Maksiulek 25.10.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Witajcie.Mam remont podłogi. Stara klepka już się wysłużyła i nie nadawała się do renowacji. Zerwałem więc całą i pierwszy problem, subit bądź coś podobnego o dość grubej warstwie. Po przeczytaniu o nim finalnie wzięliśmy ekipę. Usunęli paskudztwo i teraz sendo sprawy. Ekipa która usuwała subit poleciła mi pęknięcia zalać betonem a całą podłogę 3x zagruntować by nie pyliło. Na to podkłady o różnej wysokości i nimi zniwelować różnice wysokości. Na to deski i po sprawie. Dziury załatane ale dalej jest problem. Niestety ja nie widzę się w zabawie różnymi wysokościami podkładów aby wyrównać podłogę bo wprawy w tego typu pracy brak i ostatecznie chcę zrobić wylewkę samopoziomującą, na nią podkłady jednakowej wysokości i wreszcie deski. Podłoga aktualnie nie jest mega krzywa. Na poziomicy 2,5m różnica max to ok 0.5 cm. Proszę Was o poprawienie i uzupełnienie moich następnych kroków :1. Podłogę zagruntować 2 razy (myślę że 3 to przesada)2. Wylać wylewkę, tylko jaką ? Może ta http://www.castorama.pl/produkty/budowa/cementy-i-zaprawy-budowlane/zaprawy-cementowe/zaprawy-samopoziomujace-cementowe/wylewka-samopoziomujaca-weber-nivelo-25-kg.html ? Z drugiej strony czytałem w innych tematach że nie powinno się kupować wylewki o cenie niższej niż 70 zł ? Może jakąś inną polecicie ? Myślę że grubość max 0.5 do 1 cm ta wylewka, chociaż chciałbym jak najmniej by nie było dużej różnicy mięszy przedpokojem a pokojem, aktualnie jest to ok. 2 cm.3. Po wylaniu pojeździć po niej takim kolczastym wałkiem4. Jak zaschnie to ile muszę czekać aby cokolwiek układać ? U różnych producentów różnie piszą, od 2-3 dni do nawet 2-3 tygodni.5. Zalać to gruntem raz jeszcze zanim położę podkłady i deski ? Będzie w formie pływającej podłoga bo jastrych jest ponoć za słaby na lite deski. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maksiulek 27.10.2016 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Nikt nic nie poradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 30.11.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Trudno jest w tym wypadku zrobić dobry montaż, bo zadanie jest trudne. Skontaktuj się najlepiej z jakimś doświadczonym parkieciarze. Chciałbym ponóc, ale niestety nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts