Kominki Piotr Batura 29.10.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 fajne filmy tylko jak sękaty kawałek to chyba idzie się pochlastać tymi wynalazkami. Ja mam starą poczciwą siekierę od kowala i przy trudniejszym kawałku nabijam siekierę ile wlezie a dalej ją dobijam młotem (dużym młotem) ;]Logmatic nie służy do łupania wielkich kloców, tylko do rozdrabniania mniejszych kawałów. Podobnie siekiera. Do łupania trudnych i ciężkich kloców służy młot i dwa stalowe kliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 31.10.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Logomatic jest niebezpieczny w użyciu. Można nim sobie nogi poharatać.Co jego nazwa oznacza ? tego nie da się przetłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.10.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Logomatic jest niebezpieczny w użyciu. Można nim sobie nogi poharatać. Co jego nazwa oznacza ? tego nie da się przetłumaczyć. Tak. Trzeba przyłożyć do nogi i walić! Młotkiem też możesz sobie walnąć. Najlepiej w głowę, będzie szybszy efekt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 31.10.2016 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Na filmiku, na którym Pani używa ten przyrząd, widać, jak uderzając przewraca pieniek pod nogi a logomatic spada obok nogi. Pewnie, że można uderzyć się czymkolwiek, robiąc cokolwiek. Zagrożenia bywają "chlebem powszednim". Tylko, w jakim celu zamieściłeś taką odpowiedź ? Sarkazm z reguły bywa nieuprzejmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.10.2016 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Na filmiku, na którym Pani używa ten przyrząd, widać, jak uderzając przewraca pieniek pod nogi a logomatic spada obok nogi. Pewnie, że można uderzyć się czymkolwiek, robiąc cokolwiek. Zagrożenia bywają "chlebem powszednim". Tylko, w jakim celu zamieściłeś taką odpowiedź ? Sarkazm z reguły bywa nieuprzejmy. Napisałem o tym, że można uderzyć się młotkiem w głowę....Nie doszukuj się nieistniejącego. Logmatic powinien rąbać drewno w koszu (specjalnym) lub w oponie. Wtedy jest bezpieczny w 100%. Mistrzostwa to mistrzostwa. Pierwsza wersja to były siekiery, na szczęście odpuściłem. Wyobrażasz sobie Tą Panią z siekierą? Omsknięcie ostrza Logmatic grozi kontuzją. Siekiera to trochę inne obrażenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 31.10.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 a ja rąbie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.11.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Czyli jak rąbać, by się narąbać..... Głównie z powodu używania niewłaściwej siekiery....X 21 to sprzęt do rozdrabniania wstępnie połupanego drewna. Potem jest jeszcze X 25 i największa, x 27: https://www.facebook.com/baturakominki/photos/pcb.490160014514022/490158741180816/?type=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 01.11.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 podobne komentarze były pod filmikiem. Ale co zrobić jeśli tylko taka siekiera jest. Ten filmik to też przepis "jak rąbać aby po godzinie poczuć że ma się ręce jak z waty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts