście zapomnieli o okrągłym oknie, zrobili je w gotowej ścianie wiertarą i piłą w ciągu godziny.(YTONG)Mam wstępną wycenę tego okna - nieotwierane, 1.1 sosna jakieś 550 zł Wczoraj zalałem strop - jadę sprawdzić czy stoi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 31.07.2003 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 ja też robię prostokąt 90szer.x60wys.Mam już poddasze ocieplone i położone regipsy. Na przyszły tydzień umawiam tynki wewn., a brama garażowa będzie za 2 tyg. Ekipe na podłogi też już mam, czekają tylko na sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Proszek 03.08.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 moja wierzba ma już dach Viekor L-15 wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts